Plnka = plnenina

an3da - fotkaan3da, 9. februára 2014
Dnes som náhodou pozerala telku a vysielanie má tému o varení,
vlastne kuchár vám predvádza rôzne recepty, tj. varí pred vami.
Posledne si vymyslel že na pozvanie príde a akože učí sa recepty od
tích domácich. No a tak bol v dedine v ktorej žijú i slováci a dve
Zuzany robili plneninu a plnili kuriatko a upiekli. Potom on to isté robil
v svojej kuchyni.
Robil tak že na oleji orestoval cibuľku a potom tam pridal i srdce a
pečienku, predtým to dal do superkrájača. Ostatné je podobné ako
v mojom recepte - vajíčka, chlieb, bola tam i strúhanka, múka a soľ i
korenie.
@zareaguj


Diskusia k článku

hubata
@An3da : táto plnka (plnenina, baba, stratené kura) má rôzne podoby podľa toho z akého kraja pochádza. U nás na Záhorí sa namiesto chleba používajú 1-2 dni staré rohlíky pokrájané na kocky, opečené na oleji a zaliate mliekom tak aby kocky zostali celé aby bola pekná mozaika v plnke. Bez cesnaku, zelerovej vňate a ml. č. korenia by to nebolo ono. Na Veľkú noc namiesto pečienky dávame údené pokrájané na kocky a na všedný deň môžu byť aj kuracie alebo kačacie droby. Robila som aj s hubami a tiež je to vynikajúce. Tak ak je k tomu pečené kura (alebo aj kačica) je to slávnostnejšie jedlo, a na všedný deň stačí plnka sama. Ako príloha je vynikajúci zemiakový šalát bez majonézy, ale chutí k nej aj ryža, hranolky alebo zemiakové pyré. Ale niekto ľúbi aj s chrenovou omáčkou. Je to veľmi variabilné jedlo, vyskúšali sme rôzne kombinácie - ale zostali sme pri tej našej záhoráckej chuti.
an3da
@hubata , dˇakujem, práve som aj chcela počuť niekoho zo Slovenska ako sa to robí u Vás, musí to mať korene odtiaľ - odkiaľ aj my pochádzame...iba že sa u nás robí jedna, sviatočná varianta.



 



TOPlist