až popod päty, pre tých šťastných, čo ho majú doma a - tak ako ja
donedávna - nevedia, ako ho udržať čerstvý a pri živote dlhšie, tu
môj tip: cesnak trhajte aj so stonkami a doma ho pekne krásne
dajte do vody do vyššej misy alebo inej nádoby stonkami dole (ak
máte natrhané bez stoniek, nevadí, len ich dajte do vody
odtrhnutým miestom dole). Ako kvetinky, neponárajte ich celé :-) Už
som to tu komusi spomínala pri recepte, ale snáď niekomu pomôže
moja rada i takto tu :-) Mne cesnak drží krásne svieži vo vode v
chladničke už 5 dní.
Kto je precesnakovaný, natrhajte si sedmokrásky, tiež potešia ;o)
inak tú rebarboru by som si aj ja rada zasadila, pivonky mám a topinambury sa tuším u nás nesmú pestovať, tak isto ako sa medvedí cesnak nesmie trhať v chránených oblastiach....
Medvedi cesnak nemam, nepoznam a nemam ponati kde ho u nas najdem.
Medvedi cesnak nemam, nepoznam a nemam ponati kde ho u nas najdem.
Medvedi cesnak nemam, nepoznam a nemam ponati kde ho u nas najdem.
ja pridávam rebarboru do džemov-najviac nám to chutí jahody+rebarbora..samotný jahodový už ani nerobím-ten s rebarborou nám chutí viac...a potom do zmesi ovocia na pečený čaj je rebarbora super...a potom len takú rýchľovku-rebarbora + zlatý klas=želé-naliať do misiek plus piškoty=maškrta narýchlo...a ovocnú polievku...:-)
Rebarboru som si niekoľkokrát kúpila v hyperbordeloch, no jednak vyjde na draho, lebo je veľký odpad a potom ja mám veľkú spotrebu. Topinambury viem že nejaký blbec zakázal, ale to by musel zakázať aj chren, maliny, mätu, georgíny, tulipány ...... všetko čo sa nekontrolovateľne rozmnožuje bez kontroly človeka.
Bolševník ho netrápi??? A tie nespásané lúky, medze, kde sa už od malinčia, všelijakých pichľavých kríkov nedá ani prejsť? Asfaltky v lese sú väčším zásahom do prírody, ako moje topinambury v záhrade .........