Jablková bábovka
Jablková bábovka

Jablková bábovka s vlašskými orechmi videorecept

niliarik - fotkaniliarik, 29. apríla 2019

Ahojte, veľmi rada pečiem bábovky a čo najviac milujem sú hrnčekové recepty a najlepšie ak je to všetko v jednej mise! Je to jednoduché, Zobraziť celý popisAhojte, veľmi rada pečiem bábovky a čo najviac milujem sú hrnčekové recepty a najlepšie ak je to všetko v jednej mise! Je to jednoduché, rýchle, chutné a nestrávim v kuchyni pol dňa, umývaním misiek, hrncov, plechov atď. Dobrú chuť :-)

15 minút
príprava
35 minút
na 180 °C
Jablková bábovka s vlašskými orechmi (videorecept)
Foto: niliarik

Suroviny

2 hrnčeky
1 hrnček
1 hrnček
1/2 hrnčeka
1 bal.
1 ks
2 ks očistené postrúhané
podľa chuti posekané
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie okrem kakaa zmiešame v mise. Do vymastenej tukom a múkou vysypanej forme na bábovku vylejeme polovicu cesta. Zvyšok necháme v miske a primiešame kakao.

  2. 2

    Kakaové cesto vylejeme do formy na svetlé cesto. Pečieme pri teplote 180 °C cca 35 minút (čas si treba odsledovať, každá rúra pečie inak, a pri bábovke je to obzvlášť potrebné).

Diskusia k receptu

zolik
Mas ju ako malovanu. Velmi pekny recept. Jednoduchy a pritom chutny.
grejsy
Tiež by som uvítala, keby bola v reze odfotena. Bude? Inak je pekná.
edinoz
Milý recept, idem ho vyskúšať. Poradím /po vzhliadnutí videa/: daj orechy do mikroténového sáčku a pobúchaj bočnou stenou tĺcika na mäso. Je to jednoduchšie.
evanaaa
@Chrobaktruhlik prestaň už písať blbosti, si slepý? V názve je .....s vlašskými orechami, kde tam chceš pchať píniové orechy a krém do bábovky? Ešteže nespomínaš worchester a horčicu...veď ty si vara peč, ako chceš a s čím chceš. Alebo sem daj nejaký recept.....
tothka
Práve som ju ochutnala, je výborná, ja som si však nechala málo cesta na kakaovú časť, ale aj tak nemá chybu. Určite upečiem aj nabudúce.
kucharka
Babovka upecena a este ani poriadne nevychladla a ja uz som si dala dva kusky k caju.
Jablcka som len pokrajala ma male kusky a miesto cokoladoveho cesta som len pohadzala kusky cokolady. Je velmi chutna. A jednoducha.
Dakujem za recept.


niliarik
Ďakujem veľmi pekne všetkým, veľmi ma tešia takéto komentáre. O to viac sa teším, že ste recept skúsili a si pochvaľujete. Nabudúce skúsim rez bábovky, a postnem to tu, ak nezabudnem vyfotiť :-))))))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia