Samotná torta nevyzerala veľmi vábne = bolo to na štýl krtkovej torty, ale chutila úžasne. Priznám sa, ešte som takú nikdy pred tým nejedla. Zaklad tvoril piškótový (?) korpus (ten nemal súmerný okrúhly tvar ako z formy, preto netuším, ako to bolo robené) a na ňom bol taký mix - kopec ovocia, orechy, smotana, zamiešané kakaové piškótové cesto a na vrchu to bolo pofŕkané čokoládou. Nie veľmi reprezentatívna torta v porovnaní s rôznymi marcipánovými, ale skutočná lahôdka. Mám aj fotky z posledného kúska, ktoré som ešte stihla urobiť :) , len neviem, ako ich tu pripojiť.
Ak je vám to aspoň trošku povedomé, budem rada za receptík.
varecha.pravda.sk/info/kontakty/...
tipujem, ze to bude nieco na styl marlenky, len ovocne a z ineho cesta, ale osobne som sa s takym este nestretla
-na tortu sa upecu 2 korpusy v tortovej forme, jeden bledy, druhy kakaovy
kakaovy korpus sa pokraja na kusky, bledy sa prekroji na plocho na dve casti, jedna sa tiez pokraja a na druhu sa postupne vrstvi namacany korpus a ovocie...vytvaruje sa pologula, potrie smotanou a počiara cokoladou...necha vychladnut v chladnicke
-mna zaujala variacia, kde sa do smotany dava uvareny karamel...vrstvi sa to so sekanymi orechami...vyzera to tak "marlenkoidne" :)
Ups,na 2x mi zlyhal zásuvný modul,nedajbože to tu vložiť.
Pripomina mi to smiesno-trapny pribeh s dobrym koncom ako mi Jahodovo-cucoriedkova Sarlota spadla z ruk na stol , ja som ju lopatkou pozbierala , nahadzala naspat do misky a supla do chladnicky. Hostia a deti dostali ako dezert zmrzlinove pohare s ovocim .Vecer som pomiaganu Sarlotu vybrala s chladnicky a ked som ju ochutnala aka by bola byvala dobra - vycapila som ju na tacku , poliala francuzkou cokoladovou slahackou a svorne sme ju cela rodina hned v ten vecer dojedli do poslednej omrvinky :-)
Ako som uz v texte spomenula, ta torta nebola "pekna", preto som bola aj mierne sklamana, ked som ju dostala na 30tku, ale vravim si - nesud, kym neochutnas :) a tak sme sa do nej pustili, ze kym som sa spamatala (ze si to odfotim), ostal uz len 1 kusok... odporucam kazdemu ochutnat! ;)
prostokvashino.ru/recipe/1689...
Kuk sem:
www.google.sk/search?q=%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82+%D1%8...
Robila som tortu na Velku Noc, pouzila som 2 slahacky, 1 kyslu smotanu a 1 tvaroh, na vrch este jednu slahacku, lebo som si zabudla odlozit na potretie. Ovocie som dala: visne, broskyne a ananas. Rozpravkova torta, okamzite zmizla. Mali sme zase "medzinarodne" obsadenie stola, vsetci si myslia, ze to je slovenska specialita.
varecha.pravda.sk/recepty/torta-sancho-pancho-/58154-rece...