Oné....

martina0812 - fotkamartina0812, 4. novembra 2013
V predchádzajúcom zážitku mi "ondzenie" pripomenulo pamätnú vetu môjho manžela...

"Maťáááá, to oné sa rozondilo a tá oná sa vyondila na ten oný!!!!"

Bohvie, akým zázračným schopnostiam vďačím za to, že som na prvý raz pochopila, čo chce povedať: vrece sa roztrhlo a slnečnica sa z neho vysypala na betón... :-D

Máte niekto podobne nádherne absurdné vetičky? :-D
@zareaguj


Diskusia k článku

silvia68
Počuj ty máš siedmy zmysel, alebo dokonalú znalosť manželskej komunikácie. Normálne vieš na čo myslí. U nás to znamenalo : bránička sa rozvorila a sliepka sa vykadila na chodník pred domom. Iný kraj , iný význam. Dobre som sa zasmiala.
martina0812
silvi, dosť pomohlo, že som na neho pozerala z okna, ako sa s tým vrecom slnečnice nadrapuje... :-D
radost
@martina0812
jáj-tak ty si videla...a ja-že si dáka vizionárka..!!
i ja časo vizionárujem:
-podaj mi-ten-oný...!!
-kde mám-oné..??
-stretol som..noo..a nechala ťa pozdravovať..noo...tá..oná...!!
..a začína pátranie..raz zadarí sa..raz zasa nie..
ako letí života čas..onééé..onááá..je častejším hosťom u nás..
:-)
jakamaka
:):):) Povedala by som, že "oné" a všetky jeho tvary, že to je multifunkčné slovo :):):):):)
tiginko
vraj to je najčastejšie slovo Alzheimeristov :-) :-)
salinka
Keď budete chcieť, aby sa vaše polovičky verbálne prejavili, pozvite ich do reštaurácie Pacho. Tam ponúkajú v jedálnom lístku Oné s oným :-))) A napodiv ich čašník pochopí a donesie černohorský rezeň utopený v bryndzi:-)
baculata
V mojom zažitku nie je ziadne "one", ale musím zareagovat na Tvoju tému, v mojom prípade ide o zámenu slovíčok.Bývam na juznom Slovensku svorne aj s madarskou menšinou.Pri jednom stretnutí bola reč o chorobách a že má moj manžel vysoký tlak, známy Tibor zareagoval, že aj on má problémy s tlakom, ale rýchlo nevedel povedat po slovensky v jeho prípade či ide o nízky či vysoký tlak.Otočil sa na svoju manželku s otázkou:"Terka ja mám velký alebo malý? O zábavu bolo postarané.
sovka62
Oné je obľúbené aj u nás. Darmo nereagujem, tvárim sa že nechápem, moja krajšia polovička si počká, kým to vzdám. Že by začínajúci Alzheimer ako bolo spomenuté vyššie? No, to by bolo strašné, lebo lepšie s Parkinsonomm trochu rozliať ako s Alzheiemerom zabudnúť vypiť!
sovka62
@baculat á, s tou maďarčinou je to zložité. Na výlete do Budapešti sme sa zastavili v čárde. Syn kolegyne sa vybral na toaletu, ale v mihu bol späť s otázkou: "Mama, ja som férfi alebo nó?".
fialka49
salinka, treba povedať, kde sa dá to Oné s oným objednať. Pravá slovenská koliba Pacho je v okrese Prievidza na trase Prievidza - Handlová. Neozbíjajú, úslužne obslúžia.
salinka
Presne tú myslím, len som nechcela robiť reklamu. Len tak medzi nami-varecháčmi...je to fajn koliba, mám ju za rohom:-)
radost
@salinka
PACHO..
neviem-či som v obraze...to je ten drevenicový komplex..pred Chrenovcom..??
radost
@salinka
vdaka..chodíme okolo tak 3-4krát za rok..určite sa na jar stavíme..všimli sme si-že sa to rozrastá...:-)
/..a kedže si za rohom...a varecháčka výborná...tak.../...:-))))
salinka
Nech sa páči a môžeš si aj objednať, čo ti mám nachystať:-)
evanaaa
Mala som kolegu, ktorého každé tretie slovko bolo - oný, oné, ale zvykli sme si na to a vždy si domysleli, čo mal na mysli. Ale niekedy tie jeho dlhšie prejavy šli aj na nervy, lebo ma to nútilo rátať, koľkokrát to vysloví počas hovoru. Pochádzal z Trnavy ( alebo okolia?).
kuchticka
Jaj dievcence!!! ked sa ONE s ONYM stretne srandy je kopec :-))
Dobre som sa pobavila po mojom tazkom vikende a dnesnom upratovacom dni po odchode velkej navtevy. Tu pri PC som zacala unavou zaspavat, ale tato vasa debata ma dokonale prebudila.
manya
ďakujem vám, dobre som sa zasmiala:)
irenaw
Moja svokra a môj drahý viedli v jeho mladých rokoch aj takýto rozhovor:
"Mama, kde mám to oné?"
"V tom onom, kde si si ho nechal."
"Ale mama, nebuď taká, ja to oné potrebujem!"
:-)
zolik
ako pise irenaw. Nieco podobne, ked som este ako studentka byvala u nasich. Otec mi montoval v detskej policku na knihy a hovori mi:" Podaj mi to oné" A ja ze, otec co? A on zase ze to oné od hentál. Ked som opät odpovedala, ze neviem co je to oné, tak mi bolo povedane, ze: "Nerob sa blba a konecne mi to podaj!" Jasne ze som vedela, ze chce krizovy srobovak zo svojej prirucnej prepravky. No, bolo mi to treba?
janazjarku
Ako by to bolo, aby sme my stredoslováci nemali tiež to naše Oné :-) a keďže vekom toho Oného pribúda tak sa môj muž , keď zaOnékam pohotovo opýta a čo bude dnes Oné??? :-)
babidka
:-)) Aj u nas na vychode sa bezne a velmi casto pouziva slovko/alebo zvlastny slovny utvar ?/ "ono, one, priondzilo , zaondzilo,neodzi ma "atd. A dalsie slovicko naharadzajuce vselico-od pridavneho meno az po slovesa- je slovko "to, ta ,toto" . U nas je taka smiesna veta ktora to dobre ilustruje :"tato , ta to ty to tu?" co v preklade znamena "tatko , to ty si tu?"
micanela
kazda domacnost ma podla mna vlastne "one" a po rokoch uz clovek vie co to je :-)



 



TOPlist