Na pokakaného aj záchod spadne

helica - fotkahelica, 22. januára 2014
To, čo sa mi prihodilo dnes, stojí za zverejnenie.
Nejakú dobu, som pod neustálim stresom. Kdesi som vyčítala, že si
mám urobiť Makové mlieko. Pretože som vysadila tabl. Vápnik, tak
som išla spojiť príjemné s užitočným. Mak (plná šálka) som dôkladne
ešte včera večer vyumývala, zaliala litrom vody a nechala namočené
až do predpoľudnia. Vybrala som mixér, namočený mak aj vodou
som horko-ťažko dostala doň a začala statočne mixovať, keď som
už bola s konzistenciou spokojná, išla som odmontovať mixovaciu
nádobu od základne, len mi to nejako nešlo, tak som chytila základňu
druhou rukou a nádobu sa snažila vybrať, keď som nechtiac zatlačila
na tlačítko (mám Schoper). Kábel bol samozrejme v zástrčke a
nádoba bez víka. Varecháči moji zlatí to si neviete predstaviť tú
spúšť. 3/4 mlieka na mne a okolo mňa a 1/3 v mixéri.Vyzerala som
ako @Alex37 na profilovej fotke. No a o linke a okolí hovoriť ani
nemusím. Najprv som okiepila seba, potom išla ratovať kuchyňu,
trvalo mi to 2 hodiny. Mak sme mali aj v bryndzových haluškách ( to
všetko som mala totiž na kredenci).
Len neviem prečo mám rozomletý mak všade, v kúpeľni, spálni,
atď.Pozriem sa dolu a jedna Adidaska, taká sieťovaná, na ktorej to
nebolo moc vidno, po zaschnutí pekne krásne rozsievala mak po
byte. No povedzte netrafil by vás šľak?
@zareaguj


Diskusia k článku

paeva
no gratulujem, mala si predjarné upratovanie. ja som raz piekla že Koláč lenivej gazdiny. tiež tam išiel maknepomletý. už som mala cesto skoro hotové v mixeri, ked neviem ako sa to stalo,cesto frnk z mixera, samozrejme na celú linku, na mna, no presne ako u teba, že lenivá gazdiná? upratať si to musí tá lenivka!
marianne
:-))) viem si to zivo predstavit,mne sa to stalo s kavou....zapla som mlyncek,vrchnak som nedala,neviem nad cim som rozmyslala,prispata...,kava lietala po celom byte,hned ma to prebralo:-))..
elixir
@helica :)) tak to sa naozaj podarilo, ja zatiaľ takéto zážitky nemám, ale aj to príde, nebojím sa :) mala by si si zmeniť nick tu na Vareche na "Maková Panenka". :)
janealli
Opísala si to perfektne, ja som týmto spôsobom mixovala dusenú brokolicu, nám sa to zelenelo všade, takže si to u teba viem predstaviť. Ale poviem ti, pri čítaní tvojho zážitku som sa rehlila ako kôň.
helica
Dievčence, dobre sa to rehlí na cudzom nešťastí, pravda?...
@janealli - ja sama, keď som sa už spamätala zo šoku som málom potrebovala pampersky pri písaní, no a keď som si zväčšila foto Alex 37, ako by nás jedna mater mala.
@elix ír, skvelý nápad, len by som sa skôr premenovala TRÚBU MAKOVÚ
@marianne , ty si mala aspoň šťastie, že káva bola v suchom stave
@paeva- tak nám treba žienkam lenivým!
sovka62
Máš pravdu, na po..... atď. To sa tak niekedy darí. Kedysi sme smotanu na šľahanie kupovali od vzdialeného suseda, ktorý choval kravy. Zmizli kravy, v družstve smotanu nepredávali a v obchode tiež nie. Mama jednej spolužiačky nás ponúkla čerstvo ušľahanou šľahačkou, tak som chcela vedieť, kde ju vzala. Odišla som s receptom, stačí maslo a mlieko. Mama mala doma Pragomix, tak sa vola jeden z prvých ČS mixérov, tak som sa rozhodla, že jej to predvediem, šľahačku mala rada aj ona. Vrchnák nádoby na mixovanie mal hrubé tesnenie, asi som ho nezatlačila dosť, lebo hneď ako som začala mixovať vyletel a za ním teplé mlieko s rozpusteným maslom. Upratali sme, ale maslo tak vsiaklo do stien, že fľaky presvitali aj po tretej maľovke. A predstavte si, napriek tomu sme tú šľahačku vyrábali pravidelne, až dovtedy, kým ju konečne nezačali predávať.
helica
@sovka , my dve máme keď nie rovnakú krvnú skupinu, tak určitepodobnú. Sme rovnako staré a rovnako staré sú aj naše spomienky na roky 50-te. Pragomix sme vlastnili aj my. Mama ho dokonca mala asi 30 rokov- vtedy sa ešte spotrebiče nekazili. Šľahačku sme robili tak isto, tuším to bol pomer 1/8 masla a 4 dcl plnotučného mlieka. Ja som v tom cítila stále akúsi pachuť, akoby po bakelite.Najradšej som si robila v tom čase veľmi populárny jahodový kokteil taký poctivý so zmrzlinou, vanilkou plnot. mliekom. Ach-jaj, kde ty loňské sněhy jsou. Tiež sme mali veľký hrncový vysávač a všeličo, čo práve bolo In. Mama bola v tom čase veľmi pokroková žena. Tak ahoj!
misa1
tieto veselé príhody z varenia milujem....tiež mám zopár :-). kedysi, keď ešte neexistovali mikrovlnky (alebo boli neskutočne drahé) a neexistovali pukance v sáčku do mikrovlnky, tak som zrazu v obchode objavila sáčok a na ňom napísané "kukurica na pukance"...a tak huraaaa kúpila som. Doniesla som domov, dala do hrnca trochu oleja, nasypala kukuricu a išla si robiť iné potrebnejšie veci, že veď za chvíľu prídem a budem mať plný hrniec pukancov.....no mala som ...ale hrniec takmer prázdny a pukance po celej kuchyni. ...takže na druhý pokus som použila aj pokrievku. :-))
margaretka28
aj ja mám jednu :-) určite ste už aj vy ohrievali šišky, alebo langoše v mikrovlnke, stačí pár sekúnd a sú teplé, nie ako čerstvé, ale lepšie ako také drevené studené, no a to stou šiškou odkukala moja dcéra, mohla mať vtedy asi 5- 6 rokov, tiež si ju dala zohriať, ani neviem, koľko minút tam nastavila, len sa mi zdalo, že cítim z kuchyne smrad, tak som sa šla pozrieť, z mikrovlnky sa aj cez zavreté dvierka valil čierny dym, rýchlo som ju vypla a vytiahla z nej onú šišku, už len takú malú briketu, vetrali sme asi týždeň a mikrovlna to zázrakom prežila funguje dodnes, ale tiež som dlho robila rozne procedúry, aby som ju "vyvetrala " :-)
radost
...napriek veku..napriek info..si môj muž dal pred hodinou zohriať do mikrovlky vajce uvarené namäkko..!!!v škrupine..počujem ranu-bola som mimo kuchyne-vystrašená..bežím-že čo sa stalo...
nič takého-vraví muž-oškrabujúc drobné vaječné kúsky zvnútra mikrovlnky..
čo si navaril-to si umyl..:-)
ela77
@helica , vidíš ako rýchlo ti naprávajú varecháčky náladu, že nie si sama v takých nečakaných situáciách, ale ako píšeš vysadila si tabl.Vápnik, tak ten pohyb pri čistení tej katastrofy ti dal určite viac ako tie tablety, pretože pohyb a prekrvenie je na obnovu vápnika lepšie ako tie tablety. Mnohé z vás určite poznajú gejzír na plafone z otvorenej konzervy, mne to urobil rajčiakový pretlak. Najväčšiu kalamitu v kuchyni som však zažila síce nie z jedla ale z niečoho iného. Ráno, keď sa všetci ponáhľate do práce, deti do školy (to už bolo ale dávno) vy objavíte posypanú v kuchyňu neidentifikovateľnými kryštálikmi, ktoré boli všade kde si len viete predstaviť. Aj v zavesených ku stene otočených naberačkách. Prvé čo ma napadlo som pozrela na okno, či je celé, či k nám nepristál nejaký vesmírny predmet. Pratať som to mohla až po návrate z práce, kryštáliky som však nachádzala ešte dlho potom kde kade . Asi až po nejakom dni sme zistili pri varení si kávy, že nám chýba jedna durritka (pamätníci vedia, že to boli sklenené poháre, ktoré sa používali aj v reštikách) a ten jeden jediný pohár dokázal urobiť doslova kalamitu v kuchyni. Nikdy by som nebola verila, že taký jeden dvojdecový pohár sa dokáže takto zmeniť sám od seba pekne položený na linke na také obrovské množstvo kraštálov. Jednoducho vybuchol v noci sám bez cudzieho pričinenia.
alex37
xi, xi, nesmejem sa tebe, smejem sa tomu prirovnaniu ako Alex 37, fakt dobré :-) mám kolegynu co isla umyvat ponorný mixer zastrceny do zasuvky a skoro prisla o prst :-(, ale ani toto nie je bohvieco, a bryndzove halusky s makom asi nie su moc dobre :-)
kuchticka
Neviem ci sa mam smiat, alebo s tebou plakat @helica ,.
Keby sa to stalo mne urcite by mi do smiechu nebolo, skor do placu.
Ked si to uvedomime po nejkom case zistime, ze to nie je navatsia tragedia ktora sa nam mohla stat, potom nam to moze prist I k smiechu. Keby sa to stalo mne bolo by mi luto toho maku, ktory ja musim raz za cas vozit zo Slovenska a riskovat, ze mi ho colnici zabavia.
tatranocka
Viem si predstaviť to prekvapenie,keď dám také vajcia hosťom na studenú misu,kuk...
helica
Dievčence, ďakujem za spolupatričnosť, aj za vaše tiežzábavné príbehy.No bez nich by to nebolo ono, len samá nuda.
@ela77 ja som predsa včera reagovala na Tvoj koment, v tom zmysle, že to bol príbeh priam mysteriózny, až strašidelný a ešte ako bonus v noci. Teraz pozerám a komentár nikde. Tu asi fakt straší!
@alex37 , bola som priam presvedčená, že zareaguješ, teším sa, že to berieš, ako fór
@azucena , @tatranocka
helica
pokračovanie: pekné videjká, požijem v praxi, no a na tie žlté vajcia môžem poskytnúť trochu rozdrteného maku na ozdobenie. Stále ho totiž ešte zbieram po byte.
torticka
Aspoň som sa zas riadne zasmiala. @helica moja, ľutujem Ťa. Ale aspoň si mala troška iné halušky. Boli dobré s makom?
alex37
@helica , sranda musí byť, veď aj preto mám takúto profilovku :-)
/ale už by som ju mala aktualizovať, veď pomaly bude Veľká noc ;-) /
medovnicek
dievčence čítanie vašich zážitkov mi vylúdil úsmev na tvári a hneď sa mi zlepšila dnešná nie práve najlepšia nálada:):):)
mariamka
co k tomu... je lepsie vyhoriet, stahovat, alebo nechat vybuchnut mak?? :) mne sa podobne stalo, ze mi explodoval v praci novy duritovy pohar s cerstvo zaliatou zrnkovou kavou, este par rokov po.. som pri stahovani umyvala dotknutu skrinku,, @alex37 vobec nemen nick, je stale aktualny :)
1x 45678
tinca
@helica tak to je fakt na infarkt,ale pomysli si nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť horšie.
julka10
Len dnes som objavila príbehy varecháčiek,rehocem sa a mám aj ja čo pridať.Hoci to nebola maková pohroma,ale pre mňa hanblivejšej povahy to bolo dosťna nervy.Grilovali sme u nás na záhrade so susedovcami,nálada už prešla od chleba k rečiam o sexe a ja som v tom išla dnu po koláč.Bolo treba dorobiť ešte šlahačku.Ved ponorným mixérom je raz dva,no ja ťapša som smotanu naliala do úzkej nádoby, vopchala metlu,zapla plný výkon,nech mi neujde vonku dáky vtip.To čo nastalo bolo podobné makovému mlieku,no bez maku.Rýchlo v strese som sa preobliekla a umyla čo sa dalo.Vyšlahala som tú štvrtku čo ostala a natrela apoň pár koláčov.Medzitým prišiel môj zákonitý,že kde tolko trčím.Von som vyšla s úsmevom a povedala ,že tá sviňa(myslela som šlahačku) na mňa celá vystrekla a musela som to riadiť.Na dôvažok som si v strese neumyla ksicht a neutrela vlasy.Všetci sa začali rehotať ako kone a mne došlo čo som povedala.Očervenela som ako rak,potom si nás doberali hlavy pripité ešte hodnú chvílu.Starému som vyčistila žalúdok,že si ma nevšíma ako vyzerám.
helica
@tinca , teraz sa zasa rehlím ja ( aj keď nemám zrovna chuť smiať sa), mňa v tej chvíli napadlo, žeby si mohla nahradiť inseminátorov a ešte by si si aj dačo privyrobila k tomu peknému dôchodku.
helica
@tinca , ja som komentár omylom napísala Tebe, patrí samozrejme @julke. Vidíte, tuším sa mi ten mak aj do kotrby dostal.
hubata
Cháááá, baby tu je dnes veselo ako na záhoráckych kolotočoch.
Nuž čo pridám aj ja jednu príhodu: ako mladá sekretárka som sedela v mini na stole, v jednej ruke telefón, v druhej som mala mlynček na kávu a mlela ju. Samozrejme že sa mi vrchnák šmykol, zotrvačnosťou som si s kávou pomlela aj malíček a do telefónu som revala ako tur. Sanitka, zašívanie malíčka, dlhodobé chodenie na preväzy, lebo káva sa mi dostala do rany a zle sa to hojilo. Dodnes ho mám znetvorený aj po nalakovaní, ba policajti mi ho chceli namočiť aj do toho čierneho sajrajtu keď som si dávala robiť nový občaňák.

Ale som nepoučiteľná, aj keď už nenosím mini a nesedávam na stole: minule telefonujem a pritom sa hrám so zošívačkou na listy: jasné že som si zaťala do palca a zarevala do telefónu ako tur. Len na pohotovosť som odišla po svojich, palec mám zošitý, znetvorený a policajti mi ho namočili do toho čierneho sajrajtu, odtlačili na špeciálny papier a dali do archívu......
astheart
Já se tady taky řehním! Pragomix znám, mám ho po mamce a ještě funguje! Mně z něj vždycky vylítla i s poklopem horká hrachová polévka, když jsem chtěla rozmixovat uvařený hrách! :D Taky pohroma po zdech atd.! A sušit rohlík v mikrovlnce, když mi zrovna chyběla strouhanka, už mě taky nenapadne. Co je černá mikrovlnka, dobře vím! :D :D :D
jakamaka
:):):) Dievčence, smejem sa tiež... ako píše hubatá.. že ako na záhoráckych kolotočoch... :):):) Nuž život nám píše rôzne príbehy... ja som tak raz nevedela pár dní z podlahy dostať solvinu... :):) Je to pekných pár rokov dozadu.. ráno pri náhlivom obliekaní sa do kabáta, utekala som si ešte rýchlo vziať rukavice... a keďže na chodbe som vtedy na spodnej poličke mala aj čistiace, v tej rýchlosti mi vypadla solvina, čo bola na kraji.. jasné že nebolo času to zbierať, keď som letela na bus...Kým som prišla domov, moje školopovinné deti to tak statočne roznosili po byte... že veru som mala dlho čo robiť kým som to upratala:):):):):):)
marika21
Dobre pribehy. Mamina nam robievala slahacku na puding, smotanu naliala do flasky,zatvorila a bombicku nasrobovala do flasky. Bol tam taky tlak ze z flasky vsetko vyletelo na mna a moje sestry, samozrejme na stol, na steny, na zem, na linku,po celej kuchyni bola slahacka urcite to niekto z vas pozna, z jednej slahackovej smotany naokolo vyzeralo to ako vybuch-oblizovali sme co sa dalo. Na pudingu nebolo ani trocha, ale vsade naokolo. To bolo rehotu.
gubics
Komu sa podobná vec ešte nestala, tak sa môže zabávať na cudzom nešťastí, lebo vyčistiť kuchyňu po takej spúšti veru nie je zbožné prianie nikoho. Hovorí zo mňa vlastná skúsenosť, ale nebudem to tu opisovať, lebo tie príbehy sú skoro na vlas rovnaké.



 



TOPlist