Žemľová (zrazená) knedľa

Autor receptu: sovka62

Na túto knedľu nepotrebujeme kysnuté cesto, takže sa pripraví naozaj rýchlo a zvládnu to i menej skúsení kuchári. Veľmi sa hodí k záhadnému bravčovému a k prívarkom, napr. z bielej fazule s údeným mäsom.

8
porcií
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Rožky nakrájame na kocky a na suchom plechu opečieme do červena. Z múky, soli, vajca a vody si pripravíme redšie haluškové cesto. Opečené kocky rožkov vmiešame do cesta. Masu rozdelíme na tri časti a mokrými rukami z každej vytvarujeme valček. Vložíme do vriacej osolenej vody a varíme 15 minút. Špajlou vyskúšame, či je knedľa uvarená, ak nie, varíme ešte pár minút. Vyberieme a ostrým nožom nakrájame na plátky.