Rôzne

Snídání v lednu 2023 (1)

mijaita - fotkamijaita, 1. januára 2023

Tak jsme se zase o rok posunuli v čase. To nám ale nemůže zabránit v chuti na dobré jídlo. A dobrou snídaní bychom měli začít každý den. S chutí, s chutí a s úsměvem!

@zareaguj


Diskusia k téme

stefanm
... Vážená pani @mijaita... pridávam, do tohto Vami založeného príspevku, naše raňajky (ak sa jedlu okolo jedenástej doobeda dá ešte hovoriť "raňajky"!), konzumované 01.01.2023, netradične, kultúrne za stolom (hoci ja v pyžame a manželka v nočnej košeli a apartnom župane)
... dovoľujem si to tu prezentovať aj napriek ku tvojmu všeobecne známemu postoju k určitému druhu mäsa, konkrétne k rybaciemu (..."ochutnam, aby som neurazila, ale viac nemusím"!)
... sú to chlebíky pri ktorých som zúžitkoval posledný kúsok vyprážanéj vianočnej ryby (filé)
...vrstvenie:... plátok chleba, smotanove pomazankove maslo, listovy šalát z rôznych druhov šalátov ochutený štipkou soli, cukru a zopár kvapkami citróna, pár kúskov ryby, majonéza s pridaním treneho cesnaku, cherry paradajka a drvené čierne korenie...boli výborné

... poznámka:...nezapijali sme ich čajom ani kávou ale netradične zbytkom šampanského od polnočného prípitku 🙂

... pozdravujem a prajem pokojne a pokiaľ sa v tejto dobe bude dať aj humorne prežite dni v tomto roku



afataga
@haji (1.1.2023 20:22)

Ta slanina vlavo jo, cesnakovy bok vpravo z mojho oblubeneho maleho masiarstva, kde kupujem obcas aj spisske parky, jedine, ktore sa daju jest, skoro ako za sociku, aj ked nie na 100%.
mijaita
@afataga (2.1.2023 10:31)

Jedlas bez peciva? Jen tak?
Jo, spisske parky patri take mezi ty, co muzu. Nemam srovnani, nikdy jsem nekonzumovaůa moc uzenin. Ale dobre jsou, o tom zadna.
1x haji
tiginko
@afataga (2.1.2023 10:31)

ja milujem výrobky z rodiny Parižekovcov zo Žiliny, sú kvalitné a bez zbytočných prísad. Som veľmi rada, že ich viem kúpiť aj v Bratislave. Pozdravujem a želám všetkým šťastný nový rok!
afataga
@tiginko (2.1.2023 11:39)

ano, zabka, presne tam chodim aj ja, ale pre info - oni su z Martina, tam maju aj vyrobnu a ked uz sme na drate, nemas odskusane jelita?
1x haji
tiginko
@afataga (2.1.2023 14:22)

ja teda neviem odkiaľ sú, ale tuším na nálepkách majú Žilinu a nejako mi tá Žilina utkvela v pamäti, keď som čítala rozsiahly článok o pani Parížekovej a ich rodine. Možno majú viac výrobní/predajní. Jelitá som už tuším skúšala, od nich kupujem dlhodobo všeličo, máme predajňu Gazdovský trh v BA a oni majú okrem iných farmárskych produktoch veľa výrobkov od Parížekovcov. Posledné roky ak párky alebo šunka, tak jedine od nich. Dúfam že neklamú zložením, ale veľmi sa mi páči. A tie šunky sú božské! Rýchlo sa kazia, už to o niečom svedčí :-) Inak nech sa Ti a samozrejme Vám všetkým darí parádne v novom roku, nech sa Vám splnia všetky splniteľné želania
danda3
Včera som si urobila šalát z čiernej reďkovky tuším podľa @mariamka , a keď som teraz prišla z prechádzky hladná ako vlk, tak som ho dorazila, výborný, odporúčam. Pekný deň.
haji
@mijaita (6.1.2023 09:11)
Dobrú chuť! Mně velmi chutná "císařský rohlík" z Kaufu - viz tvoje foto. Já ho miluju. Jen moje zuby se trochu brání, je poněkud tužší ale kráásně chrumkavý, když je čerstvoučký .... hmmm Hanácký salát miluješ? Tak to já zase rybí haha V rozdílnosti je kouzlo, barvy duhy. Hezké poledne!
mijaita
@haji (6.1.2023 11:53)

Jsem ho koupila vcera k tomu hanackymu, jinak ja moc pecovo nekupuju. Ale krupavy rohlicek ja prosim muzu!! :-) Rada hanacky, rada obcas vsecko :-) A drz se, tuhle jsem si v Kaufu rekla, ze bych si dala uzla. Hm, kdyz jsem ho koupila a videla cenu 39,- sel zpatky. Tu zabalenou leleninu v nem nejim, kuzi bych sloupla a ten kousek pak kysele ryby, ktera by mi lezla dva dny z bricha, jsem pak uz za tu cenu nechtela.
No a rohlicek jsem dneska rozpekla, byl teply, krupavy, lahodila jsem si! :-)
1x haji
stefanm
@mijaita (6.1.2023 12:23)

... ešte si dovolím drobnú odbočku od chrumkavych rohličkov a lhodnych šalátov k vyššie predebatovanym "párkom"
... včera som si večer ohrial párečky, ktoré, podľa mňa, sa jediné v našom regióne vyrovnajú kvalitou a chuťou tradičným "Spišskym" párkom... sú to výrobky z Mäsovýroby s r.o "Vijofel "...troch bratov zo sídlom neďaleko Bardejova
... nie som veľmi typ na konzumáciu produktov tohoto druhu (párky, špekačky,točeny salám, kabanos a podobné), ale na týchto si občas v pohode pri tv pochutnam

... poznámka:... ale musí byť k tomu oval bieleho, mäkkého chleba a hlavne pivo!!!🙂😋


kuko95
@afataga (8.1.2023 14:13)

To som nejak potreboval pominat čo ostalo veľa maslo nivova nátierka šunka od kosti a na vrchu brie..dobrý chlebíček 😁
mijaita
@afataga (8.1.2023 14:13)

Měla jsem za A na mysli pecivo jako takove, tudíž je to jedno a lupu jsem nezkoumala. Za B kdyby, tak stejne mám radsi chleba a proto bez CHLEBA!! :-)
afataga
@mijaita (8.1.2023 15:39)

A pecivo ako take tam je a ja vzdy zasadne len s lupou :-)
B logicke :-)))
haji
Dnes k velmi pozdní snídani jsem slupla dvě malé sladké pletýnky od sousedky, které jsem včera uchránila sama před sebou. Už sice nechrumkaly, ale jsou výborné! No jasné, typické ráno: kafíčko, cígo. Dnes ozvláštněné vychrstnutím kafe na ovečkový "podprdelník" a na koberec. Naštěstí ubrus na stole netknutý! Hned bylo o zábavu postaráno. Pořád se něco děje.
Krásný den!
haji
Včera se mi vrátila moje oblíbená skleněná miska na polévku. Proto dnes s chutí budu obědvat česnečku /chlebové krutonky, horká voda, kousek másla, sůl, protlačený česnek/. A předposlední díl králíka na smetaně s knedlíkem, s kyselou okurkou. Bo pro listový salát do obchodu se nikomu nechtělo a okurky straší v lednici.
haji
@mijaita vymaž můj předchozí koment, neodkráčela jsem na správné diskusní téma, uf Promiň a díky!
stefanm
@haji (9.1.2023 12:20)

...TY - sladké "pletýnky (?) od susedky, JA - sladký rožok posypaný husto makom z obchodu, s maslom, fantastickým domácim lekvárom"záhradná zmes", čo robí moja manželka a mrazenymi "borůvkami" (neviem či je to správne napísané!...u nás sú to "čučoriedky 🙂)...k tomu biela káva bez cigarety...doobeda nefajčím, až podvečer


haji
@stefanm (9.1.2023 13:29)
No vidíš, a jak nám oběma chutnalo. Já raději suché věci, s máslíčkem a džemem tak jednou za pětiletku, i to je moc. To mě musí přepadnout vášeň.... Bílé kafíčko mám ráda. Ano, borůvka/čučoriedka. Nevařila jsem lekvár dávno, ale budu muset vymyslet nějakou alternativu. Sem tam je lekvár potřeba a ceny v obchodě jsou na oplach. Tvoja paní ho robí z domácích surovin? Nebo má nějakou náhradní variantu?
Aha, s tím cígem jsem to dřív měla podobně, ale dopracovala jsem se až k 24 hodinovému provozu, pitomý zvyk.
Hezké odpoledne! U nás bude nejspíš pršet a máme 8°C a ke tmě jenom krůček.
stefanm
@haji (9.1.2023 14:01)

... červené a čierne ríbezle, maliny a černice z vlastnej úrody...borůvky z trhu
...okrem toho každý rok (podľa úrody) aj jahodový a marhuľový lekvár...nie veľa, ale vždy nejaký máme...ale "letos" už posledný krát...cukor nevypestuješ a v obchode omdlievaš keď sa pozrieš na cenovku!!!... ešte máme asi 10kg z doby minulej, keď bol výrazne lacnejší

...tu, na východe, už tma..°C na mobile 7(sedem), ale ver tomu!!?...a nebudem teraz vstávať z "ležoviska" aby som išiel na balkón ku teplomeru, to sa mi nechce 🙂
1x haji
haji
@stefanm (9.1.2023 15:11)
Děkuji za rychlou a vyčerpávající odpověď. To si nevybereš, ale když vidím malou skleničku marmelády/džemu/lekváru v prodeji v akci za nejméně 60,-Kč, jdu do kolen a přejde mě všechno, nejenom chuť. K domácím surovinám už mám daleko, tak asi zvolím alternativu, že udělám z pomerančů, až budou v akci. Koza se nažere, vlk zůstane celý. Nebo naopak? Kupuji povidla, tam také čekám na akci. Cena cukru i u nás vyletěla, úplně se setřel cenový rozdíl mezi krystal a moučkovým cukrem. Se dějí divy... nejenom cenové, ale to víme. Naštěstí jsme trénovaní z dětství, mládí. Nás hned tak něco nepoloží!!
Jejda, klidně si hov ve svém ležení, ani já neběžím na balkon, také to beru z meteo co mi hlásí na mém místě/stránce.
Hezké dobré pozdní odpoledne z východu na východ! haha
mijaita
@haji (9.1.2023 15:32)

Marmošky nepoužívám, nýbrž mám nejradši jabka. Když nějakou dostanu, za chvíli ji vypiju :-) - redim vodou a delam si limonady! Presto ale, kdyz vim, že budu marmosku potrebovat, hned si nejakou vyrobim. Uz mam hrnecek brusinkove - koupila 2pl brusinek, trochu cukru, svarila a marmoska je v lednici a ceka na svickovou. Vzdycky je neco, z ceho se da udelat nez kupovat za ty sileny penize. Ale ty peces, asi ji potrebujes vic. Ale i tak, nejakou udelat je mnohem levnejsi a i chutnejsi.
1x haji
stefanm
@mijaita (9.1.2023 19:48)

...nerád sa v tvojej téme "Snídani..." pozastavujem pri hlavnom dennom menu,ale možno mi to ty tu vysvetliš... prečo sa ku lahodnej pravej Českej sviečkovej pridáva to kolečko citrónu s kopčekom šľahačky a na to ešte brusnice alebo nedaj Bože slivkový lekvár!!!???... veď to, aspoň pre mňa, mení úplne charakter toho fantastického pokrmu...a dovolím si napísať, že ho doslova "sprofanuje"!!!
...tak ako keď mi niekde na Slovenskom salaši prinesú naše "národné" halušky s bryndzou a sú posypané s nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou
...neviem prečo, ale potreboval som to tu napísať!!!
mijaita
@stefanm (10.1.2023 10:31)
O slivkovem lekvaru, jsem sice neslysela nikdy. A ten "terčík" jak se říká tomu kolečku citronu s brusinkami a šlehačkou já také nerozumím!!!!!!! Nejím, to, ale lidi to chtej. Proto mam pripravene doma ty brusinky. Vyjimecne se stotžnují s tebou. Ale budu patrat, uz jsem zacala! :-) A ano, petrzelka na halusky nebo strapacky a jeste k tomu susená? Hodit to kuchari na hlavu, nic jineho si to nezaslouzi!. Nikdy na ty vyborne strapacky na Orave nezapomenu. Od te doby predem vsude na Slov hlasim, ze si petrzelku neprosim.
Dam vedet az neco zjistim. Treba se i tady nekdo vyjadri.
Dobre rano po snídani!
1x haji
mijaita
Dnes jsem se nejak zasekla, snídaně, ale pikantní, az v 10 hod. Konecne vzdyt je stylová, je 10. :-)
Na topince moc dobreho chleba majolka s chili a na tom roztažené vajíčko. A teď už mužu do terenu :-)


stefanm
@mijaita (10.1.2023 11:03)

...aj ja sa "Výnimočne! s tebou stotožňujem", že po takých kvalitných, aj keď oneskorených raňajkách "už môžeš do terénu"!🙂

...len dúfam, že kým si vyrazila bola aj kávička a cigaretka!!
1x haji
mijaita
@stefanm (11.1.2023 09:44)

:-) kávička nejčernější, hořká, za všech okolností, cíčko ne eee :-) Jsem jen občasný, společenský, ambulantní kuřák! Ale dokážu si to užít.
Dneska jsem posnídla topinečky omočené v rozpuštěném másle s kouskem sýra. Máslo já tuze ráda :-)



haji
@stefanm (11.1.2023 09:44)
To je prosím moje snídaně, kafíčko a cígo. Včera jsem porušila tradici, dala si hezky brzy z rána klobásu s vejcem a chlebíkem, ale nebyl to moudrý počin. Obědvala jsem až na večeři. Proto dnes obligátní K + C. A je klid.
Měla bych jít do terénu, jsem zvyklá většinou vyrážet bez jídla v bříšku. Jistota je kulomet.
Krásný den přeji všem, u nás slunečný den!
2x afataga a dm
haji
@stefanm (10.1.2023 10:31)
Bůhví kdy a kde to vzniklo. Onen "terčík" citron/brusinky/šlehačka možná zabloudil na talíř se svíčkovou od zvěřiny... Nejstrašnější v této kombinaci je použití šlehačky ze spreje a ještě /nedejbože/ slazené uf. Pro mě je k neužití i citron k jakémukoliv řízku. Ještě bych ho pochopila u ryby, ale nevyužila. To je ale moje deformace, spíš ne-chuť k takové kombinaci. Sto lidí, dvě stě chutí.
haji
@mijaita (11.1.2023 09:55)
Copak je to za sýr? Nějak se podle barvy nechytám...
mijaita
@haji (11.1.2023 11:31)

heleee, nikterak zasadni, byl levny a krájený. Měl dirky. Mozna nějaký ementálovec, podle chuti. Uz me nebavil, tak jsem ho dala do spousty masla a do toho rozpustenyho namočila ty topinky :-)
1x haji
mijaita
@stefanm (10.1.2023 10:31)

Tak jsem trochu patrala. Jednak uz to je v rc z dob hlubokeho socíku a druhak, coz je celkem i logicke, kdyby nekdo mel potrebu omacku prikyselit, jiny prisladit a smetanou vylahodit. Ale kdo to vymyslel, jsem se nedopatrala :-)
stefanm
@haji (11.1.2023 11:21)

...ty fajčíš v byte?...to už by som nedokázal...my sme s manželkou zopár rokov, keď sme sa nasťahovali do nového sidliskoveho "socialistického" paneláku, hulili iba v kuchyni... keď sme likvidovali tie kvetovane tapety smrdelo to aj na stene...tak sme to fajčenie v byte zrušili hoci vtedy sa fajčilo všade...na "Výročnej členskej schôdzi ROH" alebo aj v čakárni u obvodného lekára (pamätám, že tam bola na stene kovová tablička s nápisom "Nepľuvajte na zem"!)
...teraz fajčíme väčšinou len večer, keď príde kamarátka, suseda (skoro každý podvečer) na pohárik vínka (vypijú s manželkou dve "sedmičky") za každého počasia...a ja im občas pripravím, keď sa nudím pri ich klebetách, nejaké drobné pohostenie (minule, kým prebrali "hlavné správy", som im narýchlo ukuchtil fajnu východniarsku "mačanku" s opraženou slaninou 🙂😋


mijaita
Mám zahadný byt. Nikdo kdo nekouří. nic necítí. Kdyz nas tu hulí víc a dýl, tak druhý den, max prespristi, nic nepoznas. Ono taky jde o to, co kdo hulí (trávu nepočítám v ty nejedem nikdo :-)
1x haji
haji
@stefanm (11.1.2023 12:03)
Také už něco pamatuji, ale v prostorách zdravotnických už ne - alespoň ne v těch pro veřejnost. Kuřáci to teď mají těžké, jsou něco jako lovná zvěř. Ale nevadí, něco vydržíme. Úplně nejlepší a jednoznačné by bylo, kdyby cigarety stát zakázal prodávat úplně všude. Ukázalo by se, kdo a jak to myslí vážně. V hospodách jsou místo kuřáků dětské koutky. Trefné. Ano, kouřím v bytě. V kuchyni. Na balkoně nekouřím vůbec, ani v létě, obtěžovala bych sousedy a to mi nestojí za to. Tapety nemám. Zdi cítit budou, ale to už mě tlačit nemusí. Kouřím já a většina mých přátel. Starého psa novým kouskům nenaučíš. Je možné, že dospěju k závěru, že stačilo. Zatím tam nejsem. Zkoušela jsem i e-cigaretu, ale z té jsem kašlala jako starý tuberák tak, že letěla.... Uvidíme, zatím se může kouřit doma,. Ale je možné, že na objednávku vyvinou program, který díky všudy přítomné umělé inteligenci, udělá konec i této pomalu poslední vymoženosti.
haji
@mijaita (11.1.2023 12:10)
I u mě to tak bývalo. Ale corona mi do toho hodila vidle - nevětrejte... koupila jsem si čističku vzduchu. Teď energetická krize - v zimě nevětrejte tuplovaně, šetřete elektřinu, netopte. Neva, dělám otroje a větrám nenápadně.
haji
@mijaita (11.1.2023 11:51)
Aha, prostě roztopený tvrdý sýr v máslové hojnosti. Hlavně když je to pro tebe dobrota. Díky za odpověď.
stefanm
@mijaita (11.1.2023 11:53)

... dobre...ten citrón aj šľahačka sa dá takto pochopiť... teraz už len prísť na to čo s tými čučoriedkami 🙂🙂
mijaita
@stefanm (11.1.2023 13:32)

No přeci na doslazení :-) A veř, někteří si je i do omáčky vmíchají. Mně se to také netýká! Nedám na svoji svíčkovou dopustit tak jak je uvařená.
mijaita
@haji (11.1.2023 12:39)

Nevětrám, temperuju, v koupelně podlahové topení. Žiju a je mi tu dobře! :-) Ted jsme hulily v kuchyni, dobré jídlo, stále kvoká, stále kvoká a jak nám bylo dobře! I zákusek jsem k obědu vyrobila! :-)
kuko95
@kuko95 (12.1.2023 11:23)

Nejak ma chytili tie chlebíčky na raňajky .tieto sú z parížskym šalátom je tam údené plecko dusená šunka a vysocina ..na vrchu brie ..chyba tam nejaká zelenina no mne to chutí takto😁nabudúce tam aspoň uharku pre oko
stefanm
...na sladkom, slané!!
... áno...na sladký rohlík s makom som nám dnes natrel maslo a môj obľúbený jemne tavený syr "Pilos klasik"... mierne osolil a dochutil cibuľkou
... dobré bolo s obyčajným Pigi čajom 😋

... takže opúšťam "pelešok" a ideme užívať "piatok (13) trinásteho"!!!


stefanm
... včera boli na naše tradičné večerné balkónové posedenie, posledné kúsky pečeného bôčika, len tak na studeno na chlebíku... chuť si manželka s kamarátkou "doladili" dvomi sedmičkami vína a ja svojím "dolaďovačom"!

...poznámka:..o čom sme sa bavili momentálne ani netuším 🙂🙂



stefanm
...vonku "smutné", zahmlené ráno...mierne mrholi a ja som nám, tiež v nie najveselšej kondícii, s mierne boľavou hlavou a drobným odporom k práci, opečené kaiserky z plesňovým syrom, opečeným plátkom lahodnej slaniny a drobnou zeleninou
... vôňa opekajucej slaninky zobudila aj manželku!!!...tak sme si pochutili a dozvedel som sa od nej, že mám dnes chuť na "segedín"!!🙂...ani som o tom nevedel!!!


mijaita
@stefanm (14.1.2023 09:48)

Po "amputaci" tve nohy chuťové moje poharky zaplesaly nad tvoji lahodnou snidani :-) Neee, ze bych mela mín dobrou, ale mozná tvoje o neco, teda opravdu jen o neco malinko chutnější!
stefanm
@mijaita (14.1.2023 10:04)

...nožička je v poriadku len jej bolo zima tak zaliezla do teplučka

... snažím sa identifikovať komponenty na foto tvojich lahodnych a výdatných ranných pochutín ale spoznávam len kúsky nakrájanej bagetky (?) a stopka celeru...ale ako celok to vyzerá a určite aj chutí užasne
kukulienka71
@mijaita , tak došlo aj na tvoju úžasnú paštiku. Síce sa mi malé množstvo nechcelo mixovať a víno som nedala, lebo sa zvyšok neminie, keď otvorím fľašu, no výsledok je fakt pecka. Škoda, že som ju mala tak dlho v KK nevyskúšanú. Ďakujem🙂


mijaita
To dnes potesilo!!! Ano, mam ji take na programu koncem mesice, budu delat i kamaradce. I foto jsi pridala, diky a potesilo, ze chutnala. Ono z hub je snad dobre vsechno, ze? :-)
mijaita
@stefanm (14.1.2023 11:30)

Je to pomazanka z tvarohu, majolky, vajicek, sus rajcete a stonk celeru. Jednoducha, ale chutná.
stefanm
@mijaita (15.1.2023 10:34)

... krásny poklad!!

...ale pozri keď "špajza" vydá *diamant* !!!(zavárané hríbyky) ...a vytunuiš si s nimi chlieb s tuniak pomazankou!!!😋
... hneď sa ti smutné, sychravé ráno zdá krajšie 🙂 (teda aspoň mne!!)


danda3
Dnes som stihla len kávu a ešte som našla vianočné oplátky, tak pár sa stratilo. Tešila som sa na obed, preto také slabé. 😁
mijaita
@stefanm (15.1.2023 11:56)

Ty houbicky byly kysele? To mohlo byt dobre, takoveho tunaka i jim :-)
stefanm
@afataga (15.1.2023 15:48)

... vieš koľko pravopis chýb už som bolo v popisoch na tejto stránke!!??...a nikdy som ich nekomentoval a doslova ignoroval...
...existuje takzvaná "netiketa", ktorá určuje, že sa má na nete písať bez diakritiky, stručne a prípadne chyby nekomentovať
... skús!!!

...ja píšem po svojom a že som urobil "tvrdú" chybu v popise svojho príspevku ma vôbec neiirituje
... rád by som bol aby sa to viac nestalo...a ešte radšej aby, keď sa to stane (nedaj Bože) tebe, aby to nikto verejne nezveličoval!!!

... poznámka:... keď som raz písal list z vojenčiny mojej budúcej manželke nadpis bol "Mylá Ľudka"...a keď ma v odpovedi na to upozornila, odpovedal som jej..."s akým na teba myslím, tak píšem"
...nebudem sa ospravedlňovať za chybu!!!... nevidím dôvod, pretože išlo o podelenie sa s vami o to aké som mal raňajky a nie o diktát!!!
stefanm
@mijaita (15.1.2023 16:38)

...áno...a je mi ľúto, že som ich neurobil takto viac, ale všetko nasušil... teraz to sklíčko schovávam pred manželkou lebo ich vyjedá len tak, bez chlebíka

... nemám tam nejakú chybu!?!?😀


mijaita
@stefanm (15.1.2023 18:00)

Rada delam kysele houby, delam je hodne drsne. Do Deka a jeste i s feferonkou. Taky je obcas vyklopim do cedniku, necham vykapat a v mise smicham s majonezou. Zkus, vynikajiciiiiiiiiiiii salat! :-)
K chybe se z ruznych duvodu verejne nevyjadruju, jen jsem se usmala. To bych ti musela vysvetlovat a na to tady neni prostor a duvod! Carpe diem :-)


stefanm
@mijaita (15.1.2023 18:17)

... mám ešte jedno sklíčko... skúsim na naše "balkónové" posedenia prekvapiť


mijaita
@stefanm (15.1.2023 18:35)

Zkus, budes svatořečen! K tomu i pečivo dobré, nebo cokoliv! Super jsou i jen vaclavky!
afataga
@stefanm (15.1.2023 17:50)

Keby sa to stalo mne a niekto by ma upozornil, podakovala by som mu, urcite by som sa neurazila, to bude asi tym, ze nie som jesitny chlap.
Ked chces byt urazeny, tak bud, je to len a len tvoje rozhodnutie, ja ho respektujem.
A ked uz si tu tak pekne hrkuceme, neviem, od kedy sa veta zacina bodkami.
Pekny vecer prajem a dobru chut k hribikom :-).
stefanm
@afataga (15.1.2023 19:14)

...na tejto mojej obľúbenej www stránke sa pohybujem určite viac ako desať rokov a pridával som tu veľa rôznych receptov a ešte viac námetov do diskusie a množstvo rôznych zažitkov na ktoré som si prečítal mrte odpovedí či už kladných alebo nesuhlasnych

...z tvojho príspevku na ktorý teraz reagujem, čo u mňa nie je zvyčajne, vyberám len tri slová:

... urazený...nikdy som nebol "urazený" a ani netuším ako sa to prejavuje!!!

...ješitny...ani nekomentujem lebo to tiež nepoznám, ale keď pôjdem (v stredu od 13:30 do, približne, 15:00) na pivo tak budem mať dobrú tému a možno mi kamaráti, intelektuáli, vysvetlia čo ten výraz znamená!!

...hrkuceme... to je mierne intimny výraz pre debatu o tvrdej pravopisnej chybe v príspevku o raňajkách

...ver tomu, že ja sa uraziť fakt neviem a už ani nenaučim lebo to k môjmu spôsobu života nepotrebujem

...a ešte k tomu prečo oddeľujem vety alebo určité pasáže mojich príspevkov tak ako oddeľujem, tak vedz, že preto lebo sa mi tak chce... pokiaľ to niekomu vadí nemusí moje príspevky čítať a komentovať...neurazim sa na neho!!
1x sracz
afataga
@mijaita (16.1.2023 15:33)

Nemaj obavy, ja som napisala, co som uznala za vhodne a nemienim sa v tom rypat do nemoty.
kukulienka71
Dobré ránko! U nás šunkou a strúhaným syrom plnená opečená tortilla s guacamole a polníčkom. Robím často tieto opečené tortilly. Malá to má rada aj do školy, hlavne keď ráno je doma len mušličky do mlieka. Ale avokádo som kúpila už dvakrát čierne vnútri, tak to už pomenej v poslednom čase.


mijaita
To je kombo!! To dáš a sam? Ale krasne to vypada, to jo! :-) Kazdy chlap ti tu dneska takovou snidani bue zavidet :-)
stefanm
@mijaita (17.1.2023 09:23)

..veru...skoro celé sám
...ale raňajkoval som veľmi skoro, lebo som mal jedno sretnutie až na druhom konci mesta a chcel som sa vyhnúť zápcham...no manželka, keď zacítila vôňu slaninky, pricupkala bosá a s ešte len mierne pootvorenými očkami "vyžobrala" zopár kúskov... samozrejme, dostala 🙂😋
1x sracz
stefanm
... cesnaková hrianka s čill olív oil, vajco, cherry paradajka, cibuľka a ja čaj manželka kávička 😋

...poznámka:...ja dva kúsky, manželka tiež... šetríme, niekedy som nám robil po štyri 🙂


mijaita
Včera jsem ukořistila volskou tlamu a těšila se na snídani. Takové pikantní po ránu mám nejradši


stefanm
@mijaita (18.1.2023 10:05)

...tak takto!.... šalát z "volskej tlamy" som jedol iba raz, keď v mestečku Chvaletice som zabezpečoval montáž drviacej linky v kameňolome (približne v r. 1979-80) a chodili sme do pravej českej krčmičky do neďalekej "vesničky", tuším Bernardov sa volala, a tam som ten šalát plný kyslej cibule a mäkkého ružového, na tenko nakrájaného mäska, jedol, chutilo to ako tlačenka
...teraz táto tvoja ranná práca a jej pekné foto vo mne vyvolalo spomienky na ktoré by som si už asi nikdy nespomenul !!
mijaita
@stefanm (18.1.2023 11:57)


K te tlame - tu pouze kupuju, ma svoji recepturu, bezkonkurecni a s tlecenkou se preci neda srovnat!!! Tlacenka je v prvni řade z vepřových mas,tlama je jen tlama - volsky cumak! Chut je navinulá. Takhle výbornou nedelají všude, za 3 Kc uz vubec nikde :-) Jsou snahy ji inovovat pridavanim hrasku a kapie a buhvi ceho. Jen tahle je ale ta pravá, kterou prodávavali na Václavaku a moji rodiče ji milovali.
kucharka
Dnes som mala ráno fofry, akosi sa to všetko zhromadilo dokopy … tak nebolo času na raňajky. Keď som pred obedom prišla domov, hladná ako vlk, tak som si dala neskoré raňajky ( ktoré som jedla počas prípravy obedu ).
Chlieb, pastrami, šalát, syr, cottage cheese a avocado. Mňam. A hrnec čierneho čaju s mliekom.


mijaita
@kucharka (19.1.2023 21:27)

To jsem jeste nemela prilezitost ochutnat. Pastrami kupujes? Vytuněná snídaně :-)
stefanm
@mijaita (20.1.2023 14:49)

..aj my sme mali nočnú... ale "balkonovicu"... manželka s kamarátkou pri druhej"sedmičke" nejak vyhladli, tak som im ohrial jaternicovu kašu a z nádoby vybral trochu domácej kyslej kapusty...no veru sa olizovali blahom 🙂😋

nabudúce už si predvarim šošovicu a poteším ich takýmto šalátom...je to jednoduché, rýchle a určite k tomu pasuje "biele suché"!!!


kucharka
@mijaita (20.1.2023 12:40)
Dobré ránko. Áno, pastrami kupujem, sú z toho výborné sendviče, možnosti kombinácií sú nekonečné. U nás sú sendviče každý deň, takže obmena je vítaná :-)
Niekedy kupujem morčacie ale väčšinou hovädzie.
mijaita
Nebeská, nedělní, pozdní snídaně :-)
Horky, silný vývar ze zeleniny a masa a krajíček chleba s morkem.
Neodolatelné!!



stefanm
... dnes zavčasrána:

...v hlavných úlohách:...biely chlieb, vajco a hríbiky na kyslo
... ďalej účinkujú:... zelená cibuľka a červená "kvička"

...námet, scenár a réžia:...@stefanm 🙂



kimlo
@mijaita
Keďže idem robiť kuraciu pečeň tak som si pár odložil, a len tak na cibuľke… pridávam aj worchester, zvykol som si po tom ako som to dávnejšie skúsil, obohatí to chuť. 😋



mijaita
@kimlo (28.1.2023 16:17)

Jasne, takova krasna snidane! Ja radši maggi a jatyrka radsi s ryzi, tak bych je nesnidala, ale obed bych dala hned dneska! Jenze nemam. Zaradim do nikdy nekonciciho seznamu chutí :-)
bugout
U nás to bol dnes skôr brunch a niečo medzi lososovým bagelom a egg royale v mojom podaní... Žemlička, losos, krémový syr, kôpor, kapary, volské oko, holandská omáčka. Čiže obedovať budeme večer, uvidíme či nezvolíme nejakú donášku.
kuko95
@kuko95 (31.1.2023 11:37)

Milujem špekačky 😁ale tie dobréee sú riadne drahé 😁
mijaita
@kuko95 (31.1.2023 11:38)

Paradni snídaně! Mela jsem k vačeři, takovou nějakou uzeninu, nevím co to bylo, nekupovala jsem ji ja. Ale opecenou a vybornou. Ovšem, smíchala jsem majolku s kuličkama hořčice a to bylo teprve to ono! :-)
stefanm
... keď sa už tu spomína aj večera tak pridám aj ja svoju, nedeľnú
...milujeme "Parížsky nárez" (parizer, alebo gothaj, nahrubo hodne cibule, ocot, čierne korenie a jedna - dve, "housky") my spríjemnili nočné finále MS v hádzanej ...a cez polčas tretinkové kvasinkove pivko a cigareta na balkóne (a manželka spinká v posteli)...dobre bolo 🙂😋