Zemiaky s rímskou rascou
Autor receptu: methi
Jeera Aloo. Postup- Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka, ale aby sa nerozvarili. Necháme vychladnúť, ošúpeme a pokrájame na kocky.
- Vo woku zohrejeme olej, oheň zmiernime. Pridáme rímsku rascu a necháme rozvinúť jej vôňu. Pozor, aby neprihorela.
- Pridáme nakrájané zemiaky, oheň znova zvýšime. Pridáme kurkumu, čili korenie a soľ a premiešame. Zemiaky opekáme 2 minúty.
- Pridáme šťavu z citróna a premiešame. Oheň vypneme a wok odstavíme bokom.
- Pridáme nadrobno nakrájanú koriandrovú vňať, premiešame a wok zakryjeme. Necháme 10 minút odležať.
- Môžeme podávať s indickými plackami alebo ako prílohu ku kari a ryži.
|