Zdravá výživa

,, Čím nejlépe sladit ...

malinka711 - fotkamalinka711, 20. januára 2013

V poslednom čase som si všimla pri niektorých receptoch (nielen na
tejto stránke) rôzne náhrady cukru (melasa, rôzne slady a pod.). O
niektorých som doteraz ani nepočula, a preto som o tom chcela zistiť
viac ... pregooglila som sa až k tejto stránke:
 www.obesity-news.cz/?id=3...
, kde sú dobre rozpísané výhody a
nevýhody jednotlivých sladidiel. Rozhodla som sa pridať to tu, ak by to
niekoho zaujímalo ...

@zareaguj


Diskusia k téme

irenaw
nejlépe nesladit ;-))) v bežnom živote sa snažiť k tomuto ideálu čo najviac priblížiť
bubaya
Pripomenulo mi to jednu moju bývalú kolegyňu. Sladila si kávu sladidlom, vraj aby nepriberala. Ale ku káve zjedla dva krémeše a jednu laskonku.
babidka
Ja uz roky sladim prevazne medom /mame vlastny/ alebo trstinovou melasou , na pecenie pouzivam trstinovy cukor typu muscovado . Tak nam to chuti .Nedavno som zacala experimentoivat so steviou a...nechuti mi . Je to taka istya uplne chudobna plocha chut ako u aspartanu alebo inych podobnych sladidiel . Nespotrebujem zasa az tolko cukru aby som mala z toho nocne mory :-) Priatelky ma presviedcaju , ze si na tu "ne- chut" stevie zvyknem .
kuchticka
@babidka , skoro ti zavidim vas domaci med. Klasicke prirodne sladidlo. Ja sice nesladim kavu ani caj vobec, ale ked potrebujem do peciva musim pouzit cukor, stevia nam tiez nechuti a tie rozne syrupy su asi tak "zdrave" ako cukor.
nadia56
medom, ovocnym cukrom, agavovym sirupom
 www.slnecnica.sk/produkt/agavovy-sirup-900ml-bio/...
" target="_blank" rel="nofollow" class="linkavkomente"> www.slnecnica.sk/produkt/agavovy-sirup-900ml-bio/...
a javorovym tiez
 www.slnecnica.sk/produkt/agavovy-sirup-900ml-bio/...
" target="_blank" rel="nofollow" class="linkavkomente"> www.slnecnica.sk/produkt/agavovy-sirup-900ml-bio/...

samozrejme s mierou lebo ludske telo cukor potrebuje:-)
pachola
český liečiteľ Páter Ferda odporúčal namiesto cukru používať karamel, cukor sa pri karamelizácii stáva zásadotvorným
2010
Cim sladit nicim, cukor spracovany - rafinovany je novy vynalez na ktore ludske telo nie je nastavene ,( do 18 storocia to bol nepotrebny luxus ) Jete ovocie ? , karbohydraty? strukoviny tam je cukru az az denna davka by mala byt max. 50 g. zo vsetkych zdrojov. Pozrite kolko je cukru v ovoci:
 www.sugarstacks.com/fruits.htm...