Zemiaky - čo dom dal

Autor receptu: tinka1977

Aj vám sa to už stalo? Muž si omylom vzal moju peňaženku... Čo teraz? Čo uvariť? Tak som prehľadala špajzu a chladničku. Zemiaky, párok, saláma, sušený syr, trošku sladkej smotany, tavené syrčeky, vajíčka... čo z toho uvariť? A vymyslela som toto:

Suroviny

Postup

  1. Očistila som zemiaky, cibuľu a olúpala párok. Zemiaky som nakrájala na menšie kocky (asi 2 cm) a dala variť do slanej vody. Medzi tým som nakrájala na drobno cibuľku, párok prekrojila pozdĺžne na štvrtiny a nakrájala na trojuholníčky a kolieska salámy na štvorčeky asi 1 x 1 cm. Na oleji som vo VEĽKOM hrnci opiekla cibuľku do sklovita, na nej somopražila párok a salámu a odstavila z plameňa.
  2. Vo vhodnej miske som roztlačila trojuholníkové syrčeky (ja som mala z Lidla) so sladkou smotanou a troškou mlieka na hustejšiu kašu. Priliala som trochu mlieka a prisypala sušený syr (môžete použiť aj obyčajný strúhaný Eidam, alebo čo máte po ruke). Dobre som to rozmiešala, pridala som rascu, mleté čierne korenie, vajcia, soľ (opatrne, syr je už slaný) a rozšľahala.
  3. Uvarené zemiaky som zliala, hrniec s opraženou cibuľkou a párkom som opäť dala na sporák, rozohriala, vsypala horúce uvarené zemiaky, vyliala so na to vajíčkovo - syrovú zmes a na silnom plameni som to nechala za stáleho miešania variť až kým sa úplne nezatiahli vajíčka. Podľa chuti som prisolila, trošku pripiekla a podávala so sterilizovanými uhorkami. Želám dobrú chuť!