Žvan žužu

babkamt - fotkababkamt, 17. mája 2011

Na jar,ked je najviac roboty v záhrade,rada mám v chladničke naložené mäsko,lebo rýchlo uvarím obed .

Suroviny

60 dkg vykostené
Marináda:
3 PL
3 ks
2 PL
2 PL
1 ks
3 ks
0,5  čl
0,5  čl
2 KL




Postup

  1. 1

    Karé pokrájam na slížiky,veľkú cibuľu nastrúham,prísady na marinádu zmiešam,pridám mäso,pomiešam,odložím do chladničky v uzavretej nádobe,nechám odležať aspoň 3 hodiny - vydrží aj týždeň -

  2. 2

    Na rozohriatom oleji robím malé placky.Podávam s hranolkami,zemiakmi s petržlenovou vňaťkou a s kečupom alebo Sweet chilli sauce.

  3. 3

    Ešte chcem podotknúť,že mäso môže byť aj napr. kuracie,aj to je faj.

Diskusia k receptu

evanaaa
Takéto marinované mäská robievam často, či už vcelku alebo pokrájané na malé kúsky, marinádu robím podobnú, niekedy mením ingrediencie - niečo pridám, niečo zas vynechám, aby bola vždy iná chuť. Je to dobré," po ruke" ak treba, rýchle a chutné, dlho vydrží, ako aj ty píšeš, a dá sa jesť s rôznymi prílohami alebo len s chlebom.
duschko
Marinovane maska u nas idu. Ci uz na vonku na platni, alebo na panvici v kuchyni. Ale ten nazov? Najskor sim si myslel, ze je to nejake cinske, alebo azijske jedlo. No co uz....
babkamt
názov je naozaj zarážajúci,najprv som uvažovala,že ho zmením,no ja som ho dostala pod týmto názvom
sovka62
Aj ja som ho dostala kedysi (35 rokov späť?) pod týmto názvom. Keď som si kúpila čínsku kuchársku knihu, zistila som, že je to obmena jedla, ktoré je v knihe pod názvom Šou-ej-ču-žu. V knihe recept obsahuje aj špenátové listy, takže ten recept čo máme asi upravil taký milovník špenátu ako ja.
babkamt
sovka62
ja sa už nepamätám odkiaľ mám tento recept,no ako vravíš,sú to už roky,čo ho používam
tetuska
tiež robievam, mám ho pod názvom "pekingské placky"...
helca103
toto som už veľmi dávno nerobila,snáď aj 2 roky nie...... ale je to vynikajúce




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia