Žltý šalát

Autor receptu: martinis

Samé žlté suroviny - strúhaný syr, ananás, kukurica, to všetko zmiešané s jogurtom a cesnakom a podávané na liste ľadového šalátu.

1
porcia
10 minút
príprava

Postup

  1. Tento šalát je veľmi dobrý na víkendové raňajky, kedy vás príjemne naladí do slnečného zimného dňa ... pripomeňte si chuť exotiky ananásom a kukuricou v tomto žiarivom šaláte :-)
  2. Do misy nastrúhame okolo 50 g obľúbeného tvrdého syra na hrubších slzičkách. Trošku si necháme aj na ozdobenie. Pridáme polovicu konzervy sterilizovaného ananásu nakrájaného na kocky bez nálevu a zhruba hrsť či dve kukurice.
  3. Na vrch dáme 3 lyžice hustého jogurtu, k nemu pretlačíme aj dva strúčiky cesnaku. Osolíme, okoreníme a dobre vymiešame.
  4. Na tanierik dáme list šalátu, naň samotnú "žltú" zmes a záverom posypeme troškou syra a obložíme paradajkami, prípadne posypeme aj troškou oregana. Fajn energický šalát, či už chcete vyraziť lyžovať, na turistiku alebo ostať doma leňošiť v posteli :O)