Bábovka

mississka - fotkamississka, 28. decembra 2013
Stále som piekla tie isté druhy koláčov dookola, tak som si povedala
že vyskúšam pudingovú bábovku. Našla som recept, do ktorého
nešla múka ale iba pudingový prášok. Na fotke pri recepte vyzerala
bábovka úžasne, tak som si povedala že to vyskúšam. Mala mi prísť
aj návšteva tak padlo vhod. Všetko išlo ako po masle, bábovka sa
piekla, krásne napučala..Vybrala som ju z trúby, krásne do zlata
upečenú a nafúknutú..Nechala vychladnúť a keď som ju prišla
vyklopiť z formy? Po krásnej nafučanej bábovke ani chýru! Ako
pekne napučala, tak spľasla úplne! Chytil ma úplny amok, začala
som plakať, celú formu aj s tým čudom vnútri som zahodila do koša
a sedela som v kuchyni na zemi, a tak ma tam aj našla návšteva :-D
Zasmiali sme sa a namiesto koláča dostali ku káve Horalku :-D
@zareaguj


Diskusia k článku

an3da
Jáj, tá bábovka aj mňa láka a teraz neviem či sa dám do toho.
evanaaa
Aj ja som piekla bábovku z troch druhov farebných pudingov, bola myslím od @dorisa , ale mne nevyfučala, bola normálna, len som ju piekla v silikonovej forme tvaru ruže ( prvýraz v nej) a nemohla sa odlepiť zo záhybov, poliala som ju ešte čokoládou a bola dobrá. Ale stačí aj malá chybička a dielo sa nepodarí.
sovka62
@mississka , asi si ju nemala dopečenú, zrejme vyššia teplota v rúre, takže zvrchu sa zdala, ale asi potrebovala ešte trochu času v rúre. Ale nedá mi, musím napísať, že aj ja som ju pred rokmi skúšala (viac ako 30 rokov, recept priniesla kolegyňa do práce). Našťastie nie pre návštevu, vtedy pečiem len to, čo mám vyskúšané. Mne nespľasla, zostala pekná, ale aj tak dobrá nebola. Cesto so škrobom malo chuť podobnú osladenej praženici, ani sme ju nezjedli. Recept som zahodila a pečiem klasiku, trenú s maslom, tá nesklame nikdy.
hubata
Veru pravdu má @sovka62 : ak má prísť návšteva treba robiť len osvedčené koláčiky, no aj vtedy sa môže všeličo prihodiť: prihorí, krém sa zrazí, hotové dielo spadne na zem ..... Mám recept na bábovku po mame, používam dokonca aj jej formu ešte, lebo je z nej pekná vysoká bábovka (na Záhorí je to samozrejme "kugluf"). Toto cesto často použijem aj na tortu alebo rezy, len samozrejme ho naplním krémom. Mama ju volala "olejová bábovka" a mávali sme ju na Vianoce s kakavkom k rozprávkam pri TV......
rea1
juj, či ste ma len potešili, dievčatá. aj ja som kedysi robila bábovku, do ktorej išli 4 pudingové prášky miesto múky. vyzerala tak - no, povedzme - a na chuť nič moc. takže som ju robila dvakrát v živote, prvý a posledný raz. ale myslela som si, že to som ju ja domarhala, takže som rada, keď čítam, že asi to celkovo nie je to pravé, orechové. odvtedy tiež robím len jednu bábovku, klasickú a v poslednom čase ešte aj podľa RECEPTU ODTIAľTO, Z VARECHY, BáBOVKU, KTORá SA PLNí TVAROHOM. pardón, caps lock se vloudilo. syn si ju nevie vynachváliť, len ja si už nepamätám, ako sa volá a kto je autorkou. ale zato je vynikajúca. :-)
babidka
Nuz , babovka bola asi naozaj nedopecena ....ale nemusis lutovat :-)Tato babovka / a vlastne aj piskota/ bola vo velkej mode naozaj tak pred 30 rokmi .Piekol ju snad vtedy kazdy . Dokonca sa robila aj trojfarebna lebo vtedy sa predaval aj jeden druh pudingu baleny po 3 kusy v krabicke - kazdy s inou prichutou -vanilka , kakao a jahoda .Ja som ju tiez vyskusala iba raz lebo nam nechutila .Ale moja suseda na nu nedala dopustit , piekla z toho cesta aj kolacik ktory plnila uvarenym pudingom .Robila ju cele roky aspon raz do mesiaca .Nuz , kazdemu chuti nieco ine :-)
jerica
Si zlatá, u nás HORALKY sú vždy po ruke , niet nad SLOVENSKÉ horalky !!
Bábovku si upečieš najskôr ked nebudeš čakať návštevu, natrénuješ, potom generálka a na koniec určite super predstavenie s perfektnou nielen bábovkou :-) Omyly si zažeň, nech nemáš z toho nočnú múru.
hubata
Ježišššííííí @jerica : aj ja som horalková, ale len tie slovenské ako aj ty vravíš! No a v poslednej dobe som aj princeznovská - začali vyrábať aj Princezky. Lenže som zistila že od mojej mladosti akosi stvrdli, tak si k 4 Princezkám uvarím aj zdravú výživu: mätový čaj. Vieš aké sú potom mäkké tie Princezky @jerica ?



 



TOPlist