Žobrácke langoše - vynikajúce (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Chcela by som sa s Vami podeliť o veľmi dobrý recept na jednoduché langoše. Nefotila som postup lebo som nevedela aké budú. Ale na budúce určite pridám. Zatiaľ len foto hotových langošov.

13
porcií
70 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Urobíme si kvások, múku si preosejeme dáme do nej soľ dobre rozmiešame. Keď je kvások hotový vypracujeme si cesto- do kvásku pridáme múku so soľou a vodou. Ja som to miešala v stroji 10 minút. Potom necháme cesto vykysnúť asi 45-60 minút. Keď je cesto vykysnuté rozdelíme ho na 12-13 dielov, ktoré necháme ešte tiež podkysnúť asi 15-30 minút. Olej si necháme dobre rozpáliť/ oleja pridáme viac aby langoše plávali/, keď je olej rozpálený rukou si formujeme langoše. Nepoužívame váľok rozťahujeme len rukou. Aké sa Vám dajú urobiť-netrápime sa s tým aké sa Vám dajú roztiahnuť také dajte do rozpáleného oleja na panvici. Opekáme z obidvoch strán do ružova. Vyberáme ich na pripravený tanier kde sme si dali papierové utierky kde ich necháme odkvapkať s oleja. Takto ich všetky urobíme. Potom si ich potrieme podľa vlastnej chuti. Ja som urobila: 1 dcl vody 1 čajová lyžičky soli a 7 strúčikov cesnaku takú pastu a tým som potierala, kto chcel si pridal ešte syr, Tatarku alebo kečup. No a tu je hotovo.
  2. Tu si vyberáme s čím chceme mať langoše.
  3. Ešte jeden pohľad.
  4. Ak skúsite - prajem dobrú chuť.