Zemiaky s rímskou rascou

Autor receptu: methi

Jeera Aloo.

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka, ale aby sa nerozvarili. Necháme vychladnúť, ošúpeme a pokrájame na kocky.
  2. Vo woku zohrejeme olej, oheň zmiernime. Pridáme rímsku rascu a necháme rozvinúť jej vôňu. Pozor, aby neprihorela.
  3. Pridáme nakrájané zemiaky, oheň znova zvýšime. Pridáme kurkumu, čili korenie a soľ a premiešame. Zemiaky opekáme 2 minúty.
  4. Pridáme šťavu z citróna a premiešame. Oheň vypneme a wok odstavíme bokom.
  5. Pridáme nadrobno nakrájanú koriandrovú vňať, premiešame a wok zakryjeme. Necháme 10 minút odležať.
  6. Môžeme podávať s indickými plackami alebo ako prílohu ku kari a ryži.