Žemľovka s tvarohom, jablkami a marhuľami (fotorecept)

Autor receptu: hlavnechutne

Toto bola moja prvá žemľovka a vyšla výborne :)

5
porcií
5 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zapekaciu misu vyložíme plátkami masla.
  2. Rožky nakrájame na kolieska.
  3. V miske vymiešame mlieko, cukor, vanilkový cukor a 3 žĺtka. Do tejto zmesi namáčame rožky a poukladáme ich tak aby zakryli celé dno zapekacej misy.
  4. Na ne dáme vrstvu marhuľového kompótu, potom nastrúhané jablká, ktoré posypeme škoricovým cukrom.
  5. Všetko prekryjeme tvarohom a nakoniec poukladáme ďalšiu vrstvu namočených rožkov a prelejeme ich zvyškom mliešnej zmesi.
  6. Z bielkov si vyšľaháme snehŽemľovku prikryjeme alobalom a dáme piecť pri teplote 180°C na 45 minút. Potom dáme preč alobal, potrieme ju snehom a dáme cca na 15 minút zapiecť.