Kakaový koláč
Kakaový koláč

Mokrý koláč videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 20. novembra 2021

Rýchly, veľmi jednoduchý a fantasticky chutný koláčik s nasiaknutou polevou, ktorý zvládne každý! Vhodný naozaj na každú príležitosť ;-)
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2021/11/mokry-kolac-rychly-s-uzasnou-polevou.html?m=1

20 minút
na 190 °C
Mokrý koláč (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

Cesto:
200 g
200 g
4 ks
3 PL
15 g
štipka
1 dl
Poleva:
3 dl
1 dl
200 g
3 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Celé vajíčka s cukrom a soľou vyšlaháme do penista. Následne k nim striedavo všľaháme olej a múku, ktorú sme si už vopred zmiešali s kakaom a práškom do pečiva. Hotové cesto vylejeme na naolejovaný, múkou vysypaný plech (35x25 cm) a pečieme na 190 °C 20 minút.

  2. 2

    Kým sa cesto pečie, urobíme polevu. Dáme do hrnca mlieko, kryštálový a vanilkový cukor, kakao a olej. Privedieme celé do varu a varíme 5-6 minút. Poleva má trocha zhustnúť. Hotovú polevu dáme zatiaľ bokom.

  3. 3

    Upečené, ešte mierne teplé cesto pokrájame a vylejeme naň celú polevu. Poleva má byť ešte teplá, ale nie veľmi horúca. Cesto tú polevu pekne vsiakne, takže sa obávať netreba :-) Nakoniec už len ľubovoľne koláčik ozdobíme napríklad kokosom, mletými orechami, pistáciami, alebo mandľami :-)

  4. 4

    Koláčik je fantastický? vrelo odporúčam vyskúšať ! Prajem dobrú chuť!

    Mokrý koláč (videorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

mamec
Neviem kde som spravila chybu, ale mne sa tá poleva nevsiakla úplne. Nevadí, zjeme aj tak:)
cesminaz
Dakujem krásne za vaše komentíky, som rada že sa koláčik páči🙂 @mamec hmm.. no ono tá poleva má zostať aj na vrchu, ako pekná vrstva, ako čokoláda. No ale zvyšok by mal vsiaknuť, najmä medzi zárezmy a boky. Je mi lúto, že ti celkom nevyšiel, ale aj tak vdaka za správu. Príjemný deň všetkým🙂
1x haji
mamec
@cesminaz (22.11.2021 05:27)
No, keď som sa naň pozrela dnes ráno, tak po noci strávenej v chladničke sa zdá, že to všetko vsiaklo. Skrátka bolo treba tomu dať čas. Chuťove to bolo v pohode aj včera, ale dnes to už aj lepšie vyzerá.
cesminaz
@mamec (22.11.2021 10:43)

To ma teší :-) No ano, treba tomu trochu času. Obvykle úplne postačí taká hodinka, aby celkom všetko vsiaklo, ale je možné že niekomu aj viac :-) Na druhý deň chutí pravdaže ešte lepšie, to postátie koláču len prospeje. Pekný deň :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia