Torta Sancho Pancho

adula76 - bez fotkyadula76, 21. apríla 2015
Torta Sancho Pancho
Foto: adula76

Bzucka hľadala recept, niektorí jej odporučili recepty, ktoré našli na internete. A ja som sa pokúsila urobiť to. Tu je výsledok.

30 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
250 g
170 - 200 g
1 dl
1 dl
1 bal
800 ml
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme sneh z bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme vodu, olej, múku s PDP a nakoniec sneh. Odoberieme cca 1/3 a dáme ju do tortovej formy vystlatej papierom. Do zvyšku pridáme kakao a dáme na plech takisto vystlatý papierom. Obe cestá upečieme, ja som ich piekla cca 15 min pri 180 stupňoch.

  2. 2

    Kyslú smotanu vymiešame s cukrom a vanilkou. Tmavé cesto pokrájame na kocky, prípadne na obdĺžniky 1,5 x 2 cm. Svetlé cesto dáme na podložku, pokvapkáme šťavou z kompótu a začneme naňho vrstviť tmavé cesto, ktoré sme predtým namočili do smotany. Aby to bolo všetkým jasné, každý kúsoček tmavého cesta najprv namočíme do smotany. Takto navrstvíme jedno poschodie, do medzier dáme kúsky ovocia a pokračujeme vo vrstvení, dáme ovocie, cesto namočené do smotany.....

    Torta Sancho Pancho  - obrázok 2
  3. 3

    Vytvoríme útvar, deti ho nazvali pyramídou, ja by som ho nazvala nepodareným ihlanom alebo kužeľom. Navrch dáme zvyšok smotany. Necháme vychladiť. Nakoniec polejeme čokoládou. Rozkrojená torta vyzerá takto:

    Torta Sancho Pancho  - obrázok 3
  4. 4

    Mohlo to vyzerať aj lepšie, uznávam, ale chuť predčila výzor. Ja som upiekla iba cestá a zvyšok dotvorili moje zlaté dievčatá. A keďže sa hnedé cesto zvýšilo, urobili sme, vlastne moje deti urobili punčové guľky.
    Recept je tu:Punčové guličky
    Takže sme mali dve dobroty naraz.

Diskusia k receptu

bzucka
@adula76 musim povedat, tvoja torta vyzera uzasne!!! Dakujem za recept a aj za podrobny postup. Vyskusam cez vikend, kiez by sa mi podarila tak ako tebe ;)
adula76
@bzucka - daj mi vedieť, či vám to chutilo. U nás sme s tým mali úspech - dievčatá aj návšteva to pochválila.
evusik
verím, že chutila :-) dalo by sa to ukladať aj ako obdĺžnik (kocka) a krájať ako rezy...
je to pre takých lenivcov ako som ja, čo síce majú občas chuť na sladké ale vypekať sa im moc nechce... páči sa mi to :-)
motyka
@adula76 - máš tú tortu zaujímavú a nevšednú. Zase úplne iná, ako na iných ruských a nemeckých stránkach. Ďakujem Ti zo srdca za uverejnenie postupu aj za to že si sa zapojila do diskusie. Určite bola výborná. Vyskúšam v máji. Ešte raz vďaka.
izabella929
videla som to nedávno na TVPaprika ako sa to robí a môžem iba konštatovať, že je to vynikajúca pochúťka.-)
katka78
Šípim, že tento sympatický mišung by mi chutil :-)
evanaaa
To by mi malo chutiť :) Trochu mi to pripomína, ale len trochu....no a teraz mi to vypadlo - tie maďarské sladké halušky ( ono mi to napadne, až odkliknem), len tam ide toho viac o niečo.
ajkadajka22
Na Ukrajine sa takýto podobný koláč volá Kučeravý Ivan a možem povedať,že je úžasný.
evanaaa
Už ma to napadlo, mala som na mysli šomló halušky, aj keď sa dosť líšia ( pridanými ingredianciami), je toto podobná maškrta.
tinkaj
Ja teda pečenie nemusím, nejak mi to nejde a priznám sa, že nemám rada ,,omáčkové" koláče(maslové plnky), keď už tak smotanové, tvarohové, také svieže. Tento recept ma zaujal, takže ho určite vyskúšam. Držte palce :)
manya
tak už je po nej, upiekla som z väčšej dávky, bolo nás dosť a všetkým chutila;
katka78
@adula76 aj u nás vyskúšané, trochu som orezala spodnú časť a použila ju tiež na stavanie pyramídy, neviem, čo sa mi stalo s tou smotankou, mám jej akosi menej, nabudúce s ňou skúsim lepšie vypchať diery :-)). Chuťovo veľmi podobne našej klasickej smotanovej torte s piškótami a ovocím, čo tu každé leto na varechu pribudne asi 20 receptov, tú máme radi, takže aj táto nám chutila :-) Navrch som dala len rozpustenú čokoládu s lyžičkou kokosového oleja, paráda. Ďakujeme za recept, príležitostne zopakujem, možno pre neterku.





tinkaj
Dnes som ho upiekla a zožal úspech. Ďakujem za inšpiráciu a receptík:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia