Živánska pochúťka v alobale

Autor receptu: shukvacik

Myslím si že známe a veľmi obľúbene jedlo , najmä v lete v pahrebe a doma na plechu

5-6
porcií
20 minút
príprava
80-100 minút
na 200 °C

Postup

  1. Uvarené zemiaky v šupke nakrájame, orestujeme na oleji a vložíme na plech (môžme robiť aj zo surovými zemiakmi).
  2. Slaninu a domácu klobásu si nakrájame , opečieme na panvici s cibuľou (ja dávam červenú aj bielu) Zmiešame všetko zo zemiakmi
  3. 1.) Panenku si nakrájame buď na medailóniky (jemne vyklepeme nožom) pridáme soľ, ml. čierne korenie, a restujeme ho na olivovom oleji tak aby nám zanechalo farbu (cca 8-10 minút) 2.) Panenku (alebo krkovičku) som nakrájal na kocky, orestoval na olivovom oleji a mäso vložil na plech kde už máme zemiaky s klobásou, slaninou a cibuľou (na koniec posypem rascou, dochutím soľou, ml. čiernym korením, a môžme pridať ešte krúžky čerstvej cibule a nakrájaný cesnak, ... ml. červenú papriku, feferónku ... každý podľa svojich chutí)
  4. Do vyhriatej rúry na 200´C vložíme plech ktorý máme prikrytý alobalom, pečieme hodinu
  5. Na koniec dáme alobal dolu a necháme ešte piecť 15-20 minút
  6. Počas tých 15 minút som si z alobalu urobil Labuť a servíroval
  7. Dobrú chuť :-)