Vedela som ze je zle, ked mi povedali, ze svoje kraby marinuju bez akejkolvek predchadzajucej tepelnej upravy. A potom to prislo – velikanska misa s chudakom krabom rozseknutym napoly. Princip jedenia bol jednoduchy – lyzickou vyskrabkat vnutro z panciera, a zajedat ryzou a vselijakymi inymi prilohami (o ktorych sa este v buducnosti zmienim). Dovod, preco mi to cele nechutilo bol scasti vo farbe masa (sivo-siva) a v konzistencii (nedovarene vajicko na hnilicku).
Mozno to bolo tym, ze pred tymto kulinarskym zazitkom sme jedli kraba pred dvoma rokmi v Singapure (takisto specialny recept), a ten bol vyborny. Najma preto, ze bol uvareny v uzasnej cervenej omacke, ktora palila ako cert, ale vobec to nevadilo, lebo masko bolo chutne.
Kazdopadne..po dvoch mini-lyzickach tejto sivo-smutnej pochutky, som si pozrela menu este raz, a objednala som si radsej horucu polievku. Mojim spolustolovnikom krab velmi chutil, takze to cele nevyslo nazmar – ale myslim si, ze na kraby sa budem, tak ako aj doteraz, chodit pozerat iba do akvaria. Vedeli ste, ze kraby ziju na dne a zivia sa bahnom a vsetkymi moznymi necistotami, ktore my ludia do mora vyplujeme..?
Slovenske slovo neviem ?
@Vevajda každopádne máš zážitok, aj keď negatívny, ale aj taký sa ráta :-)
babav mas svatu pravdu :)
zatial poviem len tolko, ze korejska kuchyna je uzasna - co mozno malokto vie. Ked sa povie azijska kuchyna, vacsina ludi si predstavi cinsku ci japonsku kuchynu - a korejska pride skratka. Ja si uz bez niektorych jedal neviem zivot ani predstavit :)
tinca, svata pravda