Ako mi moja ratolesť uvarila kávu

martina0812 - fotkamartina0812, 26. septembra 2013
Moja šesťročná ratolesť práve začína objavovať krásy a úskalia pobytu v kuchyni a po tom, čo zvládla natrieť chlieb maslom, sa rozhodla, že je už dostatočne skúsená, aby svojej milovanej maminke ( to ako mne ) uvarila jej obľúbenú kávičku.

Keďže s kanvicou sme to už pár krát spolu skúšali, nebola som proti, len som ju upozornila, aby si dala pri manipulácii s ňou bacha. Potom ma dcérka vypoklonkovala z kuchyne do detskej izby, aby som tam počkala na kávičku a vrátila sa do kuchyne. Priznávam, nebolo mi všetko jedno, predsa len, voda je horúca a keď tam ešte k tomu nie som... ale ubehlo pár minút, neozval sa žiaden podozrivý hrmot, krik, ani nič, takže som usúdila, že voda úspešne zovrela a dieťaťu sa podarilo bez problémov zaliať kafé.

A naozaj. O chvíľku sa dvere otvorili a vraj, mami, poď na kávu! :-D

Na stole v kuchyni ma čakala moja obľúbená zelená ikeácka šálka s odštipnutým okrajom, v tom odštipku presne podľa mojej chuti umiestnená lyžička, kávička s mliečkom vyzerala dobre.

Trolinku ma zarazil ružovkastý odtieň inak béžového nápoja, ale tak, čo sa dá pokaziť na káve?
Tak som ochutnala, pripravená pochváliť, aj keby to bol neviemaký blivajz - chválim často a rada, dieťa to motivuje a ja jej rada robím radosť.

Na moje obrovské prekvapenie káva chutila priam nebesky. Bola naozaj úžasná! Mala zaujímavú príchuť, takú... neopísateľnú, ale fantastickú. A krémová bola, no proste neskutočne dobrá!!! V živote som takú dobrú nepila a aj som to malej úprimne povedala. Dieťa sa rozžiarilo a začalo mi opisovať svoje strasti pri jej príprave.

Vysvitlo, že Victory uplatnila naplno svoju fantáziu a preto v káve vylúhovala vanilkovo čerešňový čaj ( odtiaľ tá krásna farba a vôňa )a namiesto mlieka to zaliala šľahačkovou smotanou. :-) Osobne by som si také kafé nerobila, ale verte mi, to, čo mi predviedla dcéra, bolo skutočne dokonalé!!! Neostávalo mi iné, len ju oficiálne menovať dvornou "varičkou kávy" a z vďačnosti jej upiecť jej obľúbený koláčik...
@zareaguj


Diskusia k článku

rea1
:-))) dúfam, že odteraz si inú variť nebudeš.
martina0812
No jasné, že nie! Ale zober si, rea1, tri krát denne deci šľahačkovej smotany a môžem vybúrať vchodové dvere a osadiť tam garážovú bránu, inak sa čoskoro nezmestím dnu... :-D
rea1
ja som skôr mala na mysli ten čajový prídavok. :-) a vôbec, načo lôchaš toľko kávy, pi zelený čaj, budeš štíhla a ešte aj zuby budeš mať pekné a zdravé. (keď som sa prepracovala na 12(!!!) káv denne, presedlala som na čaj. zelený, biely a bylinkový. podľa poradia.) :-))
martina0812
Ten čajový prídavok určite už nevynechám! Kávu lôcham preto, lebo mi celkom jednoducho chutí. :-D Nepôsobí na mňa nejako extra, kľudne si môžem dať kávu hoci o polnoci a len čo dopijem, zaspím. Chuť zeleného čaju z duše neznášam, takže sa musím zaobísť bez štíhlosti a zdravých zubov... :-(((
smejkad
to je dobre :-)))
sikovnica mala :-)
vyskusam jej recept, ale bez slahacky, len s mliekom :-)
radost
@martina0812
žeby nový recept na oddychové pitie..??hmmm.so šľahačkou-to super by bolo žitie...ale-aj moja otázka tam mieri:ako sa potom vpratať do klasických dverí..??
máš písania dar-hoc je obloha mračná-po slnku som lačná-rozjasnila sa mi úsmevom tvár..:-)
závidím-okrem toho-o čom spieva N.Urbánková-aj šikovné malé dcéry..
:-))

martina0812
radost, ďakujem! :-D Ako vidím, nie som jediná, ktorá tu má "dar" :-D Krásna báseň, zapamätám si! :-D
A čo sa týka tých dverí... no, veď je tu ešte obývačkové okno 2x2 metre. Tým som za svojich tínedžerských čias unikala na nočné výpravy s kamoškami. Tak sa do tých čias vrátim a budem ním loziť znova. Basta. :-D
rela
Mam iba vnukov, aj to uz odrastenych. Takze takejto "kavickovej romantiky" sa uz nedockam. Skoda :-)
rea1
máš rada deskriptívnu geometriu, matematiku a také podobné? ja áno, a preto viem, že ideálny geometrický tvar je guľa. takže po kávovej kúre podľa receptu tvojej dcéey budeme mať ideálne tvary! a ostatní, ak sa im nechce nás obchádzať, nech nás preskočia. :-)
irenaw
aký kreatívny človiečik. ten recept je stvorený na výnimočné príležitosti a vtedy môžeš aj so šľahačkou ;-)
katy483
verím,že to bol úžasný pocit pre teba ak pre matku keď ti dcérka urobila kávičku ,máš šikovnú a pozornú dcérku :)
nie som ešte mama ,ale potešilo ma aj to keď mi môj 8 ročný bratranec urobil jednohubky "očká" ,mala som obavu o jeho malé prstíky aby sa neporezal. Stačil rožok+bambino+klobása+červená paprika a ja som jedla tie najlepšie a najkrajšie očká na svete :) úprimne to poteší pri srdiečku :)
hubata
Komentíky poetky @radost a blaváčky @rea1 nemajú chybu ..... vtedy zabudnem aj to že už je tu jeseň.

Máš šikovnú dcéru @martina0812 , dobré základy má z domu!



 



TOPlist