Žemľovka s tvarohom, jablkami a marhuľami fotorecept

hlavnechutne - fotkahlavnechutne, 3. apríla 2015

Toto bola moja prvá žemľovka a vyšla výborne :)

5
porcií
5 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
1 ks
2 ks
3 ks
250 g
500 ml
1 ks
2 PL
 na vymastenie pekáča
1 ks




Postup

  1. 1

    Zapekaciu misu vyložíme plátkami masla.

  2. 2

    Rožky nakrájame na kolieska.

    Žemľovka s tvarohom, jablkami a marhuľami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V miske vymiešame mlieko, cukor, vanilkový cukor a 3 žĺtka. Do tejto zmesi namáčame rožky a poukladáme ich tak aby zakryli celé dno zapekacej misy.

  4. 4

    Na ne dáme vrstvu marhuľového kompótu, potom nastrúhané jablká, ktoré posypeme škoricovým cukrom.

    Žemľovka s tvarohom, jablkami a marhuľami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Všetko prekryjeme tvarohom a nakoniec poukladáme ďalšiu vrstvu namočených rožkov a prelejeme ich zvyškom mliešnej zmesi.

    Žemľovka s tvarohom, jablkami a marhuľami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Z bielkov si vyšľaháme snehŽemľovku prikryjeme alobalom a dáme piecť pri teplote 180°C na 45 minút. Potom dáme preč alobal, potrieme ju snehom a dáme cca na 15 minút zapiecť.

    Žemľovka s tvarohom, jablkami a marhuľami (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

evanaaa
Podobne robievam aj ja, dávam tvaroh, ale si ho dochutím, aj doň dám jeden žĺtok aby spevnel a dobrý je aj so sušenými slivkami, tie dávam na tvaroh. Dobrá je žemľovka aj z vianočky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia