ahojte varecháči, chcela by som sa spýtať, ako spracúvate
rebarboru do koláčov. zatiaľ som s ňou nikdy nič nepiekla. niekde
som čítala, že ju treba umyť, ošúpať, nakrájať a potom ešte
pocukrovať, aby pustila šťavu ... a práve tento posledný bod mi
vŕta hlavou. robíte to aj vy? a ak áno, tak ako? šťava sa zleje a
rebarboru opäť opláchneme? ďakujem za všetky cenné rady.
Rebarbora je chutovo vyborna, ale nemali by ju jest ludia co trpia oblickovymi chorobami. Na kolac s kysnuteho cesta sa nem usi predvarit ani predom pocukrovat, ale nakrajanu na drobno nasypat rovno na cesto, rovnomerne rozdelit a posypat drobenkou = muka, cukor, maslo v rovnakom mnozstve. posypat skoricou.
Ja som veľký fanda rebarbory.
:( mám len "obyčajnú". Z rebarbory robievam koláč, ktorý zalievam smotanou a posypem mandľovými lupienkami-vynikajúci. Recept bol z časpisu. A taktiež som robila rebarborový džem s čerstvou mätou a zázvorom. Môžem povedať luxusný džem :) mňam. A zajtra sa chystám na koláč. rebarbora je už krásna v záhradke :)