O Varecha.sk

Ako správne položiť hmotu na tortu

fantaghiro - bez fotkyfantaghiro, 4. februára 2012

Milí kuchári! Prosím vás o radu. Neviem dobre položiť hmotu na tortu. Zle som ju položila, vzadu mi chýbalo, vpredu som musela orezávať a dnes sa mi ju nepodarilo ani uhladiť po bokoch, musela somju nakoniec preložiť. Mám silok. podložku na ktorej sú kruhy, keďže sa mi ale lepí zo spodu na ňu hmota, nemôžem ju dávať na tortu aj s ňou. Ešte sa len učím, zakaždým sa utešujem, že už to bude dobré, ale vždy nastane nejaký problém no a potom to musím nejako zaretušovať čím sa s tou tortou dlho babrem a už nie je podľa mojich predstáv. Ešte mám taký problém, že som zmenila z K2 na smarflex, čo je jasné lepšie, ale na k2 sa mi v pohode prilepili postavičky, na smarflex sa to nedá, tak som to tam prilepila aspoň s medom, to jedlé lepidlo funguje?

@zareaguj


Diskusia k téme

irenaw
Ja som v začiatkoch vždy pri prenášaní hmotu niekde natiahla, alebo preliačila, alebo aj roztrhla. Tak som hľadala a našla super nápad, ktorý používam dodnes, ak poťahujem veľkú plochu. Rozvaľkávam tiež na silikónovej podložke a zhora si dám potravinovú fóliu, vždy ju troška podvihnem, odlepím od hmoty až kým nie je rozvaľkaná ako potrebujem. potom naposledy prevaľkám, aby sa fólia prilepila ku hmote. celé to preklopím spodkom hore, teraz je naspodu potravinová fólia, hore silikónová podložka. Odlepím podložku, vložím ruky naspodok pod fóliu a celé to preklopím naopak na tortu. Na torte leží marcipánová strana a hore je na marcipáne ešte fólia. Ponaprávam, aby som mala boky rovnomerne a odstránim potravinovú fóliu. Uhladím a orežem. Nemám problém, že by sa mi to niekde viac natiahlo, lebo fólia to drží. Dúfam, že som to napísala dosť zrozumiteľne a pomôže ti to :). Glukózový sirup funguje na lepenie výborne, odskúšané na marcipáne, K2, White Icing a Pasta Dama Top. Držím palce :)
fantaghiro
Ďakujem vám veľmi za rady! Na sobotu sa chystám robiť zase tortu k 60ke, tak dúfam, že už to bude lepšie.