Tradičnú poľskú uhorkovú polievku , ktorú varievali ešte naše staré
matere a ktorá rozvoniava pri nedeľnom obede. Samozrejme
najlepšie odporúčam takúto polievku si dať po rannom divokom
žúre alebo opici. :-)
Recept je veľmi jednoduchý. Postupuje sa tak isto ako keď sa varí
kurací vývar. Lenže ! Namiesto rezancov ošúpeme 4-5 zemiakov
ktorých varíme už vo vývare Zeleninu v kuracom vývare
postrúhame na strúhadle (mrkva,petržlen, malý zeler,pór). Kyslé
uhorky si nakrájame taktiež na strúhadle ale tento krát na veľmi
jemné plátky.
Keď bude už hotový kurací vývar aj s nastrúhanou zeleninou ,
vyberiete kura. Kyslé uhorky dáme do vývaru. POZOR !!!
s kyslých uhoriek pridáme aj 2 - 3 dc uhorkovej kyslej šťavy.
Polievku okoreníme podľa chuti , zahustíme.
Ak by boli nejaké otázky :-) Prosím o kontakt !
Pozdravujem !
Diskusia k článku