Rôzne

Ako postupovať po dezinsekcii

veronika1984 - fotkaveronika1984, 17. novembra 2012

V našom paneláku sa objavili ploštice. Je to veľmi nepríjemný hmyz,
ako som sa dočítala z netu, hlavne čo sa týka boja s ním. Ťažko sa
ho zbaviť, ak ho už raz doma máte ... a v paneláku obzvlášť platí, že
čo majú susedia, to máte i vy ... žiaľ. Minulý týždeň sa robila v
bytoch dezinsekcia. Chcela som sa spýtať, či s tým máte nejaké
skúsenosti? Ako sa ich zbaviť, ak ich už žiaľ máte a ako upratať byt
po dezinsekcii? Tí páni, čo nám boli striekať byty, povedali, že bude
asi treba robiť dezinsekciu ešte raz. Je to síce nepríjemná téma, ale
verím, že je tu veľa dobrých ľudí ochotných pomôcť a poradiť.
Veľmi pekne ďakujem za vaše tipy, rady a odporúčania.

@zareaguj


Diskusia k téme

irenaw
hmyz môže byť v hocičom. na večerných prechádzkach neraz vidím ako ľudia prezerajú kontajnery a berú si odtiaľ veci. stačí mať takého suseda a smolu, že práve našiel niečo, kde boli "čierni pasažieri" a pohroma je hotová. kolega po postreku nemohol v byte niekoľko dní bývať kvôli výparom, byty mali zostať zatvorené kvôli lepšiemu účinku. všetko do čistiarne, niečo vyhodiť a všetko poumývať od postreku. boli to šváby či rusi, už neviem, ale princíp asi bude rovnaký. pamätám, že to stálo veľa peňazí aj roboty. držím palce.
lusinkab
Ja to sice v byte premnozene nemam,ale stalo sa mi par krat,ze sa mi dostal nejaky ten svab do domu (zijem v Australii a vraj tu su giganticke svaby normalna zalezitost),ale mne sa vsetka haved hnusi tak pravidelne kazdy tyzden striekam kazdu jednu izbu v dome so sprejom na hmyz len ako prevencia a ono ten pach vsetok hmyz odpudzuje,samozrejme pouzivam ten co je bez vone a nizko-alergicky.Tento uz je skonany

abdul
Paneláky, jadrá a stupačky to je potešenie. Podmienka akéhokoľvek účinku je, že treba vystriekať všetky byty. Pokiaľ niekto " nie je doma " postrek nemá veľký význam. Postrek opakujú spravidla po 6 týždňoch, ale asi to záleží na postrekovej látke. Možno sa to mierne líši.
turistka
V panelákoch sú " najkrajšie" smetiská starých harabúrd za výťahmi, kde sa cez zimu spávajú špinaví bezdomovci, tiež už nepoužívané veci v chodbičkách pivníc. Čudujú sa potom obyvatelia, že sa im skôr či neskôr pekne uvelebia ploštice v domácnostiach. S neporiadníkmi nepohne nikdo, ani sami domoví dôverníci, ktorí sa nechcú ťahať s týmito ľuďmi za prsty. Potom príde drahá desinsenkcia a kto ju platí? Všetci, a špinavec ten bude robiť neporiadok ďalej.

helica
Milá Veronika! Úprimne s Tebou súcitím. Ploštica je veľmi nepríjemný hmyz, lebo v noci vylieza zo svojich skrýš a chodí parazitovať na ľudí - cicia krv. Robila som dlhé roky na hygiene, ale o plošticiach nebolo prakticky ani chýru ani slychu, poznali sme ich iba z obrázkov a literatúry. No vidíš, čo všetko nám demokratizácia doniesla. Ploštice sa do bytov dostávajú prostredníctvom starých ( používaných) čalúnených nábytkov, pri sťahovaní socialne slabších rodín, ale aj ako hore písala turistka sa na prenose čím viac podieľajú bezdomovci. Treba zaistiť vchody do činžiakov a v žiadnom prípade ich nevpúšťať do bytov. To by si bola prekvapená, čo všetko v tých igelitkách majú. Čo sa týka postreku, tie sú bezpečné, pokiaľ ich vykonáva oprávnená firma na výkon DDD. Najúčinnejším spôsobom by však bolo zaplynovanie komplexne všetkých bytov aj nebytových priestorov v celom dome, v prípade , ak by bol postrek neúčinný. K takejto situácii môže prísť, ak niektorý z vlastníkov nesprístupní byt, prípadne je premnoženie hmyzu je extrémne vysoké. Držím palce!
medulienka122

Bŕŕŕ, strašné, a to sa nasáčkujú hocikde, neviem, či aj na valale zvykli byť šváby, keď už mám kadejakú inú háveď, dúfam, že aspoň ten ma obíde....:-)
medulienka122
P.s.Lusinkab., ten *tvoj* vyzerá, akoby mal "ruky" pod hlavou a opaľoval si bruško... a zatiaľ len trošku umrel...
babidka
Byt s plosticami je jedna vec - svaby v nemocnici vec druha :-) My sme mali roky svaby v nasej nemocnici a nech robili deratizeri cokolvek , nedalo sa s nimi poradit . Vyskusali vsetko - postreky , plyn , odpudzovace ...par tyzdnov bol pokoj a potom sa svaby objavili zas . Az prisla rekonstrukcia elektroinstalacie v celom objekte ,renovacia kotolne a kuchyne a likvidacia CO skladov . So starymi haraburdami zmizli aj svaby .Nadobro . Takze pravdu maju vsetci ti , co tvrdia ze najprv treba upratat CELY dom a az nasledne postriekat/alebo pouzit plyn/ vsetko .Kazdy byt , vsetky vytahove sachty , pivnice , spolocne priestory .Inak sa toho nezbavite .
babidka
Byt s plosticami je jedna vec - svaby v nemocnici vec druha :-) My sme mali roky svaby v nasej nemocnici a nech robili deratizeri cokolvek , nedalo sa s nimi poradit . Vyskusali vsetko - postreky , plyn , odpudzovace ...par tyzdnov bol pokoj a potom sa svaby objavili zas . Az prisla rekonstrukcia elektroinstalacie v celom objekte ,renovacia kotolne a kuchyne a likvidacia CO skladov . So starymi haraburdami zmizli aj svaby .Nadobro . Takze pravdu maju vsetci ti , co tvrdia ze najprv treba upratat CELY dom a az nasledne postriekat/alebo pouzit plyn/ vsetko .Kazdy byt , vsetky vytahove sachty , pivnice , spolocne priestory .Inak sa toho nezbavite .
lusinkab
@medulienka122 no toho som uz zabila a vyhodila vonku mravcom kedze oni si na nom radi pochutnaju,ale vcera sme boli u kamarata a po pod nohi mi prebehol taky 10 cm no skoro som infarkt dostala a tak ako niekto skace na stolicku ked vidi mys ja som tak ja som si tiez tak automaticky skocila :-)
veronika1984
mna osobne najviac strasi ten postrek ... mam dvoch malych huncutov (4 a 2 roky) doma a okrem toho cakame tretie babo (ostavaju mi uz iba 2 mesiace). takze na jednej strane som rada, ze sa to uz riesi, len dufam, ze sa to vyriesi do januara, ked mam rodit. takze asi chapete moje obavy. a potom to upratovanie, vsetko vyberat, prezerat, utierat, prat ... bude to nekonecne ... len dufam, ze vianoce budu uz u nas plne lasky a hlavne pokoja :) akurat dnes som sa dozvedela, ze dalsi postrek bude o tyzden ... ze vraj by to malo uz stacit. dakujem za povzbudenie a dufam, ze sa tejto teme nikto z nas uz nebude musiet vracat :) krasny den a drzte nam prosim palce. Dakujem.
dodo46
Ako sa zbaviť švábov : ázijský recept - švába napichneme na špajdlu a ponoríme do horúceho oleja. Podávame so sladkou sojovou omáčkou.
patrik1990
Dobrý deň, vedel by som Vám poradiť pre účinnú likvidáciu ploštice posteľnej. Likvidácia spočíva v dvoch BIO látkach , ktoré sa kombinujú a postrekujú sa zamorené miesta kombináciou suchej horúcej pary, ktorá účinne ničí nevyliahnuté vajíčka. pre viac info : www.likvidaciaplostic.sk
janko678970
POZOR NA PODVODNU FIRMU!!! Reagujem na prispevo vyssie nick: Patrik1990
Pred tyzdnom som si nasla na tele stipance a po kratkom badani som s hrôzou zistila ze ide o plosticu postelnu. Okamzite som v google na nasla firmu ktora sa likvidaciou plostic zaobera. Hovorila som s panom Herkom ktory do telefonu pôsobil velmi seriozne. Dohodla som sa na likvidacii so suchou parou a naslednym postrekom. Slubil ze pride osobne previest prace. Na moje velke prekvapenie vsak prisla nejaka dama na luxusnom BMW. Predstavila sa ako Herkova s tym ze prisla namiesto syna. Moje zle tusenie sa naplnilo...mala so sebou malu postrekovacku, a zacala robit v byte postrek. Bola hotova cca za 20 min. Ked som sa jej spytala ci je to vsetko, tak povedala ze ano a vypytala si 240 €. Na môju otazku preco nepouzila aj suchu paru, povedala, ze tak spravi nabuduce!!! Nechce sa mi o tom ani pisat, skratka HNUS a PODVOD. O tom ze plostice ma stipu dalej nebudem ani pisat. To je vsetko. Pan Herko pise o sebe, ze je profesional a jedno v likvidavii plostic. Jednotko a profečsionalom je v podvodoch nie v likvidacii plostic. Na internete ako aj po sukromenj linii som zistila ze podnika cca 6 mesiacom a ma z toho ochromny business. Takze POZOR na firmu DEPRA a pana Herku. Inziniera Herku.
patrik1990
Dobrý deň, chcel by som reagovať na príspevok od janko678970. V prvom rade, keď ste už začal zisťovať po vlastnej osi,nie som S.R.O. ale SZČO, nie 6 mes ale niekoľko rokov. IP adresa príspevku je totožna s IP adresou, ktorá mi zamerne klika na google reklamu a tak zvysuje moje náklady. Touto osobou može byt jedine konateľ spoločností G-STEEV a ASANA DDD s.r.o., Pan Grman, je to od Vás detinské vymýšlať si nepravdivé veci a písať ich na webové diskusie. A navyše mi neustále KOPÍRUJETE môj webový obsah, na www.likvidaciaplostic.sk mám copyright. Majte trošku vlastnej fantázie a nezavádzajte ľudí. Inak na PLYNARENSKEJ 1 v BRATISLAVE , čo je budova BBC prevádzku nemáte. A porosím Vás keď už na mňa posielate kontrolu od danového úradu až po hygienu, postačí to poslať do okresu ZH , nemusite aj do NR tam predsa nebývam.
root
A čo tak si ísť riešiť konkurenčný súboj dvoch dezinsekčných kohútov niekde inde než na web o varení? Nezájdete radšej spolu na pivo, chlapci? :-)
1x root