Foto: boise
Túto polievku nám robievala mamina, keď sa jej nechcelo variť niekoľko jedál naraz. Vznikla totiž ako vedľajší produkt pri varení zemiakov. Ja ju do Zobraziť celý popisTúto polievku nám robievala mamina, keď sa jej nechcelo variť niekoľko jedál naraz. Vznikla totiž ako vedľajší produkt pri varení zemiakov. Ja ju do dnes milujem, a u nás už nevzniká pri varení zemiakov, ale proste ju uvarím len tak. Je to neskutočne rýchla a skvelá zemiakovo-cibuľová polievka.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky dáme variť do vody. Vodou nešetríme, dáme jej viac. Jemne, ale naozaj len jemne osolíme.
-
2
Cibuľu prekrojíme na polovičky a nakrájame na pásiky. Pripravíme si maslo, vegetu (alebo bujón), majoránku a červenú mletú papriku.
-
3
Keď sú zemiaky mäkké, vodu z nich zcedíme do iného hrnca. Pridáme zopár zemiakov (ostatné použijeme ako prílohu k druhému jedlu), majoránku, cibuľu, vegetu, červenú papriku a maslo podľa chuti. Zamiešame. To je vše přátelé ;)
Diskusia k receptu