Znojemské plátky

luss44 - fotkaluss44, 17. novembra 2013
Znojemské plátky
Foto: luss44

Dostal sa mi do rúk tento recept, je to taká zjednodušená verzia španielskych vtáčikov, len z bravčového mäsa. Dnes sme si na ňom pochutili Zobraziť celý popisDostal sa mi do rúk tento recept, je to taká zjednodušená verzia španielskych vtáčikov, len z bravčového mäsa. Dnes sme si na ňom pochutili na obed.

30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
3 ks
1 - 2 ks
1 ks (alebo klobása)
 na obalenie
2 pl




Postup

  1. 1

    Bravčové stehno som pokrájala na rezne, naklepala, osolila, okorenila a potrela horčicou.

    Znojemské plátky - obrázok 1
  2. 2

    Každý plát mäsa som obalila v hladkej múke a na masti prudko opiekla z oboch strán, vybrala na tanier. Vo výpeku som osmažila pokrájanú cibuľu, vrátila k nej mäso

    Znojemské plátky - obrázok 2
  3. 3

    podliala horúcou vodou, aby bolo mäso skoro všetko ponorené, ešte som trochu poprášila mletým korením. Robila som to v kuchte, takže som zatvorila vrchnákom a dusila 40 min.

  4. 4

    Medzitým som pokrájala ďalšie ingrediencie - vajíčka, uhorku a párok, ja som mala spišské, iné ani nekupujem, ale môže sa dať aj klobása

    Znojemské plátky - obrázok 4
  5. 5

    Všetko pridáme k udusenému mäsku, 10 min.povaríme, pridala som ešte 1 čl horčice do omáčky a obed je hotový. Ako príloha bola ryža. Popri tom som ukuchtila aj karfiolovo-hráškovú krémovú polievku s mrveničkou, ale tú som už nestíhala fotiť... :)

    Znojemské plátky - obrázok 5

Diskusia k receptu

elysa
tomu verím, že ste si pochutnali- veď bolo na čom...:) chutné mäso na horčici, ktoré sa rozplýva na jazyku...hm...
luss44
ďakujem za pochvaly dievčatá, potešili ma :)
root
No neviem, španielsky vtáčik priletel do Znojma (či Modry?) a hneď ho takto zjednodušili, to by ti Španieli nikdy neodpustili...
lutricia146
mnam, prave sme dopapali so slovenskou ryzou :). A menej pracne ako vtacky, takze skvele!
merylas
Taky občas velice podobně dělávám, je to chutné jídlo. Doporučuji přidat i trošku uzené slaniny - špeku.
merylas
Ještě dodám, že u nás je tento recept známý jako Ptáček naruby.
altyn
Včera som to navaril a zdalo sa mi trošku málo výrazná chuť, no dnes keď som to okoštoval tak som žasol. Chute sa prepojili a je to fantastické, mäso je tak mäkučké a šťavnaté,že som to jedol lyžicou. Takže si pripíšem poznámku: variť o deň skôr.Ďakujem za recept, už nikdy sa nebudem trápiť so španielskymi vtákmi. :-)))
luss44
@altyn , teší ma vyskúšanie môjho rcp a hlavne, že chutilo. I ked až neskôr :) e
smahula
tento recept patrí medzi naše najobľúbenejšie
bembo
Názov síce nezodpovedá,tomuto skvelému jedlu,ale čo tam po názve.dôležité je, že tento recept si ukladám do KK,a už sa teším až ho zrealizujem.už aj preto že zbožňujem španielske vtáčky,a toto má chuťovo veľa spoločného,len nie je s tým toľko roboty.
3sandra3
tak už viem, čo budeme mať v nedeľu na obedňajšom stole.... vdaka za inšpiráciu...
dandy
Je to bravčové na frankfurtský spôsob :-), znojemské je jednoduchšie, ide tam len horčica a uhorky :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia