Diviak

maco564 - fotkamaco564, 20. októbra 2009
Bol som požiadaný bratom ktorý v sídle svojho pôsobiska má dobré kontakty na poľovníkov o prípravu chrbta z diviaka na slávnostnú príležitosť. Nemal som moc informácií čo s takým chrbtom pre cca 10 ľudí, ale mäso som "napácoval" nechal 3-4 dni postáť (jednalo sa o varenie cca 200 km od môjho bydliska). Na druhý deň som odcestoval domov. Deň pred "konzumáciou" v sobotu som bol opäť na mieste,mäso po patričnej úprave som dal piecť do teplovzdušnej rúry, po určitej dobe som pridal zeleninu z "pácu", dopiekol a nechalo vychladnúť. Večer som mäso pripravil na porcie a k mäsu omáčku zo zeleniny s pridaním smotany, korenín, citróna, karí korenia, cesnaku, údenej sllaniny.....atď. Slávnostný obed u brata bol v nedeľu. Ja som s rodinou ledva dojedol nedeľný obed, keď mi už volal brat: "Vieš čo ti poviem, toho diviaka hostia nejedli ale "žr....li!!!" To som ešte nevidel, všetci pýtali recept, návod...atď. Bolo to príjemné počúvať že všetkým chutilo, ale recpet som už 100%-ne zopakovať nevedel , bolo vňom totiž 50% fantázie , ktorá je podľa mňa najlepšou prísadou ako všetkých jedál. Škoda že len ani jeden z nich netušil, aký som amatér!!!!
@zareaguj


Diskusia k článku

jarco
Na diviaka by som si ja osobne netrúfol. Ani na živého, ani na zabitého :-)



 



TOPlist