Rodina a deti

Prvé príkrmy pre bábätko

herculles - fotkaherculles, 7. júna 2023

Ahojte, možno tu dostanem nejaké dobré tipy. Z čoho ste dieťatku robili najčastejšie príkrmy. Viem, že je veľa možností, ale možno nejaké kombinácie ovocia a zeleniny? Budem rád za nejaké kreatívne nápady. Vďaka.

@zareaguj


Diskusia k téme

babidka
Kazdemu dietatu chutilo nieco ine.Najviac sa mi osvedcila kombinacia mrkva-zemiak,mrkva -cukina,mrkva-karfiol.K tomu po miligramoch varenu kuracinu, kralika, morku.Ale u vnucat to bolo mrkva-batat-brokolica+varena kuracina,batat-cervena sosovica-cukina,karfiol-hokaido alebo maslova tekvica+kurca alebo kralik.Starsie vnucata ziju v Cine a ked prisli k nam, vobec im nechutila nasa zelenina ani ovocie. Az ked mali 4-6 rokov a videli dalsiu vnucku/zijucu tu/ ako pekne papka brokolicu, karfiol aj tekvice...zacali jest aj oni.V podstate som vzdy zacinala s jednoduchou mrkvou, ta je sladka a deti ju chceli.Potom podla ponuky v nasej zahrade .Co vyrastlo, toto jedli.Najmladsia vnucka ako malicka chcela vzdy surovu jemne struhanu uhorku...tu zjedla bez protestov.Neskor aj surovu struhanu mrkvu.Deti si tazsie zvykaju na zmeny a chcu vsetko sladke.Aspon nase. Takze ak si zvykli na mrkvu, chceli iba tu. Inu zeleninu som im pridavala tak, aby si na nu zvykali pomaly.Na kuracie a kralika som ich ani ucit nemusela.To im chutilo od prvej ochutnavky.
mamamaria1
Hlavne som do roka vôbec nedávala kuracie, zajaca ani bravčové. Len kvalitné hovädzie, nakoľko obsahuje najmenej liekov a urýchľovačov rastu.
Na začiatok mrkvu a potom pomaly pridávať po jednom druhu zeleniny.
Zeler, jahody, orechy a citrusy (okrem banánov) až po roku.
Osobne odporúčam hlavne lokálne ovocie a zeleninu, na ktoré sme my u nás aj geneticky zvyknutí.
babidka
@mamamaria1 (22.6.2023 16:46)

Prave s hovadzinou som mala najhorsie skusenosti.Hydinu,kraliky aj bravcove a hovadzie mame z vlastneho chovu. A hovadzinu ani telacie deti velmi nechceli a este k tomu tazko travili.Takze skor si myslim, ze hovadzinu malym detom urcite nie.
mamec
Hovädzie sa nikdy malým deťom nedávalo, jedine telacie. To by malo byť ľahšie stráviteľné, ale aj to by som do roka asi nedávala. S tými liekmi to nie je úplne jednoznačné. Je pravda, že hydine sa dáva kopu liekov, ale rastie pár týzdňov. Netreba si robiť ilúzie, že hovädzí dobytok sa chová úplne bez liekov, akurát do jatočnej veľkosti dorastá niekoľko mesiacov, takže neviem čo je lepšie:)