Chcem poprosiť či nemá niekto recept na adventný ovocný chlieb aký pečú v Rakúsku. Piekla ho niekedy dávno moja omama aj mama, ale nezachoval sa recept. Pamätám si, že to bolo chlebové cesto a boli v ňom nakrájané figy, sušené slivky, oriešky, hrozienka a neviem čo ešte. Ďakujem
@zareaguj
pozriem sa este a prelozim ti ho.
¼ kg cukru
¼ kg hrozienok
¼ kg orechov (lieskovcov)
2 KL kakao sladene
½ kg muky
1 ½ bal. prasku do peciva
1 KL Skorice
trosku mlieka ak treba, mozno pridat 2 PL alkoholu (vodky).
Jablka ocistit a najemno nakrajat, presypat cukrom a nechat 4-5 hodin odstat. jablka pustia vela vody, ktoru sa cesto vlastne zamiesi. pridat vsetky ostatne suroviny a zmiesat. ak sa zda cesto nie dost vlacne, zavisi od druhu pouzitych jablk, pridat trochu mlieka. piect vo forme, na 180 stupnoch.
este ti pridam recept na nasu stolu, mozes si vybrat :-))
niečo také?