Maďarský guláš po anglicky

zemo - fotkazemo, 22. októbra 2009

Bol som v Anglicku a dlho som rozmýšľal, čím by Ostrovania svetu ospravedlnili ich kuchyňu.
Teda, že by ten do neba volajúci hriech, ktorý považujú za stravu, nahradili niečím pozitívnym, začo by sme ich kulinárske šoky odpustili. Niekde niekto napísal, že Angličania dali tomuto svetu takmer všetko dobré.
Tak som začal rátať. Dali nám futbal. Dobre, sme v Južnej Afrike, tak to beriem. To, že dali svetu vládu zákona, je pri bačovaní divného ujka so smiešnou briadkou na Slovensku zbytočné. Tiež nehíkam od úžasu, keď počujem tremín thatcherizmus, teda na konzervatívnu revolúciu v osemdesiatych rokov minulého storočia za vlády železnej pani Thatcherovej. My tu máme včuľ našu neopakovateľnú permanentnú vládnu ľudovú revolúciu a že bisťu je onakvejšia ako tá ich anglikánska!
A tak som musel použiť svoju bohatú fantáziu a nájsť si vlastné vysvetlenie prečo je anglickú kuchyňu taká ako je. Stdudená aj keď sa z taniera kúdolia oblaky pary. Pomohol mi google prekladač, ktorý považujem za ôsmy div sveta. Hodil som tam heslo maďarský guláš. Dal som si ho preložiť do angličtiny, šup s ním nazad do googlovníka. Našiel som jeden z mnohých receptov. Odkopíroval som ho a dal do prekladača. A tak som našiel som ospravedlnenie pre anglickú kuchyňu. Posúďte sami, ponúkam v plnom znení bez titulkov.
Suroviny nebudem dávať, sú pri zažmúrení oka skoro zhodné ako pre originál guláš. Až na ten kečup, worcesterskú omáčku a hnedý cukor, čo tam podľa Ostrovanov tiež patria...
Tu je postup varenia: „ Cook a miešajte, hovädzie mäso, cibuľu a cesnak, skráti až hovädzie mäso je hnedá, kanalizácie. Vmieša 1 1 / 2 šálky vody, kečup, Worcestershire omáčka, hnedý cukor, soľ, paprika, horčica a paprika. Do varu, znížiť tepelné. Obal a dusíme, kým nezmäkne hovädzieho mäsa, 2 až 2 1 / 2 hodiny. 1 / 4 hrnčeka studenej vody a múky v tesne na ktoré sa vzťahuje kontajnera; postupne pridá do zmesi hovädzieho a teľacieho mäsa. Do varu za stáleho miešania. Varte a miešajte, 1 minúta. Slúžiť aj pre horúce rezance. 6 až 8 porcií.„
Podávať sa to má z rezancami. Ak takto varia, ničomu sa v ich kuchyni už nečudujem:):):)
@zareaguj


Diskusia k článku

zemo
Tento nápad prirátaj na tvoje tričko, iskru pod súdkom s pušným prachom tohto bláznovstva zapálila infomácia o polotovaroch v anglických obchodoch. Potom som si len spomenul, ako som tam naozaj márne hľadal okrem fisch and chips a indických, pakistánskych a zulikafrích reštaurácii niečo ich poriadne. Jedol som tam aj guláš, írsky s fúrou sladkej mrkvy. Nečudujem sa, že keď im Írom ženy doma také dávali, vypukol tradšej hladomor a oni utekali za more, kde založili na ochranu pred týmto gulášom svoju mafiu. A tak som si teda pomyslel: Ako asi na ostrovoch chápu svetoznámy maďarský guláš. Vedia aj tento pokaziť? A hen, vedia oni, orly anglickí! ::))
Ten prekladač google je zábava na dlhé zimné večery. Raz som sa takto pokúšal machrovať a rozprávať s mojim čiernym bratom Egim vo Švedsku jeho rodnou rečou portugalštinou i po švédsky a čudovala by si sa, čo za konverzácia z toho vyliezla. Ja som prekladal zo slovenčiny do týchto rečí a on mi písal v cudzom jazyku a ten som si cez strojový prekladač dával do slovenčiny. No galimatiáš, že tento guláš je šuviks:):)
Vrele odporúčam - vhodné pre skype alebo icq.
jarco
Keď som si minule nedopatením nastavil v novom mobile ako jazyk fínštinu, zachránil ma google prekladač. Bez neho by som vo fínskom menu nastavenie jazyka nenašiel :-)
jarco
Inak tento guláš by bol ešte super pochúťka v porovnaní so škótskou špecialitou haggis - to je niečo ako naša jaternica, do ktorej ste zabudli dať soľ a akékoľvek korenie. Bŕŕŕ.
zemo
Ale pozeral som minule nejakú tv šou a tam to vyhlasovali ako zázrak nad zázraky, nad ktorý nielen v Škótsku nieto. A čo je ďalším dôkazom - neveriť nikomu v telke, kto varí. Od Magálovej až po J.O.
Iba pánovi Floydovi a dvom mladým na TV Paprika, mená neviem, tučnučkému mladíkovi a zaspatej blondýnke s ruličkami namiesto vlasov. Všetci traja sa na nič nehrajú. Varia si naozaj pre radosť. Čo je najdôležitejšie, klamstvo z obrazovky nevyteká - nikoho nepresviedčajú o tom, že len ich jedlo je mňam. Len sa tak bavia...
verka1
proti gustu žiaden dišputát, juhoameričania perfektne dochutia super hovädziu , kuraciu polievku citronovou šťavou, nie v malom množstve. No nechajte takú našu na šporhelte do rána brrr. No a tie španielske krvavnice, cikor tam asi dávajú. Dcéra sa tvári, že jej to chutí, ale z domu si brala tie naše jaterničky a krvavničky. Nuž iný kraj ........
lydia
Dobre som sa zabávala, keď som si čítala prvý príspevok o maďarskom guláši v Anglicku. Tiež som bola v Anglicku a zhodujem sa so Zemom, čo sa týka anglickej kuchyne...
Zemo, nad týmto som sa tiež pozastavila:
Bol som v Anglicku a dlho som rozmýšľal, čím by Ostrovania svetu ospravedlnili ich kuchyňu.
Tiež ma to normálne trápilo :-))) HA HA.
Na čo si prišiel? Ja som prišla na niečo, čo ich ospravedľňuje... fakt!!! ...........HUDBA................ tou ich hudbou som ochotna ospravelniť ich kuchyňu, o ktorej píšeš že je "Stdudená aj keď sa z taniera kúdolia oblaky pary". Ja k tomu dodám ešte jeden prívlastok - že VŠETKO okrem vajíčok a mäsa tam chutí umelo.
Skutočne neviem, čím to je. Dávajú iné pesticídy? Skladujú to iných plynoch? Fakt by som rada vedela, ako je to možné, že všetko chutí ináč. Nedokážu ani len chutnú minerálku vyrobiť, natrepú tam toľko plynu, že to je hnusné. Vobec sa nečudujem, že nepijú minerálky. Jediná, ktorá bola dobrá bola poľská. To je debata na dlho.... ale o mlieku viem, že je preto v Anglicku iné, lebo je úplne ináč spracované.
Ich klobásy vyzerajú otrasne a aj otrasne chutia, aj podľa obsahu je to odpad.
Keď som však spravila v Anglicku guláš s poľským šmalcom namiesto anglického oleja, tak to bolo skvelé a mala som s tým veľký úspech. Tak isto som mala veľký úspech s mexickým gulášom s ryžou. Aj s haruľou, lečom, plnenou paprikou, borščom, kapustnicou, fazuľovou polievkou nakyslo.
zemo
Tvoj príspevok mi vnukol nový pohľad na rok 1989 a hlavne na náš vstup do EÚ. Bolo to všetko preto, aby sme zachránili britské ostrovy, aby sme im dokázali, že Shakespeare, Wilde či Beatles sú sú síce neprekonateľný, ale varecha im vypadáva z ruky. Nám sloboda dala do rúk najprv kľúče, a potom varechy. Náš cieľ je stále jasný - zachrániť Ostrovanov pred smrťou z nepoživateľnej stravy. Slováci a Slovenky na nohy, poďme na britské ostrovy nie študovať, nie robiť, ale variť! Čudujem sa pánovi Lajčiakovi, že mu doteraz nenapadlo zriadiť na našich diplomatických zastupiteľstvách vo VB gastronomické odbory, či oddelenia. Nech im ukážeme kultúru, ktorá ide cez žalúdok:)
Zaujal ma tvoj postreh a dilema, z čoho tam robia potraviny, keď všetko okrem vajíčok a mäsa chutí umelo. Vidíš, to je slovo do diskusie. Musím ísť dumať.
lydia
Anglicanov omilosťujem kvôli hudbe, ale v kuchyni páchajú do neba volajúce barbarstvá. Nemyslím prehnané ohrievanie polotovarov, prehnané používanie mikrovlnky...Keď umývajú riad, vyberú ho plný peny od saponátov a nechajú uschnúť alebo to také utierajú do utierky. Robia to tak všetci a všade, v každej krčme!!! Však sa chodťe pozrieť... ešte že existujú umávačky riadu. Angličania asi veria tomu, že saponáty sú jedlé. Poliaci v Anglicku sú z toho takisto zhrození.... no chápete toto, ludia? ja nie...
zemo
Kuknúť môj najnovší zážitok z Walesu. Oni ešte škodia aj niečim iným:)
huggies
ja zijem v anglicku a madarsky gulas robim normalne podla receptu na obale korenia na madarsky gulas.



 



TOPlist