Žemľovka s jablkami, tvarohom a škoricou

Autor receptu: dr

Chutila nám, je šťavnatá a voňavá, ak chcete skúste.

6
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Jablká na hrubšie nastrúhame, pridáme 3 PL kryštálového cukru a 1 KL škorice. Tvaroh zmiešame s 2 PL kryštálového cukru. Nakrájame rožky na väčšie kocky. Mlieko prevaríme a pridáme do horúceho vanilkový cukor a maslo, necháme rozpustiť a premiešame.
  2. Nakrájané rožky zalejeme horúcim mliekom, v ktorom je vanilkový cukor a maslo, premiešame a necháme vsiaknúť. Oddelíme si žĺtky od bielkov a bielka so štipkou soli vyšľaháme do tuha, pridáme 2 PL lyžice kryštálového cukru, prešľaháme a pridáme žĺtky a znova prešľaháme, pridáme do rožkov. Zmes dobre premiešame a môžeme vrstviť.
  3. Formu alebo pekáč vymastíme rozpusteným maslom a vysypeme strúhankou. Na dno formy dáme polovicu zmesi rožkov, druhá vrstva sú jablká, ktoré troška vyžmýkame, tretia vrstva je tvaroh a nakoniec posledná vrstva je druhá polovica rožkov.
  4. Dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov približne 30 minút, pokiaľ nie je povrch na pohľad do chrumkava upečený, každý podľa svojej chuti.
  5. Na obrázku je žemľovka prichystaná vo forme pred vložením do rúry.