Týrané psy

celeblith - fotkaceleblith, 6. februára 2012
Keď už je tu dnes taký večer na zvieraciu tému, pridám aj ja môj
aktuálny zážitok zo včera. Keď je takáto zima a mrazy celý deň,
berieme aj nášho psa dvorového k nám do bytu aspoň na noc, aby
sa zohrial. Včera sme ho tu mali celý deň a veru v takom čase sa
nechce veľmi chodiť po vonku ani nám, ani chlpáčom. Tak som si
povedala, že to vybavím 2v1, zoberiem ich na prechádzku do mesta
a stavím sa v obchode.
Tak som našu dvojčlennú svorku priviazala pred obchodom, v
ktorom som prisámvačku nebola dlhšie ako 5minút. Naschvál som sa
ponáhľala, lebo viem aký cirkus robia, keď sú tam spolu. A
samozrejme, za tú chvíľu tam štekali, zavíjali ako o dušu spasenenú a
triasli sa od zimy, ako by tam stáli pol dňa a išli už-už zamrznúť.
Nejaká dobrá duša im tam za tú chvíľku stihla dať deku!!!
Lebo asi vyzerali ako opustené, bezprízorné psy a ja som si vyslúžila
od jednej pani poznámky o tom, aké sú to chúďatká a načo ich
máme, keď ich týrame...
Keď tak pozerám na jedného chlpáča zakutraného v paplóne a
druhého uloženého pod stolom, obaja s plnými bruchami, tak si
prajem, aby sa všetky týrané psy mali ako naše a tiež by som si
priala, aby sa ten starostlivý človek, ktorý im daroval deku, takto
aktívne zapojil do pomoci pre hociktorý útulok, kde tie deky teraz
naozaj potrebujú.
@zareaguj


Diskusia k článku

bejgi
tak som sa pousmiala, pri tvojom krásne dramatickom príbehu, veď aj mne sa to stalo, lebo môj Brixi sa rád túlal a že zostaň pred obchodom akože by sa to dalo, keď také fajné vône idú :)))) aj mne jedna milá pani vynadala, že načo mi je pes, keď ho týram uviazaním pred obchodom štekájúc a keby si videla ten psí pohľad....joj tak som si spomenula, že keď sme došli domov, môj miláčik šup na svoje kresielko pod deku, vedel sa sám prikryť, známy sa stále smiali a že týraný pes :))))
jelenik
su to sikovne psiky, ked vedeli za chvilu na seba upozornit a presvedcit dobru dusu, ako potrebuju pomoc. Betari ...
hubata
No toto! Ja že nebudem radšej ani čítať článok o týraných psíkoch a ty si ma takto prekvapila: to je fajn že ľudia nezabudnú byť ľuďmi aj keď v tvojom prípade to nebolo potrebné. Ale možno takto inému odkázanému psíkovi tiež pomôže.
svetlana9
veľa ľudí je toho názoru, keď chováme psa v byte, že ho týrame. Komu je ale lepšie, ako psovi v byte. Je v teple, najedený, pániček ho ide vyvenčiť kedy sa psíkovi zažiada, má lekársku starostlivosť, platí za neho dane, spí v čistučkých vyvoňaných perinách. Vraj pes patrí von na dvor do búdy - priviazaný o reťaz, ktorá robí polomer maximálne 2 metre, v daždi, pľušti, mraze, v studenej búde, žrádlo a voda mu zamrzne, to nehovorím o kúpaní, pohladkaní, očkovaní - to nie je týranie psov? Tiež som sa veľakrát rozčúlila nad takýmito názormi mojich známych. Čo to tí ľudia nevidia a nemajú v tom logiku? Pes je najúprimnejší tvor na zemi, oddaný a verný. Kto sa naučí psiu reč, len ten im môže rozumieť.
irenaw
tak toto som zažila v priamom prenose :) idem pred pár rokmi v sobotu ráno k mäsiarovi a tam o lampu priviazaný pes, trasie sa a je len na takej zauzlenej šnúre čo sa vešia prádlo, tak som vliezla do obchodu premýšľajúc, kde má asi pána. asi o 15 minút vyjdem a pes stále tam, nemal žiadnu menovku len známku o očkovaní proti besnote. tak som ho odviazala, dala šunku s rožkom a idem volať do útulku, že zatiaľ počká u nás. za chrbtom mi niekto skríkne: "čo robíte s mojím psom!". skoro som si sadla na zadok. ukázalo sa, že starý pán varoval synovi psa a ten mu zabudol nechať vodítko, tak pánko použil čo našiel. bol vedľa v zelovoci a bolo tam veľa ľudí. nakoniec sme sa zasmiali a ušiak nereklamoval, že si pomaškrtil ;)
tykadielko
ale zas je super, že ľudia sú všímaví a snažia sa pomôcť v tejto zime aj psíkom....ku mne v robotke dobehlo už neskutočne veľa zatúlaných psíkov a v útulku ma už poznajú a majú zo mňa radosť...xixi....som ich odchytová stanica....ale nie, milujem zvieratká a vždy sa snažím pomôcť,keď sa ku mne zatúlajú :))))))
babidka
No ani "vonkove " psy sa nemusia mat zle :-) My sme nasim vlciakom urobili krasnu budu , uteplenu zvonku aj zvnutra , kazdy tyzden dostene vrece cerstveho vonaveho sena aby sa mala psina kde zakutrat a jednu velku teplu deku do ktorej sa moze este zabalit , dalsiu teplu deku na vchod aby nemala privan ...a ona si v -25°C mraze zalahne doprostred dvora do snehu "aby mala dobry vyhlad " a mohla "okomentovat" kazde dianie na ulici :-)))))
rigocka
:)))@babidka aj manžel spravil našim dvom miláčikom "vnútorno-vonkajším" zateplenú búdu,no ani sa mu do nej nepozreli a pritom tam tá búda stojí 3 roky a ešte aj ich mená im na ňu napísal,ale asi ešte nevedia naši havinkovia čítať:))Nooo,ale v tejto zime,len čo sa otvoria dvere už aj sú dnu a čakajú pred kúpelňou,aby som im utrela labky a hajde do izby:))
sovka62
@babidka , náš Bak mal búdu ako kráľ, pekne sme mu ju zateplili, povystieľali, aby mal mäkko a teplo. A vieš čo urobil? Všetko z búdy vyvláčil, rozťahal kade tade, spával na podlahe pred búdou (tiež chcel mať svet pod kontrolou) a búdu mal len obhrýzanie. Hneď prvý deň rozžul polovicu strechy, nevďačník jeden, ale dôrazne som mu vysvetlila, že to sa nerobí. Poslúchol, nepokračoval, ale veru v nej nespával, našťastie mal nad sebou ešte jednu strechu, na ktorú nedočiahol.
celeblith
Aj vonkajsie psy sa maju dobre, ked sa o nich majitelia staraju :) aj ten nas ma budu, dokonca v starom dome a na vybeh ma k dispozicii cely dvor aj zahradu, cez plot ma kamosov od susedov a aspon raz za tyzden s nim idem na prechadzku pekne na voditku, aby sa citil ako pansky pes :) len pred tym obchodom vyzerali ako bozie dopustenie :)
hannah22
@celeblith to nemá chybu že vraj panský pes.... :)), dobre sa bavím a to som chcela týrané psy obísť... vďaka..... :))
celeblith
@hannah22 mala som dat do nadpisu do zatvorky, ze je to vesela prihoda, aby sa varechaci nezlakli, ze nejake hrozy im chcem opisovat ;)
mala by si ho vidiet, ako sa nesie, chvost hore a cupka si po chodniku na cervenom voditku :)
tetuska
pod vianočný stromček sme dostali živý darček-psíka-labradora-volá sa Sunny, dnes má 3 mesiace, je krásny a múdry, rýchlo sa učí, v byte mu je výborne, chodíme na prechádzky, je čistý, má svoj pelech, niekedy spáva aj inde, kde si ľahne, Tvoj príbeh ma pobavil...
marcy
mňa zastavovali na prechádzke ,že aký značkový pes :))pritom je bez papierov....pes dostáva pas spoločenského zvieraťa, " asistenti " sú pomocníci na nezaplatenie,videla som psíka,ktorý pomáhal chlapčekovi po obrne ....padla mi sánka



 



TOPlist