Žerbové rezy tvarohové fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 22. apríla 2012

Jeden z obľúbených zákuskov pre jeho vynikajúce cesto a príjemnú plnku..jednoducho šťavnatý zákusok na posedenie pri kafíčku..

10
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto 1:
150 g
50 g
30 g
1/2 káv.lyžičky
1 káv.lyžička
1 - 2 lyžice
Cesto 2:
250 g
100 g
60 g
1 lyžica
1 lyžička
2 káv.lyžičky
2-3 lyžice
Plnka:
500 g
200 g
2 lyžice
3 ks
1 ks
2 lyžice
1 ks
150 g
6 lyžíc ľubovolný
 na polevu
 do polevy




Postup

  1. 1

    Hladkú múku som preosiala na pracovnú dosku a začala som pridávať suroviny na prvé cesto..pridala som krištálový cukor, maslo, sodu, prášok do pečiva a 2 lyžice smotany..smotanu treba pridávať podľa potreby, koľko múka prijme...vymiesila som žlté cesto, z ktorého bude iba jeden plát.Po vymiesení dostaneme polotuhé cesto, ktoré treba ihneď uložiť do chladničky.

    Žerbové rezy tvarohové (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na cesto č.2..som taktiež preosiala hladkú múku,pridala som presne tie isté suroviny ako do žltého cesta, ale na záver som pridala 1 lyžicu kakao.Cesto som dobre vymiesila a rozdelila na 2 bochníčky a uložila do chladničky.Plech s rozmerom 22X33 som vystlala pečiacim papierom a uložila som do neho žltý plát cesta..

    Žerbové rezy tvarohové (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Spodný žltý plát cesta som potrela lekvárom a posypla orechami...posypala troškou práškového cukru..nie je treba, ak je lekvár dosť sladký..

    Žerbové rezy tvarohové (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na lekvárovo-orechovú plnku som uložila prvú polovicu hnedého vyvaľkaného cesta..opäť som ju potrela lekvárom a posypala orechami. Na orechy som vyliala tvarohovú plnku.Na tvarohovú plnku som položila druhý plát kakaového cesta.Tvarohová plnka:všetky suroviny som zmiešala na hladkú hmotu...

    Žerbové rezy tvarohové (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Trúbu som dala vyhriať na 180 st. a koláč sa piekol 35-40 min. upečený koláč som nechala vychladiť...urobila som čokoládovú polevu... čokoládu som nechala roztopiť s maslom a poliala som celý koláč. ..pokial ho vyskúšate, budete veľmi príjemne prekvapení..je chutný a šťavnatý...prejem dobrú chuť....

    Žerbové rezy tvarohové (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

myalab
tento koláčik nepoznam, ale tvarohový urcite vyskusam. Vyzera skvele a sviatocne... a ta cokoladova poleva je profi. To si ako vykuzlila? Ked poleva zacala tuhnut si so stierkou, ktora ma zubky porobila tieto tvary vlniek alebo?


aroooo
tak ten musí byť chutný, kk, len ešte dopíš, že asi na tvaroh.plnku ide II.diel hnedého cesta, alebo si myslím zle?
dorisa
mňam, tento víkend som nepiekla, tak slintám
marijanka712
tak, takéto žerbo nepoznám páči sa mi, že nie je s droždím , a velmi ma zaujali plnky najmä tvaroh iste vyskúšam @izabella929 si dobrou zárukov , že zákusok je súprový isto sa do neho pustím. ukladám do kk
cistinka
Vyzerá výborne...ako všetky tvoje koláče, už som ich zopár vyskúšala a všetky boli výborné :-)
ola111
No,jeden kúsok by mi asi nestačil,naozaj lahodne vyzerajúci rez.
mataliptak
Žerbo poznám len orechové so slivkovým lekvárom ale aj toto musí byť vyborné a ozaj šťavnatejšie s tým tvarohom ... určite vyskúšam a preto ukladám .
elisticka
mnaaaaaaam to je super kolacik hned by som sa ponukla:)) uz je ulozeny:-))
izabella929
Všetkým vám úprimne ďakujem za vaše komentáre....ste veľmi milé všetky....zákusok je výborný a určite vám urobí radosť...
havino
ukladám, výborne vyzerá, si ma teraz dobre zmiatla, na sobotu som mala v pláne robiť klasiku žerbo rezy a včuľ, neviem čo? aj niečo tvarohové som mala v pláne, žeby teda 2 v 1 bolo
elisticka
Izabelka som vyskusala su senzacne:-)) ale nestihla som cokoladu tak som len pocukrila:-))

silvia68
poznám a robím klasické žerbo, tvoj recept ma zaujal, urobila som ho manželovi na meniny v stredu,bol vynikajúci. Jedol aj môj syn, ktorý tvaroh nemusí , ale tento koláčik všetkým veľmi chutil. Vdaka za super recept.
sneica
tento rez som este nepiekla,ale urcite chuti skvele...receptik ukladam...:)


cica2
@izabella929 tvoje zákusky nemajú chybu, aj tento sa mi velmi páči, krásne sa ti vydaril a rovnako krásne sa vydaril aj čo spravila @elisticka :-))...tvarohové u nás tiež idú, mňam :-)
izabella929
@cica2 od teba je to pre mňa veľká pocta,, pretože tvoje zákusky sú nesmierne krásne.-) veľmi pekne ďakujem.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia