Zmrzlinové kolieska majstra klaviristu

Autor receptu: redakcia

6
porcií
20 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. <b>Keksíky:</b> Všetky suroviny dobre premiešame a tým zhotovíme zmes potrebnú na výrobu keksov. Konzistencia cesta je ako rezancové cesto. Hotovú hmotu rozvaľkáme a za pomoci okrúhleho vykrajovadla vykrojíme kolieska, ktoré položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 °C dozlata.
  2. <b>Zmrzlina:</b> Z dvoch bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého pridáme trstinový cukor. Bielkovú zmes premiešame s tvarohom a pridáme vyšľahanú šľahačku. Do masy pridáme čerstvé ovocie.
  3. Touto pripravenou masou spájame po dva vychladené keksíky a potom všetky dáme zmraziť. V mrazničke ich necháme približne hodinu a potom môžeme podávať.