Foto: boxik
Tento recept mám od priateľa z Liptova , iný je v tom , že obsahuje huby a údenú slaninku.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Údenú slaninu pokrájame na málé kocky a dáme pražiť. Do upraženej slaniny dáme na drobno pokrájanú cibuľu , ktorú upražíme do sklovita.Keď je hotová zaprášime hladkou múkou a trocho popražíme.Zalejeme vodou , asi 3 dcl, a povaríme cca 5 minút. Pridáme namočené sušené huby, posolíme, okoreníme a pridáme bobkový list a varíme asi 15 minút Po tomto čase pridáme smotanu , ktorú sme zahustili hladkou múkou.Keď začne vrieť pridáme ocot a cukor.Chuť vyrovnávame buď prídaním cukru ak je jedlo kyslé , alebo naopak octom .
- 2
Zemiaky uvaríme v šupke.Po uvarení pokrájame na kocky a vložíme do uvarenej omáčky a necháme prevariť cca 10 minút. Podávame s fašírkou pečenou v rúre , prípadne s tým čo má každý rád.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja ako praktická žena nevarím zvlášť zemiaky v šupe ...... načo? Varím všetko v jednom hrnci a zápražku robím až nakoniec. Kto by umýval o jeden hrniec naviac a zbytočne plytval plynom?
Takže fajn receptík si nám sem vložil a s takou fašírkou hmmmm ....... Posielam pochvalu za foto a pekný, zrozumiteľný popis receptu.