Znojemské plátky
Autor receptu: luss44
Dostal sa mi do rúk tento recept, je to taká zjednodušená verzia španielskych vtáčikov, len
z bravčového mäsa. Dnes sme si na ňom pochutili na obed.
30 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčové stehno som pokrájala na rezne, naklepala, osolila, okorenila a potrela horčicou.
- Každý plát mäsa som obalila v hladkej múke a na masti prudko opiekla z oboch strán, vybrala na tanier. Vo výpeku som osmažila pokrájanú cibuľu, vrátila k nej mäso
- podliala horúcou vodou, aby bolo mäso skoro všetko ponorené, ešte som trochu poprášila mletým korením. Robila som to v kuchte, takže som zatvorila vrchnákom a dusila 40 min.
- Medzitým som pokrájala ďalšie ingrediencie - vajíčka, uhorku a párok, ja som mala spišské, iné ani nekupujem, ale môže sa dať aj klobása
- Všetko pridáme k udusenému mäsku, 10 min.povaríme, pridala som ešte 1 čl horčice do omáčky a obed je hotový. Ako príloha bola ryža. Popri tom som ukuchtila aj karfiolovo-hráškovú krémovú polievku s mrveničkou, ale tú som už nestíhala fotiť... :)