Žemľovka s tvarohom, jablkami a marhuľami (fotorecept)
Autor receptu: hlavnechutne
Toto bola moja prvá žemľovka a vyšla výborne :)
5 porcií |
5 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Zapekaciu misu vyložíme plátkami masla.
- Rožky nakrájame na kolieska.
- V miske vymiešame mlieko, cukor, vanilkový cukor a 3 žĺtka. Do tejto zmesi namáčame rožky a poukladáme ich tak aby zakryli celé dno zapekacej misy.
- Na ne dáme vrstvu marhuľového kompótu, potom nastrúhané jablká, ktoré posypeme škoricovým cukrom.
- Všetko prekryjeme tvarohom a nakoniec poukladáme ďalšiu vrstvu namočených rožkov a prelejeme ich zvyškom mliešnej zmesi.
- Z bielkov si vyšľaháme snehŽemľovku prikryjeme alobalom a dáme piecť pri teplote 180°C na 45 minút. Potom dáme preč alobal, potrieme ju snehom a dáme cca na 15 minút zapiecť.