Zemiaky na kyslo trochu inak

Autor receptu: boxik

Tento recept mám od priateľa z Liptova , iný je v tom , že obsahuje huby a údenú slaninku.

6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Údenú slaninu pokrájame na málé kocky a dáme pražiť. Do upraženej slaniny dáme na drobno pokrájanú cibuľu , ktorú upražíme do sklovita.Keď je hotová zaprášime hladkou múkou a trocho popražíme.Zalejeme vodou , asi 3 dcl, a povaríme cca 5 minút. Pridáme namočené sušené huby, posolíme, okoreníme a pridáme bobkový list a varíme asi 15 minút Po tomto čase pridáme smotanu , ktorú sme zahustili hladkou múkou.Keď začne vrieť pridáme ocot a cukor.Chuť vyrovnávame buď prídaním cukru ak je jedlo kyslé , alebo naopak octom .
  2. Zemiaky uvaríme v šupke.Po uvarení pokrájame na kocky a vložíme do uvarenej omáčky a necháme prevariť cca 10 minút. Podávame s fašírkou pečenou v rúre , prípadne s tým čo má každý rád.