Znojemské plátky

luss44 - fotkaluss44, 17. novembra 2013
Znojemské plátky
Foto: luss44

Dostal sa mi do rúk tento recept, je to taká zjednodušená verzia španielskych vtáčikov, len z bravčového mäsa. Dnes sme si na ňom pochutili na obed.

30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
3 ks
1 - 2 ks
1 ks (alebo klobása)
 na obalenie
2 pl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové stehno som pokrájala na rezne, naklepala, osolila, okorenila a potrela horčicou.

    Znojemské plátky - obrázok 1
  2. 2

    Každý plát mäsa som obalila v hladkej múke a na masti prudko opiekla z oboch strán, vybrala na tanier. Vo výpeku som osmažila pokrájanú cibuľu, vrátila k nej mäso

    Znojemské plátky - obrázok 2
  3. 3

    podliala horúcou vodou, aby bolo mäso skoro všetko ponorené, ešte som trochu poprášila mletým korením. Robila som to v kuchte, takže som zatvorila vrchnákom a dusila 40 min.

  4. 4

    Medzitým som pokrájala ďalšie ingrediencie - vajíčka, uhorku a párok, ja som mala spišské, iné ani nekupujem, ale môže sa dať aj klobása

    Znojemské plátky - obrázok 4
  5. 5

    Všetko pridáme k udusenému mäsku, 10 min.povaríme, pridala som ešte 1 čl horčice do omáčky a obed je hotový. Ako príloha bola ryža. Popri tom som ukuchtila aj karfiolovo-hráškovú krémovú polievku s mrveničkou, ale tú som už nestíhala fotiť... :)

    Znojemské plátky - obrázok 5

Diskusia k receptu

26 komentárov k receptu
tomu verím, že ste si pochutnali- veď bolo na čom...:) chutné mäso na horčici, ktoré sa rozplýva na jazyku...hm...
No neviem, španielsky vtáčik priletel do Znojma (či Modry?) a hneď ho takto zjednodušili, to by ti Španieli nikdy neodpustili...
Včera som to navaril a zdalo sa mi trošku málo výrazná chuť, no dnes keď som to okoštoval tak som žasol. Chute sa prepojili a je to fantastické, mäso je tak mäkučké a šťavnaté,že som to jedol lyžicou. Takže si pripíšem poznámku: variť o deň skôr.Ďakujem za recept, už nikdy sa nebudem trápiť so španielskymi vtákmi. :-)))
Názov síce nezodpovedá,tomuto skvelému jedlu,ale čo tam po názve.dôležité je, že tento recept si ukladám do KK,a už sa teším až ho zrealizujem.už aj preto že zbožňujem španielske vtáčky,a toto má chuťovo veľa spoločného,len nie je s tým toľko roboty.

Pridaj komentár k receptu: