zemiakov aj kilové balenie mrazenej tresky za 2,99,pretože už
dávnejšie som chcela spraviť tresku v majonéze podľa receptu
od @Sracza.Dala som ju do chladničky, veď v utorok ju
spravím,nech sa rozmrazí. Podľa receptu bolo treba rybu uvariť
/tak trochu/ no a toto som s tou mojou asi nemala robiť,
pretože sa tak scvrkla, že som tie kúsky v tej troche octovej
vody ledva našla.Vodu som zliala,mini kúsky tresky dala do
plastovej misky a odvážila a nechcela veriť vlastným očiam, váha
ukazovala 40 dkg aj s misou, tú som odvážila samostatne
potom, mala 9 dkg, takže z kilového mrazeného balenia som
mala 31 dkg mäsa. Na toto nie sú žiadne normy, veď keď
chcem ľad nemusím kupovať mrazenú tresku a voda mi tiež
tečie doma. Toto pre mňa ako momentálne nezamestnanú
"luxusné "mäso som dokončila podľa receptu s jednou menšou
úpravou, pridala som tam aj 1 na jemno pokrájanú
cibuľku/potom to bolo to pravé orechové/.Takže treska aj keď
v menšom množstve je výborná, doporučujem tam pridať tú
cibuľku.
Pýtam sa varecháčov akú v budúcnosti použiť treskovitú či
akú rybu dostupnú v Jednote alebo Lidli /to mám v okolí /na
prípravu tejto špecialitky-tresky v majonéze,jogurte,kys.
smotane?
Ale to porovnanie s tou zapalkovou skatulkou sa ti teda podarilo. Fotku by si si musela poslat na pc,na mail- adresu, potom ulozit a potom natiahnut na varechu... aaaaale naco tolko roboty, ja si tu rybku viem celkom dobre predstavit, musela byt zlata :-)
Ten receptik podla Sraca som pozerala, vyzera velmi chutne, tak skusim :-)))