Zemiakový šalát s čerstvým feniklom a medovo-horčicovým dressingom fotorecept

boise - fotkaboise, 20. augusta 2014
Zemiakový šalát s čerstvým feniklom a medovo-horčicovým dressingom  (fotorecept)
Foto: boise

Výborný šalát vhodný k steaku z ryby.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

15 - 20 ks
1/2 - 1 ks
3 PL
1,5 PL
1,5 PL
50 ml
150 ml
1/2 čl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme a dáme varíme v šupke v osolenej vode.

    Zemiakový šalát s čerstvým feniklom a medovo-horčicovým dressingom  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa zemiaky varia, zmiešame horčice, med, citrónovú šťavu a soľ. Za stáleho miešania pridávame postupne olej a ďalej miešame metličkou až vznikne dressing. Ja som použila slnečnicový olej, olivový milujem, ale do tohto mi nesedí. Vám by však mohol, kľudne vyskúšajte ;)

    Zemiakový šalát s čerstvým feniklom a medovo-horčicovým dressingom  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ešte teplé uvarené zemiaky ošúpeme, pokrájame na polovičky a pridáme na tenké pásiky nakrájaný čerstvý fenikel. Zalejeme dressingom a dobre premiešame.

    Zemiakový šalát s čerstvým feniklom a medovo-horčicovým dressingom  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame ešte teplé, ideálne so steakom z ryby. Ak nejaký ostane nevadí, rovnako chutný je aj po vychladnutí v chladničke. Dobrú chuť!

    Zemiakový šalát s čerstvým feniklom a medovo-horčicovým dressingom  (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: