Rôzne

Aká je toto rastlina?

afataga - fotkaafataga, 27. júna 2022

Asi strukovina, netuším aká, výška cca 1 m.

@zareaguj


Diskusia k téme

haji
Tady pomůže jedině věštecká koule s kocúrem. Bo fotky nevidět. haha
P.S. A neukazuje se ani 1 pridaný koment z dneška 6.29 hod. Možná přijde i kouzelník...
afataga
Do diskusie sa neda prilozit foto, az po schvaleni, takze tu je:


1x haji
mirop
na identifikaciu je to dost malo, ale mohl by to byt Krez zedni nebo Krez Erukovity
afataga
@mirop (28.6.2022 08:57)

Rukola nie, tu poznam a ten krez asi tiez nie, toto ma listy skoro ako hrach, v struku su malinke gulocky cca 1,5 mm, ale to asi este nie je zrele.
1x haji
farbuska
S najväčšou pravdepodobnosťou ide o repku olejnú olejnú (kapusta repková pravá) alebo príbuzný poddruh z čeľade kapustovitých.
afataga
Dakujem za vase nazory, tak sa dohodnime, ze repka :-). Ono je to vlastne jedno, len toho rastie vedla pri ceste, kade sa chodime kupat a zaujimalo ma to. Repku som videla vzdy len kvitnut, nevedela som, ze to ma potom struky.
1x haji
herculles
@haji (28.6.2022 15:13)

Vôbec mi nenapadlo že ked repka odkvitne, vyzerá takto. :D Ono sa to necháva na poli asi dlhšie, normálne vyschnúť a potom sa zberá. Lebo viackrát som to videl a občas som si myslel či to nie je bôb :D Ale asi omyl.
1x haji
tiginko
@afataga možno poznáš, ak nie, poradím ti jednu dobrú aplikáciu na mobil - Google Lens. Pomocou nej sa dajú identifikovať rôzne rastliny, huby, kvety, chrobáčiky a pod. Dokonca identifikovalo aj obraz, ktorý visel na stene, autora a názov diela. Samozrejme, musí byť známy :-) V podstate odfotíš a on vyhľadáva zhodu s fotkami na internete
tiginko
ikonka Google Lens sa nachádza po nainštalovaní vpravo vo vyhľadávacom okienku Google, vedľa mikrofónu je taký malý fotoaparát, na ten treba kliknúť