Zemiaky so zelenou fazuľkou a tymianom fotorecept

boise - fotkaboise, 6. augusta 2013
Zemiaky so zelenou fazuľkou a tymianom (fotorecept)
Foto: boise

Jednoduchý a rýchly obed, alebo večera. Neviem čo viac dodať, jednoducho mi to chutí :)

5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 - 6 ks
2 hrste
2 - 3 strúčiky
 (alebo Grana Padano)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zelené struky zbavíme fúzov. Tak to volala moja babka, netuším či to je zrovna gastrovýraz. V každom prípade odrežeme konce a ak sa za nimi niečo ťahá (to bude ten fúzisko), tak ho z fazule stiahneme. Ak nie, o to lepšie, máte doma zrejme mladé jedince tak ako ja.

    Zemiaky so zelenou fazuľkou a tymianom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a dáme variť v osolenej a otymiánovanej vode.

    Zemiaky so zelenou fazuľkou a tymianom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zelené struky nakrájame a dáme variť do vriacej trošku osolenej vody. Nie na dlho, musia ostať chrumkavé. Keď sú "al dente" uvarené, vodu zlejeme a premyjeme ich studenou vodou.

    Zemiaky so zelenou fazuľkou a tymianom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zemiaky tiež nevarte dlho, aby sa veľmi nerozpadávali. Vodu zlejte, pridajte fazuľky, pretlačený cesnak, olivový olej a jemne premiešajte.

    Zemiaky so zelenou fazuľkou a tymianom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávajte s nahrubo nastrúhaným parmezánoidným syrom. Ak máte parný hrniec, tak určite použite na prípravu ten. A ja vám budem ticho závidieť...Dobrú chuť!

    Zemiaky so zelenou fazuľkou a tymianom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
ehm jedna ciarka navyse a ako nam to zmeni vyznam, ze? :D malo byt ze ked raz budem mat vacsi mrazak, tak urcite zamrazim...
..a k tomu kyslé mlieko alebo acidko či smotana.. paráda..stačí..ked nás horúce slnko tlačí - netúži človek ani po koláči...:-)

Pridaj komentár k receptu: