Tiramisu

Zmrazené tiramisové rezy

Autor receptu: galbani

Osviežujúci letný dezert

4
porcie
15-30 minút
príprava

Postup

  1. Zmiešajte kávu s Amarettom a odložte nabok na neskôr.
  2. Oddeľte bielky od žĺtkov a žĺtky dôkladne vyšľahajte s krupicovým cukrom, až zmes zbelie. Potom pridajte mascarpone a šľahajte, dokým nebude zmes dokonale prepojená. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a zľahka ho vmiešajte do zmesi.
  3. Formu zvanú srnčí chrbát vysteľte potravinárskou fóliou. Snažte sa, aby bol povrch čo najhladší, bez rušivých záhybov. Vlejte polovicu zmesi a na ňu potom položte cukrárske piškóty, ktoré namočíte do kávy (zaoblením dolu, plochou stranou hore). Piškóty zarovnajte do radu ako cestný pruh po celej dĺžke formy. Potom dolejte zmes až po okraj. Na vrch (budúci spodok) ešte poukladajte zvyšné cukrárske piškóty namočené v káve, a to hneď v troch radoch.
  4. Tiramisu nechajte v chladničke asi 3 hodiny odležať a potom ho premiestnite aspoň na 12 hodín do mrazničky. Premení sa v pekne tuhú zmrzlinu. Pred maškrtením posypte horkým kakaom.