Zmrzlinové kolieska majstra klaviristu
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
20 minút príprava |
10-15 minút tepelná úprava |
Postup- <b>Keksíky:</b> Všetky suroviny dobre premiešame a tým zhotovíme zmes potrebnú na výrobu keksov. Konzistencia cesta je ako rezancové cesto. Hotovú hmotu rozvaľkáme a za pomoci okrúhleho vykrajovadla vykrojíme kolieska, ktoré položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 °C dozlata.
- <b>Zmrzlina:</b> Z dvoch bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého pridáme trstinový cukor. Bielkovú zmes premiešame s tvarohom a pridáme vyšľahanú šľahačku. Do masy pridáme čerstvé ovocie.
- Touto pripravenou masou spájame po dva vychladené keksíky a potom všetky dáme zmraziť. V mrazničke ich necháme približne hodinu a potom môžeme podávať.
|