Žobrácke langoše - vynikajúce (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Chcela by som sa s Vami podeliť o veľmi dobrý recept na jednoduché langoše. Nefotila som
postup lebo som
nevedela aké budú. Ale na budúce určite pridám. Zatiaľ len foto hotových langošov.
13 porcií |
70 minút príprava |
Postup
- Urobíme si kvások, múku si preosejeme dáme do nej soľ dobre rozmiešame. Keď je kvások hotový vypracujeme si cesto- do kvásku pridáme múku so soľou a vodou. Ja som to miešala v stroji 10 minút.
Potom necháme cesto vykysnúť asi 45-60 minút.
Keď je cesto vykysnuté rozdelíme ho na 12-13 dielov, ktoré necháme ešte tiež podkysnúť asi 15-30 minút.
Olej si necháme dobre rozpáliť/ oleja pridáme viac aby langoše plávali/, keď je olej rozpálený rukou si formujeme langoše. Nepoužívame váľok rozťahujeme len rukou. Aké sa Vám dajú urobiť-netrápime sa s tým aké sa Vám dajú roztiahnuť také dajte do rozpáleného oleja na panvici. Opekáme z obidvoch strán do ružova.
Vyberáme ich na pripravený tanier kde sme si dali papierové utierky kde ich necháme odkvapkať s oleja.
Takto ich všetky urobíme. Potom si ich potrieme podľa vlastnej chuti.
Ja som urobila: 1 dcl vody 1 čajová lyžičky soli a 7 strúčikov cesnaku takú pastu a tým som potierala, kto chcel si pridal ešte syr, Tatarku alebo kečup.
No a tu je hotovo.
- Tu si vyberáme s čím chceme mať langoše.
- Ešte jeden pohľad.
- Ak skúsite - prajem dobrú chuť.