Praha

kajusiqq - fotkakajusiqq, 16. mája 2013
Ráno som sa zobudila v krásnom hoteli le palais vyšla som na krásnu terasu z výhľadom na celú prahu a dala si ten najlepší moravský koláčik s makovo škoricovou plnkou a úžasný makový zákusok s orechami(jogurt,ovocie.....nie česke tak nepíšem:) na ktorý už snad nikdy nezabudnem a budem ho doma skúšať až kým nebude chutiť ako tu:).......Na obed neskutočný knedlík:)......a na farmárskych trhoch kapustové placky o ktorých som pred tým nepočula ale boli skvelé:)... a teraz sa už teším na marlenku:)......toľko jedla ešte musim stihnúť vyskúšať:D.....a už teraz nevládzem:)......mnam!:)
@zareaguj


Diskusia k článku

danielas
@kajusiqq užívaj si Prahu a jej kulinárske špeciality a nech ti je suprovo krásne. Z duše ti to prajem
radost
@kajusiqq
až sa nezabudneš pri tanieri...!!pokochaj sa v krásach-ktoré má len PRAHA..je ich dosť...pre mňa je PRAHA nádherné mesto..kedysi sa spievalo: "PRAHA je zlatá lod..."...:-))
kajusiqq
Ďakujem veľmi pekne:)).......len ked som tu sama(možno je to aj dobre že si vychutnám presne to čo chcem a nemusim sa prisposobovať ale predsa vo dvojici je lepšie..:)....ale..potrebovala som vypadnúť zo slovenska a dostala chuť na ben a Jerry zmrzlinu:D.......tak že som si povedala:D "a idem ja do Prahy" akurat sa rozpršalo:(.....tak som smutná ale aspoň skočím do bazénu:)......trošku zo seba vydať dnešne dobroty:)...ešte raz ďakujem:)
spetkasoli
@kajusiqq , práve som sa vrátila z Prahy z práce. V momente, kedy si písala tento zážitok, ja som nastupovala do vlaku smer Pardubice a máš pravdu, začalo poprchávať, ale ináč bol krásny slnečný deň. Škoda len, že som nevedela, že si v Prahe, lebo som mala volnejší den a tak som sa "flákala" po Prahe. Potom som si zašla na dobrú kávičku k synovi do hotelu Marriott, kde pracuje ako barman. Mohli sme si pochutnať spolu a hodiť pokec:). Ináč hotel Le Palais poznám, je naozaj velmi pekný . Bývali sme na Vinohradoch a do tohto hotelu som mala nastúpiť pracovať, mala som to kúsok, ale nakoniec som skončila v Hiltonu, ten je tiež velmi pekný. Pekne si užívaj pobytu v matičke Prahe a hlavne si dávaj pozor na svoje osobné veci, hlavne v obchodoch, lebo všade sa potuluje okrem turistov aj veľa zlodejíčkov:((tak bud na seba opatrná, aby si mala čo najkrajšie zážitky. Práve dnes za synom /ten zostal bývať v Prahe kvoli práci/ bratranec z Pov. Bystrice tiež len tak a išli večer na country parník, mohla si sa íst s nimi pobaviť. Maj sa pekne a Prahu si uži v zdravíčku a do sytosti.
spetkasoli
@hannah22 , máš pravdu, je to tak, ale keď som sa tam prd tridsiatimi rokmi nasťahovala, Praha bola ovela krajšia a hlavne bezpečnejšia. Dalo sa v pohode večer na prechádzku a nemusela si sa báť, že ťa niekto prepadne a okradne. Milovala som tieto večerné prechádzky hlavne v lete, to bola nádhera:))
kajusiqq
@spetkasoli.. :)...krásny komentárik dakujem veľmi pekne:))....a ano praha je tak nádherna o chvílku idem na ranajky a už sa neviem dočkať na ten výhľad:).......no a mohli mohli aspon by som nebola sama:).......hoci momentálne som v štádiu nachádzania sa takže nevadí:D.......a závidim vam prácu v prahe ...keď som sa včera prechádzala po hlavnej a skušala každú reštauráciu(v jednej som sedela vonku a pozerala na ľudí všetci su taký ja neviem iný než na slovensku neberu život až tak vážne a nie len turisti ale aj češi. Kebý sa dalo tak hneď prídem bývať do Prahy aspoň na 2 roky nech ju poriadne spoznám:).......Buduci mesiac chcem skočiť do Brna na par dni tak porovnam:).....a hannah22.......ano mate pravdu ale teraz je už draho všade podľa mna čo poznám bolo najdrahšie v paríži(čo sa týka jedla) ale v Miláne ak chcu za 3 plátky ananasu na ranajky (samozrejme k tomu nieaký ten džus:D:D)60€ tak praha nie je až tak draha:)
spetkasoli
@kajusiqq , to je ľahká rada, si mladá, šikovná a veľmi pekná, kde je problém? Vydaj sa do Prahy:) a budeš tam stále, až ťa tá Praha omrzí ako aj mňa. Možno, že pri "toulkách" Prahou sa ti nejaký fešák prihovorí a je hotovo. Mám kolegynku v kasíne v Hiltonu, tá je z Prešova, pracuje tu už asi tri roky, kúúpila si malý bytík a už je z nej "pražanda", ale fešáka si tu našla a si predstav, je to nie pražák, ale ital /talián/ a je spkojná. Prajem ti veľa šťastia, ty si velmi milé stvorenie. Marci
evanaaa
@kajusiqq , k tvojmu príspevku som aj ja napísala komentár, ale zmizol mi, neviem prečo,ono mi to nejak skočilo, písala som ho znovu a zistila som, že je napísaný v predošlom príspevku od @an3da - Neviem. A ani ja neviem, ako sa to stalo, prepáč.
tinca
@Kajusiqq tak až sa vrátiš, tie kapustové placky si môžeš urobiť podľa rcp,ktorý som pridala na Varechu,neviem ale či sú také ako pražské:)
kajusiqq
@spetkasoli... :Dproblem je v tom že niesom nieako na vzťahy:)....takže vydavať sa nebudem ale určite by som šla pracovať do prahy aspon na 2 roky:) hah a dakujem:)))
@evanaaa no je mi ľúto že máte škarede zažitky možno ešte bude niekedy ako predtým:)
@tinca
hah ďakujem ale už mam svoj:)))
evanaaa
@kajusiqq , nemám škaredé spomienky, práveže pekné.....čítala si to v tej predošlej diskusii, kde mi to omylom skočilo?



 



TOPlist