Ako sme na Štedrý deň nemali štedrú večeru

hubata - fotkahubata, 25. decembra 2011
Štedrý deň v mojej jednočlennej domácnosti prebiehal od rána tak ako sa patrí: kľud, pohoda, rozprávky, dokončovacie práce v kuchyni. Naraz zúfalý telefonát od dcéry:
-"mamííí, prosím ťa koľko máš kapraaaa? Nemôžme prísť k tebe na večeruuu? Rozmýšľam ako to: veď to malo byť opačne, predsa opustená som tu ja!
Hovorím:
-"no ja som vyložila a nasolila len polovičku kapra, druhú polovičku som nechala k Silvestru v mrazáku, a čo dostali ste návštevu?
-"ááále prosím ťa - plače dcéra - vyložila som si kapra na linku že keď prídeme z cintorína tak ho nasolím, bude akurát a mačka nám ho zatiaľ zožralaaaa, bééé, bééé" - nariekala.

No tak sme sa o tú moju polovičku kapra včera rozdelili pri štedrej večeri štyria a mačka ani nemňaukla, prežratá ležala v koši a v pohode trávila 2 kg kapra.......
@zareaguj


Diskusia k článku

celeblith
to maju maleho tigra? ved tu cicu muselo z tolkej ryby rozdrapit :))) ale co aspon ste sa neprejedli ;)
sneica
macka mala bukekela vianoce a naozaj stedru veceru :)
nika60
Ešte, že nepožrala aj niečo iné, však o rok to určite neurobí, na to už dcéra dohliadne
elekra
Tak to bolo nádherné! U nás takto chodila okolo mňa naša milovaná kokria psica Bibka! Aj sa snažila sem-tam sa k niečomu dostať, ale vie, že nesmie!!!! Za odmenu sa jej ušlo zo všetkých chodov štedrovečernej večere, podelila som sa s ňou. A veru kaprík a rezníky jej chutili najviac.
salinka
Toto je naša mačka. Volá sa Sally. Naposledy sme nedôsledne odložili tvarohové mafiny a Salinka sa ponúkla. Všetky boli na zemi a z každého bolo odhryznuté. Skúšala, či sú všetky rovnaké.
kuchticka
No a preco by sa ta cica neponukla ked to bolo tak vylozene na stole? Poucenie pre buduce Vianoce: Co potrebujem ja neponuknem druhemu.
babkamt
Podobnú príhodu som zažila aj ja. Vysmažila som rybu, podotýkam , že to bolo vo všedný deň. To som ešte chodila do práce. Manžel sa ešte motal po dvore. Volala som ho na večeru , no povedal , že chce robotu dokončiť , potom sa naje. Tak som sa najedla , osprchovala a spokojne som išla spať. Keď som zaspávala , počula som , ako sa otvorili dvere na dome. Myslela som si , že už ide manžel.Už som spala , keď manžel prišiel do spálne, zobudil ma a pýtal sa ,kam som schovala rybu. Nemohol ju nájsť. Len cibuľový šalát bol na stole.Nakoniec vysvitlo , že dobrú večeru mal náš psík. Mali sme vtedy dobermana. Sám si otvoril dvere , videl na stole pečenú rybu , tak čo mu bránilo, aby sa neponúkol ? Zjedol ju celú.
sovka62
Zožrala ju surovú!? Asi sa nevedela dočkať večera. Mali sme mačku 11 rokov, ale ona naše jedlá naozaj nemusela. Deti sa ju snažili nalákať na maškrty, ale nechcela žiadny koláčik, žiadnu šľahačku, žiadne tepelne upravené mäso. Raz som je ponúkla kúsok vyprážaného rezňa. Pozrela na mňa tak, že mi bol jasné, čo si myslí (ani ty by si nemala jesť také nezdravé svinstvá a nie to ešte ponúkať mne!) Takže u nás bolo jedlo pred ňou v bezpečí.
matata1
Tá cica sa dobre opatrila, iste nebude žrať aspoň týždeň. 2 kg to musela byť sila.
baculata
Po kontrolnom važení mojej maličkosti mi nič iné nevychádza, len si zadovážit taku mačku, hubatá nepožičiaš?
hubata
@baculata - a budeš dobrá na ňu ako keby si sama seba kŕmila?
Inak keď sa chce hladkať tak najprv hrabká prednými nohami ako koník ..... kristepane čo to má tá moja dcéra za zviera doma???? Zožerie ako šelma, hrabe nohami ako kôň !!!!!!!
dogagador
No este ze nemam macku....mne zozral rybu milacik domaci, manzel :-)
babidka
:-))))))))))) tak to by som chcela vidiet tu macku .-) Mam macky a dve najmensie / 9 mesacne / su teda poriadne nenazrane potvory - ale aby zjedli naraz viac ako 400 g konzervu som este nezazila ...Keby islo o nejakeho vacsieho psa tak by som sa necudovala - ti su mi teda poriadni zraci a 2 kilecka masa nie je az taka velka " fuska"....Klobuk dolu pred takou "milou malou mickou" :-))))
pivonka
Nepredpokladám, že zožrala 2 kg kapra do poslednej kostičky, stačí, ak sa nažrala a zbytok pobabrala, k večeri to už byť isto nemohlo. To by mi bolo ozaj ľúto, kapra veľmi ľúbim.
hubata
Dcéra mi povedala že kúpili 2 kg kapra: no ale hlava, chvost dole, tak máte 1,5 kg. No nezožrala ho celého, ale dala si záležať a každú podkovičku načala a pookusovala. Pofúľala to po zemi: takže sa to nedalo žrať .... jesť. Dali sme to do mrazáka a po troche jej bude dcéra dávať. Dnes mi v robote povedala kolegyňa - chovateľka mačiek - že lepšie sme jej nemohli urobiť: rybacina vraj mačkám veľmi vonia, neodolajú. Lebo ja som sa bála kvôli kostiam či nebude mať problémy. Ale nevyzerá na to že by ju dačo bolelo: hádam by si ešte dala dupľu.
samanka
@hubata tak toto ja veľmi dobre poznám. Náš Fedor sa bežne obslúži, ak mu nikto nič neponúkne a dvere zostanú otvorené. Tak nám požral oškvarky, celé bravčové koleno, grilované kuracie stehienka, jaternice a naposledy-surovú bravčovú panenku rozmrazujúcu sa v špajzi. Ešte že som mala jednu "rezervnú" v mrazničke....ani sa nepohol z ležoviska v záhrade celý deň, aj keď som po ňom "vyrazila", presunul sa asi o meter, brucho sa mu vláčilo po zemi...
vanilka111
my sme asi pred desiatimi rokmi mali dvoch pekných kapríkov na dvore v detskej vaničke, že do večera tam počkajú, a keď sa švagor podujal,že ide po ne,že ich usmrtí a vypitve,kapre vo vaničke neboli,ale našiel jedného skorozožratého a druhému chýbala hlava- toho sme potom dojedli :-)),pes sa tváril spokojne,ako keby nič. no a tento rok,kapor už očistený putoval do mrazáku ale na Štedrý večer sme ho neochutnali- ešte je tam. Dva dni pred Vianocami ma vzali do nemocnice a na druhý deň operovali. Kapustnicu som im stihla uvariť,o šalát sa podelila kamarátka a rybu mali mrazenú z polotovaru.Tak mali moji traja chlapi doma netradičné Vianoce aj večeru. Už som doma,nejako to skúsim napraviť. :-)
janger
Este dobre, ze jej kosticka nezabehla ;-)...
matata1
@vanilka111 prajem Ti hlavne skoré uzdravenie, to je najdôležitejšie. Veď spoločné Vianoce si možte urobiť aj neskôr, keď budeš v poriadku.
remcula
Ani já nemám kočku, ale směju se tu jako blázen..promiň, Hubata!:-)) Já jsem svátky taky slavila tak tak!! 5 dní před Štědrým dnem jsem si to šinula z obchodu a ikdyž to nemám nějak daleko, asi 150 metrů z obchoda, u baráku jsem zjistila, že mi nějak tvrdne všechno okolo pasu a pravý nátr se chová divně...Do schodů jsem lezla-(do prvního patra) asi 20 minut. Pak jsem si říkala, že si musím nějak sundat kozačky. Marná sláva, marný boj:-( Tak si říkám, sednu si v kuchyni, počkám na přítele, ale ouvej, ani sednout si nešlo!:-( Tak jsem opřená o židli čekala asi 2 hodiny, než příjde u židle, v kozačkách a zimní bundě. No a odvezli mne do špitálu. Kapáky, injekce, včeličky..to je největší hnus!! Dodnes mám pocit, že z těch včeliček mám na zadku papír, který tam nepatří!:-( V nemocnici jsem se docela z té totální blokády dávala dokupy a pátý den mi praskla žíla, do které kapala kapačka. Boule, jak blázen. Přišel mladý doktor a strašně se omlouval. Tak si říkám..zkusím to: "Pane doktore, to může spravit jen to, že mne pustíte na Vánoce domů"..Chvíli přemýšlel a s tím, že se jde zeptat primáře odešel. Vrátil se po půlhodině a říká.."tak dobrá, paní Remková, my vás tedy pustíme". Z radosti jsem ho objímala, jako blízkého příbuzného:-)). Ale one ještě na mne.."a dáme teda ještě dnes ty včeličky, ano?" A já už podpořená svým odchodem domů mu říkám:(byl starý asi jako můj syn).."a šipky od Kelišové jste ještě v zadku nemě?":-)) Se smíchem jsme se rozloučili i bez včeliček!!:-)) Krásný Nový rok, Hubatá!!!
rea1
priatelka mala ratlika. takeho pidipsa. mali jej prist kolegyne na navstevu, tak nachystala dve velke misy oblozenych chlebickov, sunka, salam, kaviar, vsetkeho na nich bolo bohato, ved nech ju baby neohovoria, ze je lakoma. vtedy sme este nemali automatickeho vratnika, museli sme po zazvoneni ist dolu otvorit navsteve branu vlastnorucne. mila hana nachystala misy, pohare a vsetky ostatne cary-mary na kuchynsky stol, len priniest do obyvacky a ponukat. ked navsteva zazvonila, zbehla vytahom zo 4. poschodia, privitala kolegyne a vytahom sa vyviezli do bytu. nech to trvalo 3, max. 4 minuty. baby pousadzala a skromne vyhlasiac "prichystala som vam len take male obcerstvenie" isla do kuchyne. urcite sa dozije vysokeho veku, ked ju vtedy netrafil slak. na stole boli dve misy chlebickov, ale absolutne holych. nic na nich nebolo. maso? zelenina? ten maly parchant (este dlho potom ho takto laskyplne titulovala) zozral uplne vsetko, dokonca este aj maslo pozlizoval! tvaril sa vraj uplne nenapadne, akoze "ved ja si tu spinkam v kute", len brucho dva dni vlacil po zemi. pes je davno v psom nebi ale ked hana nejakou nahodou spomenie tuto prihodu, este stale jej od jedu zeleneju oci. :-))) nikdy nepovedala, ako sa tvarili kolegyne, hoci som to od nej velakrat vyzvedala.
hubata
Ha-haha!!! To bol teda malér ...... aspoň ukázala kolegyniam že sendvič je nakrájaný ...... hihihi, boli ma celý človek, ako sa hihňám .... Viem si predstaviť tie nevinné psie oči, ešte aby ho človek aj ľutoval ..... chichichi!
gubics
Moja Gubics (viď obrázok ako sa vyvaľuje) dokáže vyskočiť aj na stôl aby si niečo uchmatla, je pružná ako gumová loptička, nič nemožno nechať pred ňou k čomu sa môže dostať. Podobné prekvapenie ešte neurobila, lebo dávame pozor, ale niekoľko drobností už ukradla.
hubata
@gubics : hehe, tiež vyzerá že je unavená z nejakej lumpárne, drichme ako po dobre vykonanej práci..... čo je to maďarská vyžla? My sme mali psíka niečo medzi vyžlou, vlčiakom a prasiatkom. Ľúbila strašne palacinky, kým som ich piekla tak sedela pri mne a čakala. Aj pečienku milovala, ale už je v psom nebíčku. Tak máme teraz zasa horeopísanú mačku niečo medzi tigrom, koňom a mačiatkom. Našla som ju pri obchode ako malilinké mačiatko kde do nej všetci kopali. Kŕmili sme ju ešte cez dudel - a za odmenu nám zožerie štedrovečerného kapra!
hannah22
Náš kavalier španiell Alan mal tiež rád rybičky, pri čistení mi spadol na zem pstruh a mali ste vidiet, ako som s ním musela zápasiť , ja za chvostík Alino za hlavičku, vyhral a pri večeri som vysvetlovala prečo je môj pstruh bez hlavy, vraj ho rozmaznávam...:))
vanilka111
matata1, ďakujem,už som doma v poriadku a teraz môžem začať dobiehať vianočné varenie,čaká tu kapor,kačica,údené mäsko aj lokše v mrazáku,tak postupne to povarím,lebo teraz nás aj rodina pokŕmila,tak sa mi do toho veľmi nechce.. :-)) prajem Vám všetkým šťastný Nový rok a hlavne prekvapenia nech sú len príjemné :-)
ajuschka
@babkamt no tak ja mam teraz skoro 2 rocnu dobermanicu ktora tiez velmi rada uzdibuje, ale vie ze nesmie :) tak aspon pozera :)
vyvinul sa u nej Pavlovov reflex :) funguje na brusenie noza - ja si pred kazdym varenim brusim noz, neznasam tupe. akonahle zacnem brusit tak dobehne aj keby bola v pekle a vylozi si hlavu na linku a kuka co idem dobreho krajat :)



 



TOPlist