Rôzne

Aj vy by ste sa hanbili?

denyany - fotkadenyany, 5. apríla 2015

Môj muž je fajn, ale občas ani nie je, veď chlap...
Včera, bola sobota a ja pred nočnou som mala akýsi lenivý deň. Na obed špagety(deň pred bolo mäso a domáca knedľa), po obede som sedela na gauči a rozmýšľala, že popresádzam kvety, pár ich to už nutne potrebuje.Asi sa niektorí teraz čudujete, že som nevarila, nepiekla, neupratovala, keďže je tu Veľká noc. No, nič z toho som nerobila, ani nebudem, teda nie kvôli veľkej noci. Tú jednoducho odignorujem, nič mi to nerobí, že všetci ba...bla..., lebo ja nie som všetci. A pochádzam z rodiny, kde sa všetko to besnenie dodržiava, ale ja jednoducho nie. Tak som teda na balkón vyteperila prvého pacienta a než som sa pustila do presádzania, dostala som chuť popočúvať nejakú hlasnejšiu muzičku. Mávam ju tak raz za trištvrte roka. Tú chuť.Tak som teda dcére diktovala, čo má pustiť a ako hlasno. Bolo to dosť hlasno, lebo Guns, Heloween, Scorpions, a Bon Joviho mám najradšej nahlas.Dcéra si pridala niečo svoje, tiež pekne hlasno. Kvet som presadila rýchlo a utekala dnu. Aj napriek slniečku bolo dosť chladno. Manžel si dal najprv štuple do uší, čo vyfasoval proti hluku v robote, potom išiel von, niečo šprtal v aute odstavenom pod balkónmi. V našom aute, samozrejme. Po návrate zvonku mi povedal, že sa musel hanbiť, vraj nás počúvalo 200susedov. Dcéra hneď logicky argumentovala, že veď ako by mohli vedieť, od koho tá hudba ide? Ja, že keby prišiel niekto, že mu to vadí, tak to stíšim a nebola tu ani jedna z troch najbližších susediek(najmladšia má okolo 70r.), tak čo. A ďalej, nech si trhnú, veď keď raz ide hluk od nás, tak čo? Ináč sme tichá, usporiadaná rodina bez zvýšených zvukových prejavov. Čo už, keď to raz za čas na mňa príde?!

@zareaguj


Diskusia k téme

frezia68
Mne stačí veta:"...nech si trhnú...za susedu by som Ťa nechcela.Manžel je sympaťák,nemal si dať štuple,ale upozorniť žienky domáce a stíšiť ten hluk.K ostatnému sa nevyjadrujem,len neverím,že neupratuješ priebežne a nie kvôli Veľkej noci.Asi trocha provokuješ,predstavujem si,že ak ideš do nočnej,asi sestrička.....? A tie sú čistotné,alebo sa mýlim? "....ja nie som všetci.".....Zahoď nafúkanosť, trocha empatie a pokory nezaškodí.
denyany
@frezia , samozrejme, že upratujem, veď som písala, že nerobím isté veci kvôli Vn. A inak si sa vôbec netrafila ale v ničom. Kto ma pozná osobne, pri slove nafúkanosť sa zasmeje. A že raz ozaj za trištvrte roka počúvam hudbu hlasnejšie tak pol hodinu? To ozaj s empatiou nemá nič spoločné. A suseda som fajn, nemontujem sa do nikoho a tým starým susedám pomáham, v jednom prípade aj viac ako rodina. Pekný večer. A @frezia , pôsobíš, že všetko vieš, a možno to tak ani nie je....
frezia68
Máš pravdu,vôbec to tak nie je :-) a už vôbec si to o sebe nemyslím,skôr naopak.Tá hlasná hudba mi evokuje zážitok,keď mamka bola ťažko chorá a už ako niektorí starí ľudia mala obrátený biorytmus,cez deň driemala a v noci opačne.Naša suseda okná dokorána hudba vyrevúvala....bubny...rušila ťažko chorú...bola som ju poprosiť o stíšenie,ani neotvárala-nepočula. Tak som sa o chvíľu pokúšala vystihnúť trocha ticho a poprosila-vysvetlila dôvod.Ale asi za 10 min.ozaj stíšila a tam chýbala empatia,lebo potom mi nezdravila.Tak preto taká reakcia a ak som nevystihla-prepáč.
denyany
Ach, @frezia , nemam ti čo prepačovať. Ak by niekomu vadila hlučnosť, tak stlmím zvuk, rozhodne. A mali sme tiež roky suseda, kt. v ktorukoľvek hodinu počúval hudbu tak, že mi hrnce v linke poskakovali a nebolo možné sa k nemu dozvoniť, lebo nepočul. Odsťahoval sa pred pár rokmi. Nasťahovala sa rodina s 3chlapcami a odtiaľ teda ide hluk tiež riadny. Od nás len zriedka:-)
marcel83
Nehanbil :) Mam doma aparaturu Yamaha 5x100Watt (poctivych, nie tych cinskych :)) a tiez obcas zvysim volume na -20dB (minimum je - 50dB a maximum +15dB :)) Sused bol minule klopkat, ze mu skacu pohariky v sekretari :)

A mimochodom, Helloween je aj moja srdcovka ;)
katka78
Vŕtanie mi neprekáža, lebo do činžiaku sa stále niekto sťahuje a chce, alebo potrebuje si bývanie prispôsobiť, je to prirodzené, aj keď nie práve príjemné. Hlasná hudba je o niečom inom - o rešpekte, či skôr ignorancii.
@denyany odporúčam bezdrôtové slúchadlá, ja ich používam nielen pri práci na balkóne, ale aj v kuchyni, alebo hocikedy, keď potrebujem pobehovať hore-dolu po byte a chcem počúvať hudbu, alebo telku. Pán manžel sa nemusí hanbiť, susedia trpieť a vy si môžete hudbu vypeckovať koľko len vaše ušné bubienky znesú.


denyany
@katka78 , o slúchadlách som už počula... Ale to nie je ono! A hádam to chudáci susedia a pán manžel prežili, máme vo vežiaku takých, čo počúvajú hlasno niečo čo sa ani hudbou nazvať nedá a aj celé hodiny, takže tak...
denyany
@jamarlen , nepísala som tu s očakávaním, že chcem niečo konkréne čítať. Len som chcela vedieť názory. Vďaka aj za ten tvoj. A pravdu? Smejem sa hlasno po tvojom komente, bez urážky.
1x radost
denyany
Nemazala som nič, aspoň neviem o tom, čo je vymazané?
denyany
Prosím vás v redakcii, dá sa vrátiť koment do diskusie, ak bol vymazaný? Nie som si vedomá toho, aby som niečo mazala, mohlo sa to stať pri náhodnom pohybe po tablete? Mrzelo by ma, keby sa niečo vymazalo, vážim si každý príspevok.
denyany
@viera , aha, no tak toto som nevymazala, vedome iste nie, občas mám pocit, že ten tablet je príliš citlivý, inokedy že nereaguje ako by mal. Vďaka za pripomenutie.