Bol som v Anglicku a dlho som rozmýšľal, čím by Ostrovania svetu ospravedlnili ich kuchyňu.
Teda, že by ten do neba volajúci hriech, ktorý považujú za stravu, nahradili niečím pozitívnym, začo by sme ich kulinárske šoky odpustili. Niekde niekto napísal, že Angličania dali tomuto svetu takmer všetko dobré.
Tak som začal rátať. Dali nám futbal. Dobre, sme v Južnej Afrike, tak to beriem. To, že dali svetu vládu zákona, je pri bačovaní divného ujka so smiešnou briadkou na Slovensku zbytočné. Tiež nehíkam od úžasu, keď počujem tremín thatcherizmus, teda na konzervatívnu revolúciu v osemdesiatych rokov minulého storočia za vlády železnej pani Thatcherovej. My tu máme včuľ našu neopakovateľnú permanentnú vládnu ľudovú revolúciu a že bisťu je onakvejšia ako tá ich anglikánska!
A tak som musel použiť svoju bohatú fantáziu a nájsť si vlastné vysvetlenie prečo je anglickú kuchyňu taká ako je. Stdudená aj keď sa z taniera kúdolia oblaky pary. Pomohol mi google prekladač, ktorý považujem za ôsmy div sveta. Hodil som tam heslo maďarský guláš. Dal som si ho preložiť do angličtiny, šup s ním nazad do googlovníka. Našiel som jeden z mnohých receptov. Odkopíroval som ho a dal do prekladača. A tak som našiel som ospravedlnenie pre anglickú kuchyňu. Posúďte sami, ponúkam v plnom znení bez titulkov.
Suroviny nebudem dávať, sú pri zažmúrení oka skoro zhodné ako pre originál guláš. Až na ten kečup, worcesterskú omáčku a hnedý cukor, čo tam podľa Ostrovanov tiež patria...
Tu je postup varenia: „ Cook a miešajte, hovädzie mäso, cibuľu a cesnak, skráti až hovädzie mäso je hnedá, kanalizácie. Vmieša 1 1 / 2 šálky vody, kečup, Worcestershire omáčka, hnedý cukor, soľ, paprika, horčica a paprika. Do varu, znížiť tepelné. Obal a dusíme, kým nezmäkne hovädzieho mäsa, 2 až 2 1 / 2 hodiny. 1 / 4 hrnčeka studenej vody a múky v tesne na ktoré sa vzťahuje kontajnera; postupne pridá do zmesi hovädzieho a teľacieho mäsa. Do varu za stáleho miešania. Varte a miešajte, 1 minúta. Slúžiť aj pre horúce rezance. 6 až 8 porcií.„
Podávať sa to má z rezancami. Ak takto varia, ničomu sa v ich kuchyni už nečudujem:):):)
Ten prekladač google je zábava na dlhé zimné večery. Raz som sa takto pokúšal machrovať a rozprávať s mojim čiernym bratom Egim vo Švedsku jeho rodnou rečou portugalštinou i po švédsky a čudovala by si sa, čo za konverzácia z toho vyliezla. Ja som prekladal zo slovenčiny do týchto rečí a on mi písal v cudzom jazyku a ten som si cez strojový prekladač dával do slovenčiny. No galimatiáš, že tento guláš je šuviks:):)
Vrele odporúčam - vhodné pre skype alebo icq.
Iba pánovi Floydovi a dvom mladým na TV Paprika, mená neviem, tučnučkému mladíkovi a zaspatej blondýnke s ruličkami namiesto vlasov. Všetci traja sa na nič nehrajú. Varia si naozaj pre radosť. Čo je najdôležitejšie, klamstvo z obrazovky nevyteká - nikoho nepresviedčajú o tom, že len ich jedlo je mňam. Len sa tak bavia...
Zemo, nad týmto som sa tiež pozastavila:
Bol som v Anglicku a dlho som rozmýšľal, čím by Ostrovania svetu ospravedlnili ich kuchyňu.
Tiež ma to normálne trápilo :-))) HA HA.
Na čo si prišiel? Ja som prišla na niečo, čo ich ospravedľňuje... fakt!!! ...........HUDBA................ tou ich hudbou som ochotna ospravelniť ich kuchyňu, o ktorej píšeš že je "Stdudená aj keď sa z taniera kúdolia oblaky pary". Ja k tomu dodám ešte jeden prívlastok - že VŠETKO okrem vajíčok a mäsa tam chutí umelo.
Skutočne neviem, čím to je. Dávajú iné pesticídy? Skladujú to iných plynoch? Fakt by som rada vedela, ako je to možné, že všetko chutí ináč. Nedokážu ani len chutnú minerálku vyrobiť, natrepú tam toľko plynu, že to je hnusné. Vobec sa nečudujem, že nepijú minerálky. Jediná, ktorá bola dobrá bola poľská. To je debata na dlho.... ale o mlieku viem, že je preto v Anglicku iné, lebo je úplne ináč spracované.
Ich klobásy vyzerajú otrasne a aj otrasne chutia, aj podľa obsahu je to odpad.
Keď som však spravila v Anglicku guláš s poľským šmalcom namiesto anglického oleja, tak to bolo skvelé a mala som s tým veľký úspech. Tak isto som mala veľký úspech s mexickým gulášom s ryžou. Aj s haruľou, lečom, plnenou paprikou, borščom, kapustnicou, fazuľovou polievkou nakyslo.
Zaujal ma tvoj postreh a dilema, z čoho tam robia potraviny, keď všetko okrem vajíčok a mäsa chutí umelo. Vidíš, to je slovo do diskusie. Musím ísť dumať.