Maly chlap

HviezdickaZ pridala recept na oskvarkovu natierku a tak som si spomenula na jednu prihodu:
Raz som robila oskvarkovu natierku a myslela som si, ze si trochu zjednodusim zivot (zamestnana zena s 2 detmi) a ze teda na veceru bude chlieb s natierkou. Prestrela som, naliala caj a isla som zavolat deti vecerat. Moj syn prisiel do kuchyne, pozrel sa na stol a povedal: "To nebudem jest, to si nevalila."(este nevedel povedat r) A odkracal do obyvacky pozerat vecernicek.
No a ja som po chvili zobrala tanier a sla som za nim. Pri rozpravke som ho nakrmila - medzicasom zabudol ze som to "nevalila" a ze teda to nebude jest.
@zareaguj


Diskusia k článku

sovka62
No aký náročný! Buď navarené, alebo nič!
Takéto zážitky s deťmi sú úžasné, vždy ma potešia, aj ja ich mám pár s tými mojimi.
A nátierky boli u nás obľúbené, lebo som ich zvykla podávať netradičným spôsobom. Jeden príklad za všetky: ruský čajový večer. Keď som nestíhala (alebo nevládala) variť, spravila som nátierku, pokrájala chlebík, okrem nátierky som prichystala aj maslo a džem. Na stôl som nachystala ruský samovar s horúcou vodu, do čajníka silný čaj (ten sa tou horúcou vodou riedil) a mali sme večeru o dvoch chodoch, prvý slaný-nátierku, druhý sladký- chlebík s maslom a džemom. A pri stole sme sa zdržali oveľa dlhšie, ako pri tanieri s ryžou a mäsom, lebo tá atmosféra nás lákala debatovať, smiať sa a občas sme si aj zaspievali, samozrejme ruské piesne v origináli.
hubata
My sme mali pomazánkový deň a "nevalilo sa" v piatok: chodili sme na chalupu, po ceste kúpili chleba, nejaký materiál na pomazánku a k tomu zeleninu čo záhrada dala. V piatok navečer sa mi proste nechcelo tancovať okolo hrncov a aj som zabudla aké zásoby sme zanechali na chalupe spred týždňa. Tak som "nevalila".
irenaw
muž je muž, malý či veľký :O) a bruško je dôležité. poznám niekoľko jedincov, ktorí pozrú do plnej chladničky a keď nevidia mäso skonštatujú: "čo mám jesť, veď tu nič nemáme?"
kuchticka
To zasa ten moj mysli, ze sa vobec nenaje ked nerobim nieco tradicne na co bol zvyknuty, najma ked zil este doma a varila jeho mama, nap. jeho oblubene knedle, omacky, vsetko velmi omastene. Tazko si zvyka na zdravsiu stravu, tak to mam niekedy tazke varit.
babidka
z domu som bola zvyknuta na varene vecere - chlieb s pomazankou bol iba na "zajedenie " - a ked som sa u kamaratky stretla s tym , ze veceru mali vzdy iba nevarenu , tak som si myslela ze preto , lebo "su chudobni":-))))
eevapa
Na chlapov treba ísť s fintami.Takú mala ja svokra,ked robila fašírky a mäsko nadstavovalaju sojou.Keď sa priznala,že vo fašírke je aj sója,nikto do nechcel jesť,Asi o mesiac sme jedli faširku a svokor len tak mimochodom poznamenal,,,Vidíš táto je úplne iná ,ako tá minule,nechápem načo tam dávaš tu sóju.Svokra na mňa len mrkla okom a usmiala sa,,,keby len vedel, že je tam to iste ako minule,,,len som sa im tým nepochválila.:-)
irenaw
@eevapa svätá pravda. keď som prvýkrát robila mrkvovú tortu, ani som nemukla, až po čase som priznala farbu :)



 



TOPlist