Čokoládový zákusok
Čokoládový zákusok

Čokoládový zákusok bez múky videorecept

laylastastykitchen - fotkalaylastastykitchen, 21. apríla 2022
20-25 minút
na 170 °C

Suroviny

Korpus:
100 g
50 g
40 ml
2 PL
4 ks
90 g
Krém:
200 ml
2 PL
2 PL
100 g
280 g
100 g
Poleva:
100 g
trocha




Postup

  1. 1

    Najskôr som uvarila puding. Naliala som do hrnca mlieko, pridala som kryštálový cukor, kukuričný škrob a nakoniec roztopenú bielu čokoládu. Nechala som zovrieť. Puding som preliala do misky a nechala som úplne vychladnúť.

  2. 2

    Korpus: Vo vodnom kúpeli som roztopila maslo s čokoládou. Pridala som mlieko a preosiate kakao. Ja som použila čierne kakao, preto je korpus taký tmavý. Preliala som do misky a nechala som úplne vychladnúť.

  3. 3

    Potom som oddelila žĺtky od bielkov. Vajcia musia byť izbovej teploty. Najskôr som žĺtky vyšľahala s polovicou kryštálového cukru (45 g) a k tomuto som pridala vychladnutú čokoládovú hmotu. Bielky som vyšľahala s druhou polovicou kryštálového cukru na tuhý sneh. Vyšľahané bielky som postupne primiešala k žĺtkovo-čokoládovej zmesi. Cesto som naliala na plech (30x40 cm) s papierom na pečenie. Piekla som vo vyhriatej rúre na 170 °C približne 20-25 minút.

  4. 4

    Na krém som vyšľahala maslo s pudingom ktorý som si predtým pripravila. Pridala som aj práškový cukor a prešľahala. Tento zákusok som už robila aj bez masla v krému. Len som natrela korpus džemom a na to vyšľahanú šľahačku. Plnila som už aj obyčajným bielym jogurtom, ktorý som zmiešala s Nutellou.

  5. 5

    Korpus som rozrezala na 3 časti. Naplnila som krémom a dala som do chladničky stuhnúť. Tento krát som zákusok poliala roztopenou bielou čokoládou, do ktorej som primiešala trochu oleja.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia