Rôzne

Aké nátierky kupujete a papáte?

pavla56 - bez fotkypavla56, 12. júla 2021

Ahojte, rada by som nasla inspiracie ake chutne natierky kupujete pre oslavy, detom a pod? :-)
Dakujem za kazdu inspiraciu.

@zareaguj


Diskusia k téme

kuko95
Bánovecke nátierky si kupujem už roky ako sváču do roboty.su poctivé a výborne
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Ak nátierku, tak jedine domácu. A nekupujem ani mäkké syry, lebo to už nie sú syry ak môžu voľné stáť v obchode mimo chladiacich boxov.
sovka62
Tiez nekupujem a ani by som ich nejedla, teda okrem tej banoveckej, ktora mi chuti. Tunkupujem zvacsa prirodnu a obcas s chrenom, hlavne k sunke, to je vyborna kombinacia. Ale aj sunku jeme zriedka.
Nam rada tie domace, vajíčkovu, bryndzovu, tvarohovu, mrkvovu, zelerovu, atd.
mamec
@dm (14.7.2021 19:55)
Oškvarkovú sme ešte neskúšali, ale niektoré kupujeme. Fakt sú dobré.
siuuu
Pravidelne kupujem neochutenú Lučinu, ale to je syr - neradila by som ju medzi nátierky. Raz za čas losovoé a tuniakové paté a veľmi, veľmi výnimočne (asi raz za 5 rokov) príde na chuť aj Májka či Pali. Inak nátierky robím doma - najobľúbenejšia je u nás avokádová, mrkvová a paté z údeného pstruha. Najbližšie budem robiť po dlhom čase nátierku z hydinových pečienok.
mamamaria1
@pavla56

Kyslá smotana a jogurt v pomere 1:1. A podľa chuti bryndzu, bylinky, mletú šunku, čokoľvek ťa napadne. Dobre premiešať a dať do gázy na sitko stiecť do druhého dňa do chladničky. Dobrú chuť ?
farbuska
Nátierky pripravujem doma podľa vlastných overených receptov alebo tu na Vareche je obrovský výber skvelých nátierok prakticky zo všetkých možných surovín a ich kombinácií. Veľmi zriedka kúpim nátierku v predajniach Yeme (v Bratislave): oškvarkovú, rybaciu alebo tuniakovú.